Пт, 2024-04-19, 04:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 13 » На кордоні з Польщею водії перекрили рух. Їх судитимуть
19:40
На кордоні з Польщею водії перекрили рух. Їх судитимуть
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

У Бєларусі у неділю розігнали близько сотні демонстрантів в одному із пунктів пропуску на кордоні з Польщею, які протестували проти введених обмежень вивезенню пального з країни.

- ЗМІ: Затриманих водіїв судитимуть

За даними польських медіа, протест виник після того, як прикордонники почали повертати назад водіїв, які нещодавно вже перетинали кордон з Польщею.

Згідно з упровадженими на вихідних бєларуськими властями новими правилами вивезення товарів, низка з них – серед яких бензин та дизпальне – можна вивозити не частіше, ніж раз у 5 днів, передає "Хартия'97".

"Близько 100 водіїв заблокувало о 18.00 за місцевим часом в неділю пункт пропуску, вимагаючи відміни впроваджених обмежень. Проти протестувальників вислано ОМОН, але демонстранти взялися за руки та співали білоруський гімн. Демонстрацію вдалося розігнати лише завдяки використанню сльозогінного газу", - відзначає TVN24.

Польські медіа зазначають, що перевезення товарів у Польщу з Бєларусі є одним із головним джерел доходу для багатьох бєларусів, які живуть у прикордонній зоні.

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко пояснив обмеження на вивезення товарів бажанням уникнути збільшенню цін на них в середині країни, зауваживши, що, наприклад, бензин у Польщі та Литві у 2-3 рази дорожче.

"Ми зазнаємо збитків, коли наші продукти вивозять", - сказав бєларуський президент, слова якого наводять польські медіа.

TVN24 також нагадало, що наприкінці минулого тижня заява Лукашенка про необхідність зменшити ціни на автомобільне пальне привела до його подешевшання до близько 20% після подорожчання на третину кількома днями раніше.

ЗМІ: Затриманих водіїв судитимуть

Кілька людей з числа бєларуських водіїв, які в неділю увечері перекрили рух біля КПП Брузги на кордоні з Польщею, затримано. Їх будуть судити в Гродненському районному суді. Про це повідомляють бєларуські інтернет-ресурси.

Точна кількість затриманих не повідомляється. За даними інтернет-ресурсів, затримані провели ніч у СІЗО Гродно.

У суботу набула чинності постанова уряду N753, відповідно до якої безмитно з Бєларусі можна буде вивезти у легковому автомобілі "бак плюс десять літрів, і не частіше одного разу на п'ять днів". Вивезення автомобільного палива частіше одного разу на п'ять днів буде можливе за умови митного декларування і сплати митних зборів.

З 12 червня в Бєларусі набуло чинності рішення, відповідно до якого до переліку товарів, тимчасово заборонених до вивезення фізичними особами, увійшли побутові холодильники та морозильники виробництва ЗАТ "Атлант", газові плити (бєларусько-російське спільне підприємство "Брестгазоаппарат"), цемент ( ВАТ "Красносільськбудматеріали", РУП "Бєларуський цементний завод", РУП "Кричевцементношифер"), синтетичні мийні засоби (ВАТ "Бархам"), крупа (в асортименті) і макаронні вироби незалежно від виробника.

Обмеження і заборона введені тільки при вивезенні товарів за межі Митного союзу, заборони та обмежень на вивезення товарів у Росію і Казахстан немає, - заявили в Державному митному комітеті.

Раніше повідомлялося, що уряд Бєларусі готує термінові заходи для виведення країни з кризи.

Як повідомлялося, в Бєларусі вкладники банків на своїх рахунках в білоруських рублях втратили понад 1 млрд доларів через девальвацію національної валюти.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 982 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ