Чт, 2024-03-28, 18:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 24 » На Донбасі стало тихіше, але вилазки окупантів тривають. ВІДЕО
14:36
На Донбасі стало тихіше, але вилазки окупантів тривають. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Минулий день у зоні АТО ознаменувався певною деескалацією ситуації. Застосування важкого озброєння з боку окупантів відчутно поменшало, проте під Донецьком на ділянці фронту між Авдіївкою та Мар'їнкою бої йдуть безперервно. Про це сьогодні, 24 липня, на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку вчора бойові дії велися в районі Станиці Луганської. Зокрема, вранці через Сіверський Донець переправилася ворожа ДРГ і вступила у бій з силами АТО в районі с. Сизе. Атаку відбито. Також вранці і ввечері бойовики провели обстріл самої Станиці Луганської. Вогнем з гранатометів і стрілецької зброї поранено місцевого мешканця. Також короткотривала збройна провокація терористів сталася на південь від Трьохізбенки – бойовики стріляли з протилежного берега Сіверського Донця. На ділянці від Кримського до Попасної ворожих провокацій не зафіксовано.

Донецький напрямок. Тривають перестрілки в районі Горлівки і Світлодарська. Зокрема, противник відпрацював по наших позиціях зі 120-мм мінометів. Противник розгорнув ці міномети на північ від Вуглегірська та в самій Горлівці. Жодного епізоду використання ствольної та реактивної артилерії з боку бойовиків на цій ділянці не було.

Натомість у районі Донецька ситуація не покращується – бойові дії на ділянці фронту між Авдіївкою і Мар’їнкою точаться безперервно. Противник підтягнув до Олександрівки значні сили, зокрема важке озброєння, тому ворожі обстріли наших позицій у Мар’їнці посилилися. Окрім цього, під артилерійський обстріл бойовиків потрапили наші позиції за селом Березове, яке лежить на стратегічній автотрасі Донецьк – Маріуполь.

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії не велися – вперше з дня укладення Мінських домовленостей 5,5 місяця тому.

Водночас успішно працює наша протиповітряна оборона.

Поблизу сел. Степне Волноваського району Донецької області збито ворожого безпілотника, який проводив фотозйомку техніки та переміщення підрозділів ЗСУ. Всього вчора в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, трьох - поранено. Також повідомляємо, що, за уточненою інформацією, позавчора, 22 липня, в районі Авдіївки загинув співробітник спецпідрозділу МВС, ще одного було поранено. На жаль, він теж помер у лікарні від важких травм.

Нагадаємо, 14 липня стався один з найбільш інтенсивних обстрілів території України з моменту підписання Мінських угод - бойовики 100 разів відкривали вогонь.

Як зазначають у РНБО, останнім часом відбувається активізація спроб проникнення на територію України терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, ворог активізував агентурну мережу та агентів впливу з метою підриву суспільно-політичної стабільності, сіяння панічних настроїв та підбурювання громадян до провокативних дій, зокрема спроб блокування переміщення підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

"Такі дії свідчать про чергову спробу Росії та її маріонеток повністю зруйнувати Мінські домовленості та відновити активні бойові дії, розпочавши наступ, як мінімум, по трьох важливих напрямках вздовж лінії зіткнення", - заявляють силовики.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що, згідно з інформацією військової розвідки, на територію України можливе вторгнення сил агресора.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 694 | Додав: adminA | Теги: донбас, вилазки окупантів, тихіше
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ