Пт, 2024-04-19, 17:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 1 » На японській АЕС "Фукусіма-1" зафіксували рекордно високий рівень радіації
21:27
На японській АЕС "Фукусіма-1" зафіксували рекордно високий рівень радіації
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Фахівці компанії-оператора аварійної японської АЕС "Фукусіма-1" ТЕРСО зафіксували новий рекордно високий рівень радіації на території станції, повідомляє японський телеканал NHK в понеділок.

За інформацією компанії, в понеділок в районі випускного трубопроводу між першим і другим енергоблоками АЕС рівень радіаційного випромінювання досяг 10 тисяч міллізівертів (10 зівертів) в годину. Причини такого різкого підвищення рівня радіації з'ясовуються, передає РИА "Новости".

До цього найвищий рівень радіації - до чотирьох тисяч міллізівертів в годину, був у повітрі на території "Фукусими-1" на початку червня через тріщини в підлозі першого енергоблока, з якої виходила радіоактивна пара.

Якщо людина отримає дозу опромінювання в 500 міллізівертів за короткий період, це може стати причиною розвитку онкологічних захворювань. Доза в 1 зіверт приводить до гострої променевої хвороби, 1,5 зіверта - до хронічної променевої хвороби.

Раніше, в середині липня ТЕРСО на засіданні спільної з урядом комісії вперше обнародувала середньостроковий план ліквідації аварії строком на три роки. План передбачає перехід до другого етапу ліквідації, протягом якого, - від трьох до шести місяців - буде завершено охолоджування реакторів і, залежно від їхнього стану, розглянуто питання про зняття режиму готовності до евакуації з низки районів навколо станції. Під час виконання всього середньострокового плану, розрахованого на 3 роки, компанія повинна буде витягувати паливо з басейнів з ОЯТ.

Нагадаємо, що 27 червня, реактори аварійної АЕС "Фукусіма-1" почали охолоджувати водою, що раніше скупчилася в підвальних приміщеннях станції і після очищеної від радіоактивних елементів, але роботу нової системи охолоджування довелося зупинити через протікання труб.

Після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії на розташованій на північному сході країни АЕС "Фукусіма-1" була зафіксована серія аварій, викликаних виходом з ладу системи охолоджування.

В результаті інцидентів на АЕС було виявлено декілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС, ввести заборону на знаходження людей в зоні відчуження, а також направити наполегливі рекомендації з евакуації жителів ряду районів, розташованих в радіусі 30 кілометрів і більш від АЕС.

Пізніше почала з'являтися інформація про виявлення у низці районів Японії радіоактивних елементів, зокрема, ізотопів йоду і цезію, в повітрі, морській і питний воді, а також в продуктах.

Як стало відомо в травні, на першому, другому і третьому блоках станції сталося розплавлення паливних зборок через те, що перебої з електрикою після землетрусу призвели до припинення надходження охолоджувальної води.

Як вважають фахівці, на всіх трьох реакторах велика вірогідність найгіршого сценарію, згідно з яким розплавлення паливних стрижнів призвело до так званого явища "melt-down", коли ядерне паливо випадає з розплавлених стрижнів і скупчується в нижній частині корпусу реактора.

Компанія-оператор АЕС TEPCO в травні заявляла, що чекає стабілізації ситуації на аварійних енергоблоках АЕС протягом приблизно шести-дев'яти місяців, а істотного зниження рівня радіації в районі станції - протягом трьох місяців.

Японська агенція з ядерної і промислової безпеки (NISA) оголосила 12 квітня про присвоєння максимального - сьомого - рівня небезпеки аварії на "Фукусімі-1". Сьомий рівень ядерної небезпеки встановлювався лише одного разу - під час аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 753 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ