Вт, 2024-03-19, 04:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 25 » На Грушевського триває "позиційна війна": шини, кулі, феєрверки
10:17
На Грушевського триває "позиційна війна": шини, кулі, феєрверки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

11:20. Лідер організації "Спільна справа" Олександр Данилюк повідомив на своїй сторінці Facebook про те, що активісти зайняли приміщення Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на вулиці Хрещатик 30.

11:00.У Солом'янському РВВС Києва перебувають щонайменше троє активістів Євромайдану, затриманих у п'ятницю ввечері за перевезення шин в багажниках автомобілів.

09:30. До МВС досі не надійшло жодного повідомлення від тих, хто міг бути свідками вбивств Сергія Нігояна та Михайла Жизнєвського 22 січня на вулиці Грушевського в Києві. Як повідомляє УЗГ МВС України, міліція встановила, що потерпілі працювали охоронцями на Майдані та постійно були в полі зору великої кількості людей.

09:15. У Києві бійці внутрішніх військ (ВВ) посеред білого дня побили чотирьох молодих активістів УНА-УНСО.

08:40. Один з мітингувальників з власної ініціативи взяв державний прапор і пішов на переговори до силовиків. За словами протестувальників, він і кілька міліціонерів віддалилися на пагорби. Суть переговорів поки невідома.

Коли парламентер віддалився, тут же на перший барикаді була дана команда протестувальникам припинити атаку.

Біля барикад демонстрантів на вулиці Грушевського перед кордоном співробітників спецпідрозділу міліції перебуває кілька сотень людей, які гріються у багать, "Лігабізнесінформ".

08.00. Між мітингувальниками та силовиками будь-яких активних дій не спостерігається. Біля барикад на вулиці Грушевського та на пагорбах довкола перебуває до 500 протестувальників. Частина з них розташувалася на барикадах навпроти міліції, решта зігріваються біля бочок з полум`ям або продовжують укріплювати барикади під гуркіт ударів у бочки та металеві щити. При цьому мітингувальники припинили активно підпалювати автопокришки, пише УНІАН.

07.50. Від початку сутичок на вул. Грушевського в лікувальні заклади МВС зі складними травмами звернулися 285 міліціонерів, 104 з яких перебувають на стаціонарному лікуванні. Ще 1340 силовиків захворіли на запалення легенів, інфекційні захворювання, переохолодження тощо.

05.58 Протистояння триває. З вечора 24 січня сутичка не припиняється, але ситуація утримується в режимі "позиційної війни". У наступ ніхто не йде. Сторони перекидаються камінням і світло-шумовими гранатами, як і раніше, палять автомобільні покришки.

Протистояння триває. З вечора 24 січня сутичка не припиняється, але ситуація знаходиться в режимі "позиційної війни". У наступ ніхто не йде. Сторони перекидаються камінням і світло-шумовими гранатами, як і раніше палять авомобільні покришки.

04.50. Періодично в сторону "Беркута" летять феєрверки. Як і раніше чутні і одиночні постріли з боку міліції. У цілому ситуація виглядає не надто напруженою.

04.20. Невелике затишшя. Активісти продовжують грюкати, але вже ніхто не стріляє, повідомляє "Комсомольская правда в Украине".

03:20. У Києві на вул. Грушевського гумовою кулею поранена в ногу іноземний журналіст. Лікарі діагностували у нього забій тканин. Зазначимо, що на вул. Грушевського знаходяться до 1 тис. активістів, які продовжують підкидати покришки у вогонь, а також зміцнювати барикади. На Майдані Незалежності перебувають до 600 чоловік. Зі сцени показують фільм, передає РБК-Україна.

22 січня зранку "Беркут" атакував мітингувальників на вулиці Грушевського. Силовики стали розбирати барикаду і затримувати людей. Дійшло до жертв.

Так, за словами координатора медичної служби Штабу національного опору Олега Мусія, в зіткненнях на Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, загинули вже 5 осіб.

Пізніше з'явилася інформація про те, що в Бориспільському районі, куди раніше викрадачі вивезли громадського активіста Ігоря Луценка, виявлено два трупи зі слідами тортур.

У міліції повідомили, що станом на вечір середи 22 січня, 75 людей затримано за підозрою у масових заворушеннях на вул. Грушевського.

Захід засудив кровопролиття в Україні і закликав сторони до мирного діалогу.

У зв'язку із загостренням ситуації відбулася зустріч президента України Віктора Януковича та членів робочої групи з регулюванню політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій, яка тривала понад 3 годин, але конкретних результатів не принесла.

Пізніше на установчих зборах Народної Ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України і закликали громадян об'єднуватися в загони Народної самооборони.

23 січня опозиція та Євромайдан ухвалили рішення вийти з переговорів з владою та розширити територію Майдану.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1050 | Додав: admin | Теги: #Євромайдан, Війна, Грушевського
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ