Пт, 2024-03-29, 07:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 29 » На Донеччині відстоювали право дітей на школу
10:26
На Донеччині відстоювали право дітей на школу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Макіївці Донецької області учні школи №3, їх батьки і жителі селища, в якому розташовано цей навчальний заклад, провели акцію протесту проти закриття школи.

Присутні на акції понад як 70 осіб ще раз висловили свою незгоду з ліквідацією в селищі імені Кірова в Радянському районі Макіївки школи з українською мовою навчання, передає УНІАН.

Мітингувальники тримали плакати з написами: "Ми - проти закриття шкіл", "Діти - це святе", "Влада боязка, якщо вибрала собі в супротивники матерів та дітей", також був плакат із зображенням терезів, на чашах яких значилося "гроші" і "діти" і заклик до мера міста Олександра Мальцева - "Що вибираєш?".

Учасники акції, які виступали на сходах школи №3, підкреслювали, що "Конституція України хороша, але її, на жаль, не всі виконують", і "на жаль, ті, що мають владу в Україні, живуть і діють за іншими законами".

Вони також нарікали на те, що дуже радісно сприйняли свого часу перемогу на виборах президента Віктора Януковича і Партії регіонів, однак наразі розчаровані, оскільки їх "ніхто не захистив, ніхто не почув, і місцеві урядовці відібрали у дітей школу".

За підсумками акції учасники прийняли і підписали резолюцію на ім`я Макіївського міського голови Мальцева і передали її присутньому на мітингу представнику управління внутрішньої політики Макіївської міськради.

Автори резолюції зазначили, що хочуть "захистити законні, конституційні права і інтереси дітей", на що мають право, згідно зі ст 29 закону "Про загальну середню освіту в Україні" і Конституцією.

Раніше повідомлялося, 31 травня в Донецьку загострився конфлікт навколо ліквідації школи з українською мовою навчання. Так, керівництво Петровського районного відділу освіти в Донецьку зажадало від директора школи № 111 терміново зібрати заяви від батьків про добровільне переведення їх дітей в інший учбовий заклад, не дивлячись на ухвалу Ворошиловського райсуду Донецька, який зупинив дію рішення міськради від 15 квітня про ліквідацію даної школи.

Зазначимо, що з початку року відбувається масове закриття шкіл на Донбасі. Це пояснюють ненаповненістю шкіл і браком коштів. Батьки учнів, які навчаються в цих закладах, виступають з протестами проти закриття шкіл.

Проти закриття україномовних шкіл виступили також представники опозиційних партій, громадські діячі. Так, низка народних депутатів звернулася до прем'єр-міністра Азарова з вимогою не допустити ліквідації українських шкіл у Луганській та Донецькій областях.

Та у квітні депутати Донецької міської ради, попри протести батьків, схвалили рішення про закриття трьох загальноосвітніх шкіл, серед яких школа №111 з українською мовою навчання. Голова Донецької обласної держадміністрації Анатолій Близнюк тоді запевнив, що, закриваючи школи, оптимізуючи мережу бюджетних установ, влада ставить на меті "в інтересах громадян і дітей" ефективно використовувати бюджетні гроші.

Як повідомлялося раніше, загалом на Донеччині в 2011 році планується закрити 26 загальноосвітніх шкіл, або 2,5% загальної кількості. Закриття навчальних закладів відбуватиметься згідно з "Регіональною дорожньою картою з оптимізації мережі бюджетних установ і витрат місцевих бюджетів на їхнє утримання".

У свою чергу міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступив за закриття шкіл, в яких навчається менше ніж 40 школярів. За його підрахунками, це близько 10% всіх середніх навчальних закладів, тобто кожна десята школа.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 955 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ