Пт, 2024-04-19, 00:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 17 » На Харківщині – теракт, а в Одесі пролунав вибух
11:20
На Харківщині – теракт, а в Одесі пролунав вибух
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

 У центрі Одеси у п'ятницю 16 січня ввечері пролунав вибух.

Вибуховий пристрій спрацював біля відділення "Діамантбанку" в провулку Нечипуренко (Троїцька, 54), повідомляє "Думська".

У цьому і сусідніх будинках вибите скло. Постраждалих, за попередніми даними міліції, немає.

За неперевіреними даними, в районі вибуху розташовується один з центрів збору допомоги для бійців АТО.

Також стало відомо, що в Харківській області стався теракт – зловмисники вистрілили з гранатомета по цистерні з паливом. Сталася пожежа.

"Щойно в Харківській області, Балаклійському районі, на станції Шебелинка було здійснено черговий теракт. Імовірно з гранатомета був зроблений постріл по цистерні з паливом", - пише харківський бізнесмен і волонтер Всеволод Кожемяко (Vsevolod Kozhemyako) в Facebook.

"Горять вже три цистерни, склад налічує 50 цистерн. Самі розумієте чим загрожує. Всі служби підключені, намагаються відчепити палаючі цистерни від складу", - повідомляє він.

Нагадаємо, перші два теракти були скоєні в Одесі ще на початку російської агресії до України.

25 квітня блок-пост на під'зді до міста по Овідіопольській трасі було атаковано ручною гранатою. Співробітник ДПС та шестеро добровольців-одеситів, які допомагали йому у чергуванні, отримали поранення середньої тяжкості без загрози життю.

4 липня о 03.33 у Суворовському районі міста Одеса невідомі підірвали районний військкомат. Обійшлося без жертв.

За словами очевидців, вибух був такої сили, що зламав дерево, що росте біля військкомату, і вибив шибки в сусідній п'ятиповерхівці. З огляду на ушкодження будівлі, свідки припускають, що вибух стався в підвалі будівлі.

У грудні ж Одесою прокотилася ціла серія гучних вибухів, що на думку експертів покликані насамперед залякати одеситів, особливо проукраїнській актив міста, а не викликати жертви, та скерованих на те, щоб зірвати майбутній курортний сезон.

3 грудня в Одесі підірвали магазин української символіки "Патріот".

У ніч проти 10 грудня невідомі підірвали офіс руху "Волонтерська сотня", розташований у приміщенні бізнес-центру.

В ніч на 21 грудня в ході складної спецоперації контррозвідка СБУ затримала громадянина України з Чернігівщини, 1961 року народження - члена небезпечної диверсійної групи, яка за завданням кураторів з ФСБ РФ готувала низку терактів в Одесі і одночасно у кількох обласних центрах.

Але, вочевидь, таких груп в Одесі декілька.

Вже ввечері 23 грудня у центрі Одеси підірвали автомобіль, що стояв біля офісу проукраїнської Ради громадської безпеки.

Камери зовнішнього спостереження зафіксували, як невідомий кинув під задню частину автомобіля якийсь пакет. Через деякий час стався вибух, машина одержала пошкодження.

Постраждалих немає.

24 грудня в Одесі вибухнула залізнична колія під час проходження вантажного поїзду в районі станції "Застава-1". Вантажний потяг, у складі якого було 52 вагони, завантажені вугіллям, рухався до пункту призначення на станції "Ізмаїл".

У одеському передмісті Нерубайське в будинку, який орендував 55-річний мешканець сусіднього з Одещиною російського Придністров'я, міліція виявила арсенал зброї. Фігуранта пізніше знайдено мертвим.

У ніч з 26 на 27 грудня один з терористів підірвався на смерть під час перенесення вибухового пристрою вулицею Сегедською.

Перший теракт у новому 2015 році стався 3 січня. О 02.00 було влаштовано вибух під вагоном-цистерною з газойлем на 4-ій колії станції "Одеса-Пересип", що розташована на околиці міста. Через отвір, що утворився внаслідок диверсії, сталося витікання вмісту вантажу. При цьому підірвати цистерну цілком невідомим не вдалося.

Начальник одеської обласної міліції Іван Катеринчук закликає городян бути пильними й негайно повідомляти про усі підозрілі предмети, авта, а також незнайомих осіб, які прибули з інших регіонів та ведуть прихований спосіб життя.

За словами голови Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка, зрозумівши, що фронтальний військовий наступ на Україну зазнав невдачі, російське керівництво поставило перед ФСБ завдання з повномасштабної терористичної діяльності в тилу українських військ.

"Ви повинні розуміти, що безпеці нашої держави загрожує ціла сусідня країна. У цьому не може бути сумнівів. У ФСБ Росії вирішили, що українців потрібно висаджувати у повітря, потрібно посилати сюди всякий кримінал, платити їм гроші, навчати. По суті, державна спецслужба країни-агресора перетворилася на спецслужбу-терориста. Вибухівка - звідки? Тренінг - звідки? Гроші - звідки? Відповідь завжди один - держава-агресор", - заявив у грудні 2014 року Наливайченко.

4 січня в Одесі в центрі міста пізно ввечері стався сильний вибух. Вибуховий пристрій спрацював в самому серці "Перлини біля моря", біля будівлі №3 на Гімназійній вулиці (кут Великій Арнаутській), де знаходиться Координаційний центр допомоги бійцям АТО.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1256 | Додав: admin | Теги: теракт, вибух, Одеса, Харківщина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ