Сб, 2024-04-27, 00:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 29 » На допити за акції в День Незалежності викликають 18 народних депутатів і Левка Лук'яненка
17:50
На допити за акції в День Незалежності викликають 18 народних депутатів і Левка Лук'яненка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міліція викликає народних депутатів на допити за участь у святкових заходах 24 серпня з нагоди Дня незалежності.

Про це заявив народний депутат Андрій Павловський.

Він продемонстрував журналістам повістку, якою його та ще сімнадцятьох народних депутатів викликають до міліції.

Крім народних депутатів міліція викликає також активістів та простих громадян, які були присутні на акціях 24 серпня, цитує слова Павловського прес-служба "Батьківщини". "Докотились навіть до того, що в суботу викликали на допит Героя України, який виборював цю незалежність - Левка Лук'яненка, - людину, яка за незалежність була в неволі 27 років, і зараз нащадки катів знову викликають його на допит через те, що він святкував День незалежності", - наголосив Андрій Павловський.

У своїй відповіді на повістку з’явитися до слідчого Лук'яненко написав:

"Я, Лук'яненко Левко Григорович, громадянин української держави, 24 серпня 2011 року брав участь в урочистому святковому мітингу, присвяченому 20-ій річниці проголошення України незалежною державою біля пам'ятника Тарасу Шевченку", - зазначив він.

"День проголошення незалежності української держави є найбільшим Національним Святом, і я вважав за потрібне прийти до святого місця нашої Батьківщини, аби разом з киянами та гостями розділити радість цього свята", - наголосив Лук’яненко.

"Мене обурює влада, яка виставила озброєні підрозділи у стальних шоломах, з дубинками і з захисними щитами проти мирних людей. Не пустила мирну ходу по вулицях Києва і застосувала сльозогінний газ", - сказав він.

Левко Лук’яненко наголосив, що "відповідальність за порушення громадського порядку лягає цілком і повністю на владу, яка організувала зіткнення з демонстрантами".

"З огляду на вищевикладене, я обурений викликом мене до слідчого, вимагаю скасувати порушену кримінальну справу, провести службове розслідування про перевищення повноважень міліцією", - заявив Левко Лук'яненко.

Депутат вважає виклики в міліцію "цинічними", оскільки маршрут по вулиці Володимирській був рекомендований офіційно листом начальника київської міліції.

"Це навмисна провокація з боку міліції з метою створення конфлікту та залякування активних громадян, щоб у них не було бажання виходити на акції протесту тоді, коли у вересні парламент почне приймати антинародні законопроекти", - вважає він.

Андрій Павловський також зазначив, що не ходив на допит, оскільки його викликали у суботу, в офіційний вихідний.

Раніше повідомлялося, що організатори мітингу опозиції, що пройшов в Києві в День незалежності, опротестували дії влади, що не пропустила мітингувальників далі за парк Шевченка. Тим часом в МВС вже почали проводити допити учасників ходи.

Міліція допитала "свободівців". Допит світить і Тягнибоку

Київська міліція допитала голів Київської міської та Сумської обласної організацій ВО "Свобода" Андрія Іллєнка та Ігоря Мірошниченка.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Допит Іллєнка тривав 2,5 години, а Мірошниченка - 1,5 години. За даними організації, найбільше міліцейських чиновників цікавила діяльність Комітету опору диктатурі.

"При чому слідчий ніби вперше чув про існування Комітету і дивувався, як на святкування 20-річчя відновлення української державності в одному місці можуть зібратися стільки тисяч людей", - сказано у повідомленні.

Крім того, за інформацією ВО "Свобода", найближчим часом на допити викликатимуть й інших чільних її діячів, зокрема лідера Олега Тягнибока та його заступника Андрія Мохника.

У Донецьку учасників акції в День незалежності викликають в міліцію

В понеділок, 29 серпня до заступника голови Донецької обласної організації "Просвіта" Марії Олійник прийшли додому представники Ворошилівського райвідділу міліції у зв'язку з її участю в мітингу на День незалежності, повідомляють "Коментарии".

Майор міліції Ігор Дешевий і прапорщик Дмитро Міщенко повідомили Марії Олійник, що сьогодні, об 11:00, вона повинна з'явитися у Ворошилівський райвідділ як свідок у справі про незаконне святкуванні Дня незалежності в Донецьку 24 серпня. У разі неявки правоохоронці пообіцяли "доставити" її до райвідділу.

Нагадаємо, начальник виконавчої служби Ворошилівського управління юстиції Донецька Вадим Асадов заявив, що політичні партії і громадські організації, які, незважаючи на заборону суду, провели у Донецьку біля пам'ятника ім. Шевченка мітинг, будуть оштрафовані.

Мітингувальникам загрожує штраф від 10 до 30 мінімальних зарплат.

Як повідомлялось, в понеділок, 29 серпня, столична міліція викликала на допит Олександра Турчинова та В'ячеслава Кириленка, як організаторів заборонених мітингів на День незалежності.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 903 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ