Чт, 2024-04-25, 19:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 16 » На Євромайдані обіцяють "війну"
15:56
На Євромайдані обіцяють "війну"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

19:40. Печерський райсуд до 28 січня 2014 оголосив перерву в своєму засіданні з розгляду подання КМДА до столичного осередку партії "Батьківщина" з вимогою звільнити центральні вулиці і тротуари в місті для безперешкодного користування ними.

Так, відповідне рішення сьогодні ухвалила суддя Печерського райсуду Вікторія Гаркава. На початку засідання представники опозиції заявили клопотання про відвід судді, яке було відхилено.

19.00 . Близько 300 мітингувальників вирушили з Майдану Незалежності під Центральну виборчу комісію. Як повідомляється, вони розмістилися біля пам'ятника Лесі Українки і тримають в руках прапори "Батьківщини" і національний прапор України.

У саму будівлю ЦВК вони не намагаються поки заходити.

18.20. Лідер "УДАРу" Віталій Кличко під час брифінгу в Штабі національного опору заявив, що під час зустрічі з генпрокурором Віктором Пшонкою опозиція наполягала на покаранні винних у побитті мітингувальників.

Кличко висловив переконання, що на сьогоднішній день влада "не хоче давати чіткої відповіді з приводу замовників кривавого побиття студентів 30 листопада". Також він нагадав, що сьогодні три лідера опозиційних фракцій зустрічалися з Пшонкою.

"Ми звернули увагу на те, що дуже важливо на сьогоднішній день покарати всіх винних. Не тільки тих, хто виконував, а також замовників цієї події", - сказав Кличко і зазначив, що цю тему не можна "заговорити" і не можна допустити, щоб винних людей приховали.

16:45. Київський осередок партії "Батьківщина" отримав повістку про усунення перешкод у користуванні вулицями, тротуарами та пішохідними переходами цілого ряду вулиць у центрі столиці. Так, КМДА вимагає через суд звільнення центральної частини міста на вулицях і тротуарах.

У перелік зазначених у позові вулиць внесено, зокрема, Майдан Незалежності та вул. Хрещатик, які зараз є місцями розташування учасників Євромайдану, на яких розташовані громадські приймальні народних депутатів України.

16:30. Стало відомо, що мітингувальники на Майдані Незалежності планують встановити живу новорічну ялинку. Про це повідомили в прес-службі партії "УДАР Віталія Кличка". Так, активісти зазначають, що жива ялинка створить святковий настрій і атмосферу.

Прикрасити майданівську ялинку планують іграшками, зробленими дітьми, і зазначають, що ті, хто бажає долучитися до цієї справи, новорічні прикраси можуть приносити на Майдан Незалежності.

15:55. Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив про те, що опозиція не дасть можливості Партії регіонів і комуністам провести виїзне засідання Верховної Ради.

"Якщо Партія регіонів і комуністи вирішать провести таємне засідання Верховної Ради і попротягувати там ті закони, які їм потрібні, ми їх відразу попереджаємо: якщо вони це почнуть робити, ми підемо за ними, а з нами всі люди, які стоять на Майдані, і не дамо їм можливості провести цю антиконституційну змову, яку вони, можливо, збираються організувати", - сказав Тягнибок на брифінгу в прес-центрі штабу національного опору в понеділок 16 грудня у Києві.

Політик також зазначив, що опозиція зацікавлена в розвалі фракції Партії регіонів.

"Підривна робота в Партії регіонів ведеться. Ми зацікавлені тому, щоб ця фракція розвалилася", - сказав Тягнибок.

15:20. Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок на брифінгу заявив, що активісти Майдану отримують масові виклики на допити в прокуратуру, СБУ та МВС.

Він також нагадав, що влада досі не відпустила кількох затриманих під час акцій протесту, передає "Українська правда".

Оппозиціонер зазначив: "А крім того, у нас є інформація про масові виклики активістів Майдану в прокуратуру, СБУ і міліцію. Ми отримали цю інформацію по всіх регіонах. А насамперед - по західних областях".

За словами Тягнибока, опозицію не влаштовує також і покарання за розгін Майдану для чиновників середньої ланки.

"Повинні бути покарані ті, хто віддавав накази, а також всі рядові, прапорщики, які безпосередньо виконували. Але вже зараз влада говорить про те, що це неможливо, тому що у "Беркута" немає на шевронах ніяких розпізнавальних знаків", - заявив він.

Тягнибок додав, що опозицію не влаштовує часткова відставка міністрів, а тому акції протесту триватимуть мінімум до моменту виконання цих вимог.

13:50. Кандидат у народні депутати по 223-ому округу Юрій Левченко ("Свобода") закликає не визнавати вибори в проблемних округах і закликає Майдан влаштувати обструкцію членам виборчих комісій, які фальсифікували результати виборів 15 грудня.

"Я закликаю всіх не визнавати ці вибори", - сказав Левченко на брифінгу в прес-центрі Штабу національного опору в понеділок у Києві.

За словами Левченко, у ході виборів було зафіксовано дуже багато порушень, однак він вважає, що Центральна виборча комісія ці порушення не визнає. На думку Левченко, невизнання результатів виборів - "це політична позиція".

"Якщо Центральна виборча комісія прийме злочинне рішення і зареєструє їх народними депутатами, то вони будуть піддані тотальній обструкції у Верховній Раді, і українське суспільство не буде вважати їх народними депутатами з усіма витікаючими наслідками".

Левченко також закликав Майдан влаштувати обструкцію тим членам виборчої комісії, які брали участь у фальсифікації. "Ми обіцяємо, що будуть оприлюднені усі дані членів дільничних виборчих комісій, і окружної виборчої комісії, які брали участь у фальсифікації. Це буде зроблено найближчим часом... Всі дані про місце проживання, телефони... цих людей будуть оприлюднені, і я закликаю Майдан, щоб він влаштував їм публічну обструкцію", - підкреслив Левченко.

12:40. Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що українська влада не має наміру вирішувати політичну кризу мирним шляхом, додатковим свідченням чого є фальсифікація повторних виборів на п’яти одномандатних округах.

"Ми не визнаємо цих виборів і розуміємо, що влада не має наміру мирно врегулювати цей процес, а всі круглі столи - це фікція", - сказав він, виступаючи на мітингу на майдані Незалежності в понеділок, 16 грудня, передає прес-служба його партії.

"Влада хоче війни, й вона її отримає, але вона її не виграє", - наголосив Тягнибок.

Крім того, він переконаний, що якщо Віктор Янукович під час свого візиту до Росії підпише якісь важливі документи, що суперечать волі українського народу, то це стане останньою краплею, яка переповнить чашу терпіння.

"Я хочу вас налаштувати на дуже серйозну боротьбу", - сказав політик.

12:40. Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що українська влада не має наміру вирішувати політичну кризу мирним шляхом, додатковим свідченням чого є фальсифікація повторних виборів на п’яти одномандатних округах.

"Ми не визнаємо цих виборів і розуміємо, що влада не має наміру мирно врегулювати цей процес, а всі круглі столи - це фікція", - сказав він, виступаючи на мітингу на майдані Незалежності в понеділок, 16 грудня, передає прес-служба його партії.

"Влада хоче війни, й вона її отримає, але вона її не виграє", - наголосив Тягнибок.

Крім того, він переконаний, що якщо Віктор Янукович під час свого візиту до Росії підпише якісь важливі документи, що суперечать волі українського народу, то це стане останньою краплею, яка переповнить чашу терпіння. "Я хочу вас налаштувати на дуже серйозну боротьбу", - сказав політик.

Тягнибок пропонує створювати в Києві органи народного самоврядування. "Ми повинні почати процес формування в Києві народних органів самоврядування. Кияни повинні самі визначити тих людей , які будуть керувати життям столиці".

Політик підкреслив, що після відсторонення від посади голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, влади в Києві практично немає, оскільки в місті немає обраного мера, а Київрада є не легітимною вже кілька місяців.

12:20. Представників громадського ЄвроМайдану не запрошували на круглий стіл чотирьох президентів, його уповноважених представників там теж не було. Таку заяву громадського #ЄвроМайдану щодо так званого "круглого столу Леоніда Кравчука", який двічі відбувся минулого тижня, поширено 16 грудня.

Представники громадських рухів та організацій, які ініціювали мирну акцію на підтримку підписання Угоди про Асоціацію – ЄвроМайдан, заявляють, що "не вповноважували жодних представників та не делегували права комусь персонально представляти погоджену громадську думку на "круглому столі Леоніда Кравчука".

Активісти звертають увагу, що не знають, за яким принципом були запрошені представники від громадського ЄвроМайдану та відмежовуються від тих заяв, які були висловлені від їхнього імені на зібранні за участі президента.

Зокрема, представники громадського ЄвроМайдану здивовані тим, що у круглому столі, який мав символізувати діалог влади з громадянським суспільством та опозицією, від імені громадських організацій брав участь Денис Шевчук – голова політичної партії "Русь".

"Шевчук не був делегований громадськістю та не мав повноважень виступати від імені всього громадського ЄвроМайдану. Громадські активісти розцінюють цю ситуацію як маніпуляцію та спробу створити "кишеньковий" діалог, який насправді не має нічого спільного з наміром вирішити складну політичну кризу за участі суспільства", - ідеться в заяві.

Громадський ЄвроМайдан закликає організаторів круглого столу, зокрема екс-президента Леоніда Кравчука, пояснити принцип запрошення представників від громадянського суспільства та виправити непорозуміння.

Також активісти нагадують, що у роботі круглого столу взяли участь студенти, які не мали стосунку до страйкового комітету, який "був демократично створений представниками різних ВИШів, що долучилися до акції на підтирку євроінтеграції".

"Сьогодні життя ЄвроМайдану, окрім опозиційних сил, підтримують різні громадські організації та рухи, які діють як горизонтальні самоврядні ініціативи. Наразі між ними триває робота над виробленням демократичних принципів взаємодії та координації", - зазначає ЄвроМайдан.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження країни".

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і розбили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут" заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Були знищені блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про вісторонення всіх трьох на час проведення розслідування.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: Євромайдані обіцяють війну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ