Пт, 2024-04-26, 01:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 19 » На Донбасі загинули двоє гірників, що потрапили під завал у шахті
15:33
На Донбасі загинули двоє гірників, що потрапили під завал у шахті
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Два гірники, на яких о 18.30 18 серпня на шахті ім. Стаханова (місто Димитров Червоноармійського району Донецької області) на горизонті 825 м у тупиковій виробці впала покрівля, загинули, повідомляє прес-служба МНС.

- Травматизм на шахтах зріс через скорочення інспекторів

За інформацією Держгірпромнагляду, тіла загиблих, 1968 і 1981 р.н., вже піднято на поверхню. Зона завалу становила 10 метрів. До робіт було залучено чотири відділення Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міненерговугілля.

Підрядна організація ПАТ "Вуглебуд" заборонила роботи на аварійній ділянці шахти.

Причина обвалення породи встановлюється.

Нагадаємо, 29 липня сталося одразу дві великі аварії на шахтах Донбасу, які змусили суспільство знову повернутися до теми безпеки на українських шахтах.

У ніч проти п'ятниці, 29 липня, пролунав вибух на шахті в місті Суходільську Краснодонського району Луганської області. У аварійній ділянці шахти перебували 28 гірників. Загинули 26 людей.

Окрім того, того ж таки дня о 9.40 на поверхні шахти імені Бажанова ДП "Макіїввугілля" сталося руйнування наземної частини стовбура підйому кліті - пристосування для підйому-спуску людей і вантажу, заввишки 65 метрів. Загинуло 11 людей.

31 липня в Україні було оголошено Днем жалоби за загиблими шахтарями.

Варто зазначити, що в українських шахтах постійно трапляються вибухи та обвали. За 20 останніх років Україна втратила майже 4 тисячі гірників. Лише вибухи на шести найбільш небезпечних об'єктах забрали 560 життів.

За даними незалежного експертного Центру рятувальників в США, в незалежній Україні сталося більш як 900 підземних пожеж та майже 50 вибухів. Загинуло близько 4 тисяч гірників.

Травматизм на шахтах зріс через скорочення інспекторів

Державна служба гірничого нагляду і промислової безпеки пов'язує зростання травматизму на шахтах зі скороченням кількості інспекторів.

Як повідомляється на веб-сайті відомства з посиланням на виступ глави Держпронагляду Олександра Хохотви на засіданні уряду України в середу, до лютого 2011 року у вугільній галузі держнагляд здійснювали більш ніж 350 гірничотехнічних фахівців, а нині їхня чисельність скоротилася до 231 інспектора.

"На одного інспектора припадає від 8 до 10 підзвітних підприємств, а в деяких регіонах і більше", - йдеться в повідомленні.

"Слід зазначити, що професійний рівень інспекторського складу залишився досить високим, і це підтверджується зростанням показників спостережливої діяльності з розрахунку на одного інспектора", - сказав Хохотва.

Він вважає, що для зниження травматизму на вуглевидобувних підприємствах країни необхідно вжити низку заходів. "Для стабілізації ситуації необхідно відновити чисельність інспекторів у вуглевидобувних регіонах - Донецькому, Луганському і Львівському". При цьому інспектор має бути закріплений за кожною великою шахтою.

Він звернув увагу, що для посилення в Україні ролі інспекторів є вся необхідна законодавча база.

Він також повідомив, що в короткостроковій перспективі коефіцієнт смертельного травматизму на шахтах України зріс з 1,7 до 2,2.

"Видобуток вугілля збільшився в порівнянні з минулим роком на 4 млн тонн - з 47 млн тонн до 51 млн тонн. Водночас зріс і коефіцієнт смертельного травматизму на 1 млн тонн видобутого вугілля, який становить 2,2 проти 1,7 минулого року", - констатував Хохотва.

В той же час він підкреслив, що в період з 1991 року по липень 2011 року смертельний травматизм зменшився більш ніж удвічі, загальний - майже в 10 разів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ