Пт, 2024-04-26, 15:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 14 » На допити в міліцію регулярно ходять більше ста учасників "податкового" Майдану
10:27
На допити в міліцію регулярно ходять більше ста учасників "податкового" Майдану
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Правоохоронні органи активізували дії стосовно активних учасників податкового майдану. З певною періодичністю на допити викликають понад 100 учасників акції протесту. Про це заявив координатор "податкового" Майдану Олександр Данилюк. "Це справжні репресії і нічого спільного з правосуддям не мають", - заявив він.

За словами Данилюка, кримінальні справи, зокрема, порушені за фактом перекриття транспортних шляхів і доріг, умисного знищення або пошкодження майна і пошкодження автомобіля, повідомляє "Дело".

Данилюк повідомив, що 13 січня на допит було викликано Романа Федчука. Протримавши більше шести годин, міліція відпустила його на підписку про невиїзд.

Пізніше Федчук повідомив, що співробітники міліції прийшли до нього додому рано вранці і забрали "прямо з ліжка". Його затримали по ст.194 ч.1 "умисне знищення або пошкодження майна в особливо великих розмірах", за цією статтею загрожує або штраф, або до чотирьох років за ґратами. Ймовірно, справа пов'язана з пошкодженням плитки на Майдані.

"На завтра вже мене викликають", - сказав Данилюк, уточнивши, що слідчий навіть не повважав за потрібне повідомити, у якій справі його викликають і як кого - ще свідка чи вже обвинуваченого.

Зайвим свідоцтвом того, що влада розв'язала справжній терор проти активістів податкового майдану, Данилюк вважає і затримання членів всеукраїського об'єднання "Тризуб". Всіх "тих, хто були активними учасниками, хто охороняв наметове містечко, хто був координатором протестних акцій - всіх затримано", - сказав Данилюк.

У зв'язку з цим єдиний спосіб зупинити репресії підприємці вбачають у проведенні акції протесту 17 січня під стінами Адміністрації президента.

Зазначимо, що двом учасникам так званого податкового майдану за поданням Головного слідчого управління ГУ МВС України в Києві вже було обрано запобіжний захід за групові порушення громадського порядку і пошкодження майна. За рішенням суду, одного з учасників акцій протесту проти Податкового кодексу було заарештовано, другому обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Водночас суд виніс ухвалу стосовно арешту трьох активістів "податкового Майдану". Трьом активістам - Гаркавенку І.О., Заплаткіну О.В. та Грузинову В.М. - було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Їм висунуто звинувачення за статтею "навмисне знищення або пошкодження чужого майна, що завдало збитків у великих розмірах" за попередньою змовою групи осіб.

Раніше повідомлялося, що після того, як наметове містечко протестуючих підприємців на Майдані Незалежності було насильно демонтовано, а акцію протесту розігнано, київська міліція порушила кримінальну справу за фактом навмисного пошкодження майна під час установлення наметів підприємців на акції протесту проти Податкового кодексу. Зокрема повідомлялося, що на Майдані Незалежності покриття біля стели сильно пошкоджено через те, що учасники акції встановлювали намети, забиваючи кілки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 855 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ