Ср, 2024-04-24, 08:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 14 » На донецькому напрямку бої велися по всій лінії фронту. ВІДЕО
15:27
На донецькому напрямку бої велися по всій лінії фронту. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Один український військовослужбовець дістав поранення в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни за минулу добу, загиблих немає, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Українська сторона звернула увагу ОБСЄ на збільшення кількості обстрілів з боку окупантів на Донбасі

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців не зафіксовано, один наш військовослужбовець поранений. Це сталося в районі н. п. Зайцеве в результаті ворожого обстрілу", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

На луганському напрямку, за словами Мотузяника, у Валуйках і Старому Айдарі зафіксовано короткострокові обстріли з боку бойовиків, а в Станиці Луганській та Кримському – провокації з використанням легкого озброєння.

Загалом на луганській напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, 8 з яких – з важкого озброєння.

На донецькому напрямку, як повідомив речник Міноборони, бойові дії велися по всій лінії фронту, за винятком донецького аеропорту. "Як і на луганському напрямку, тут майже всі обстріли відбулися у другій половині дня", – сказав Мотузяник.

Він зазначив, що порівняно з іншими днями, в п'ятницю противник трохи рідше використав важке озброєння – мінометні і гарматні обстріли з боку бойовиків зафіксовано в районі Верхньоторецького та Кам'янки. По всьому горлівському напрямку і в Авдіївській промзоні також була серія перестрілок між силами АТО і бойовиками.

"Загалом за добу 22 ворожих обстріли, 3 з яких – з використанням важкого озброєння зафіксовано на донецькому напрямку", - сказав Мотузяник.

На маріупольському напрямку, за словами спікера Міноборони, почастішали збройні сутички українських військових з ворожими ДРГ – в п'ятницю сталися два таких зіткнення

"А дрібні ворожі провокації відбулися по всьому фронту. Навіть там, де зазвичай спокійно. Таки чином, на маріупольському напрямку вчора зафіксовано 23 ворожих обстріли, 3 з яких – з важкого озброєння і 2 бойових зіткнення", - розповів речник Міноборони.

Зазначимо, за минулу добу, 13 січня, бойовики 62 рази обстріляли українські позиції в зоні АТО, одного військового поранено. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. За повідомленням, на Маріупольському напрямку – з мінометів російсько-окупаційні війська обстрілювали Широкине та Водяне. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Гнутове, Талаківку, Павлопіль, Водяне, Березове, Новотроїцьке. По Гнутовому неодноразово стріляли снайпери. А по Широкиному та Мар’їнці – БМП.

Крім того, окупанти обстріляли підконтрольне "ЛНР" місто Ірміно з метою звинувачення української сторони в обстрілі мирного населення.

Українська сторона звернула увагу ОБСЄ на збільшення кількості обстрілів з боку окупантів на Донбасі

Начальник Генерального штабу – верховний головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко зустрівся з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом і звернув увагу міжнародних спостерігачів на збільшення обстрілу українських позицій в районі проведення АТО з боку російсько-німецьких окупаційних військ.

Як повідомляє в суботу прес-служба Міноборони, начгенштаба підкреслив важливість нарощування можливостей СММ ОБСЄ з моніторингу ситуації і спостереження за виконанням мінських домовленостей.

Муженко нагадав, що в грудні 2016 і січні 2017 рр. окупаційні війська здійснили 1730 порушень режиму припинення вогню, під час яких 693 рази застосовувалося озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Близько 60% обстрілу українських позицій відбувається у вечірній та нічний час, коли патрулі СММ ОБСЄ не здійснюють спостереження.

Як зазначив Муженко, ефективна робота СММ ОБСЄ в районах конфлікту мала сприяти зменшенню напруженості, збереженню життя цивільного населення і запобіганню втрат серед особового складу ЗСУ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 624 | Додав: adminA | Теги: Донецький напрям, вся лінія фронту, бої
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ