Чт, 2024-03-28, 12:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Грудень » 3 » На Донбасі активізувалися проукраїнські сили. ВІДЕО
10:30
На Донбасі активізувалися проукраїнські сили. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу зафіксовано близько 40 обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Найактивніше противник діяв на Донецькому, Луганському і Дебальцевському напрямках. Про це сьогодні вранці, 3 грудня, на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Підрозділи російсько-терористичних військ, що брали участь у штурмі Донецького аеропорту, відведені вглиб бойових порядків для відновлення боєздатності. У ході переговорів українських військових з терористами і росіянами була досягнута домовленість про взаємну евакуацію вбитих і поранених. Однак північніше цієї ділянки обстріли із застосуванням артилерії тривають.

Серед терористів, які загинули в боях за Донецький аеропорт 1 грудня, ідентифіковано труп в.о. начальника штабу однієї з бригад спеціального призначення ЗС РФ. Цей російський офіцер загинув від осколкового поранення. У Донецьку він очолював оперативну групу управління, що діяла безпосередньо в бойових порядках російсько-терористичних військ. Тіло загиблого вчора було евакуйовано під час оголошеного припинення вогню і підготовлено до відправки в Росію.

Підтвердилася раніше отримана інформація про загибель кілька днів тому трьох співробітників ФСО (Федеральна служба охорони) Росії в Донецьку. Загиблі були фахівцями у сфері зв'язку. Мікроавтобус, в якому їхали співробітники ФСО РФ, потрапив у засідку в Куйбишевському районі Донецька і був розстріляний зі стрілецької зброї. Невідомі нападники зникли.

На місці інциденту виявлені гільзи калібру 7,62 і 5,45 мм. Крім того, в корпусі мікроавтобуса є кілька пробоїн від куль калібру 9 мм. Певно, лише один з трьох загиблих росіян встиг відреагувати на напад, відкривши вогонь через скло автомобіля з автоматичної зброї і встигнувши зробити, перш ніж загинути, кілька пострілів.

Зафіксовано перекидання через Макіївку транспортних автомобілів (в основному тентовані КамАЗи, щонайменше 25 машин) з артилерійськими боєприпасами в район на північ від Донецька. Протягом останніх 6 днів артилерійські групи бойовиків активно обстрілювали не тільки позиції українських військ по рубежу Піски - Донецький аеропорт - Дослідне - Авдіївка, а й кілька разів завдавали ударів по підприємствах і житлових кварталах Авдіївки. За даними групи "ІО", нинішні "гуманітарні конвої" з РФ покликані компенсувати значні витрати боєприпасів у ході даних обстрілів.

Вчора через Луганськ проїхала колона бронетехніки (до 20 одиниць). У колоні зафіксовано 6 танків, зокрема російські Т-72Б3.

Відразу в кількох населених пунктах Донбасу активізувалися проукраїнські сили. У Торезі щоночі на видних місцях з'являються проукраїнські написи на зразок "Донбас - це Україна". Аналогічна ситуація в Горлівці, де регулярно пишуть на стінах будинків дошкульні характеристики на адресу президента РФ Володимира Путіна. Обидва населені пункти жорстко контролюються бойовиками і в них діє так звана комендантська година, коли в темний час доби "патрулі" бойовиків можуть відкривати вогонь без попередження.

Ніч у Донецькому аеропорту минула без обстрілів

Станом на 6-ту ранку ситуація в зоні антитерористичної операції залишається контрольованою. Про це у Facebook повідомляє прес-центр АТО.

За даними штабу, зафіксовано 39 випадків відкриття вогню з боку терористів: "Бандити вели вогонь з гармат, мінометів і установок "Град".

"Спроби атакувати позиції українських військ були зафіксовані поблизу населених пунктів: Майорське, Верхнє Вільхове, Станиця Луганська, Щастя, Макарове, Авдіївка, Тоненьке, Піски, Дослідне, аеропорт Донецька, Тарамчук, Березове, Славне, Чорнухине, Шуми, Нікішине, Рідкодуб, Дебальцеве, Богданівка", - сказано в повідомленні.

Разом з тим у штабі зазначили, що на Маріупольському напрямку обстрілів не зафіксовано.

За інформацією Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, у районі Донецького аеропорту ніч пройшла без обстрілів.

Протягом доби надійшла інформація про поранення 5 цивільних осіб.

"Артилерія сил АТО завдала 19 вогневих ударів для придушення вогневих позицій бойовиків. Українські війська відкривають вогонь тільки у разі відсутності в районі ураження мирного населення", - додали в прес-центрі.

Нагадаємо, 1 грудня радник президента України і волонтер Юрій Бірюков повідомив, що захисники донецького летовища знищили 27 російських спецназівців і близько 30 бойовиків.


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: Донбасі активізувалися проукраїнськ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ