Вт, 2024-04-23, 18:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 20 » На Майдані поновилися бої. ВІДЕО
10:52
На Майдані поновилися бої. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
 

16:30. За попередніми даними, в ході зіткнень в Києві в четвер загинули більше 60 людей, повідомив керівник медичної служби Штабу національного опору, народний депутат України від ВО "Свобода" Святослав Ханенко.

16:10. В.о міністра внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявляє, що силовикам видано бойову зброю, яка застосовуватиметься відповідно до закону "Про міліцію".

15:50. Група невідомих намагається прорватися з боку вул.Хрещатик до будівлі адміністрації президента України.

15:40. Мітингувальники заявляють, що біля сцени на Майдані Незалежності знайдена бойова граната.

15:30. В Дніпровському районі Києва відбувається масова евакуація дітей зі шкіл. Зокрема, в школі № 183 дітей старших класів не випускають зі школи без супроводу дорослих.

Класні керівники просять дітей "дзвонити батькам, старшим братам або сестрам, бабусям, дідусям, сусідам. Кому завгодно з дорослих, щоб прийшли і забрали". Жінка-охоронець на вході до школи також випускає дітей лише у супроводі дорослих. Біля входу до школи утворилася невелика тиснява через велику кількість людей.

На питання кореспондента про те, що відбувається, було дано коротку відповідь: "Прийшла телефонограма".

15:20. Журналіст Мустафа Найєм разом з активістами з Самооборони Майдану в даний час перевіряють верхні поверхи готелю "Україна", де ймовірно можуть знаходитись снайпери. Про це повідомляється на сторінці спільноти "Евромайдан" в Facebook.

Згідно з інформацією спільноти, снайперів поки не виявили. Тим часом, у готелі знаходяться тіла 21-го вбитого активіста (8 з них вже вивезли). "Всіх "майстерно" застрелили в шию, голову чи серце", - йдеться на сторінці спільноти.

15:00. "5 канал". Повстанці в будинку консерваторії підтвердили, що дали відсіч беркутівцям з вогнепальної зброї, перед тим довго спостерігаючи, як спецназівці стріляють з вогнепальної зброї в беззбройних людей. На мікрофон говорила людина у військовій касці, зміненим голосом - було видно лиш обриси фігури.

14:45. Протягом 20 лютого в лікарні доставлені більше 50 міліціонерів, 30 з них отримали вогнепальні поранення, троє співробітників міліції померли, повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України.

14:35. Влада стягує до центру Києва бронетехніку. Про це заявив народний депутат від "УДАРу" Роман Чернеча, повідомили в прес-службі партії.

"Щойно по вулиці Інститутській проїхали два бронетранспортери. Один повернув на Липську, а другий - на Фортечний провулок. Очевидно, один повезли до Верховної Ради, а другий - до Адміністрації президента", - сказав Чернега.

13:30. Facebook. Віктор Балога: "Тимчасовий уряд" розмістився в приміщенні колишнього МНС.Щойно з уряду на Гончара,55, з усіма манатками передислокувалися віце-прем'єри Грищенко, Вілкул та в.о міністра Кабінету Міністрів Забарський. Де розмістилися інші - поки що невідомо. Але зрозуміло одне - ця банда збирається воювати з власним народом, якщо усі виїхали з уряду".

13:00. Київський метрополітен працює, але зайнятий перевезенням "Беркута" і внутрішніх військ, повідомляють джерела. Станції, на яких йде посадка військ: ст. метро Оболонь, ст. метро Дарниця, ст. метро Червоний хутір.

12:50. Правий сектор заявляє, що докладе максимуму зусиль для припинення кровопролиття в разі обмеження повноважень Януковича та припинення вогню з боку МВС.

12:40. Продаж квитків на потяги, що курсують з Києва в західному напрямку, 20 лютого тимчасово призупинено.

12:30. 60 військовослужбовців Внутрішніх військ МВС, які разом з командиром батальйону здалися загонам самооборони Майдану на вул. Грушевського в четвер вранці, знаходяться в будівлі, прилеглій до Київської горгосадміністарціі. Як розповів журналістам народний депутат Ігор Мірошниченко (фракція "Свобода") сила щодо них не застосовується.

"Ми не допустимо самосуду. Ви б їх бачили - це діти, їм по 18 років. Вони буквально втретє виходять на такі заходи", - сказав він.

Мірошниченко також пообіцяв журналістам провести і показати, де містяться ці військовослужбовці. Депутат уточнив, що це солдати строкової служби, які прибули з Дніпропетровська і Криму.

12:05. Опозиція закликає громадян поки що не штурмувати Верховну Раду, в якій в 15:00 четверга 20 лютого може відбутися засідання.

12:00. На Майдані Незалежності зібралося понад 10 тис. людей, які відновлюють барикади й табір після штурму. Протестувальники активно розчищають Майдан від сміття і залишків згорілих раніше конструкцій.

Водночас вони активно зводять барикади. Зокрема, барикада заввишки понад 3 м знову виросла на вул. Інститутській. Крім того, збільшу ю ться загородження, що відмежовують вул. Європейську від Хрещатика.

На Європейській площі перебувають близько 300 осіб, які розбирають раніше залишені в Українському домі речі й укріплення.

Люди схвильовані: вони передають один одному інформацію про підтягування до Майдану з різних боків озброєних груп тітушків і силовиків.

Водночас із різних місць на Хрещатику і Європейській площі виставлено дозорних: молоді люди в екіпіровці з біноклями взяли під спостереження висотні будівлі в центрі міста.

Водночас протестувальники заявляють, що у вікні другого поверху Клубу Кабміну засів снайпер, який час від часу стріляє в людей. Від Жовтневого палацу винесли носилки з тілами двох мітингувальників: вони були з головою вкриті простирадлами.

11:50. На Майдані Незалежності на тролейбусній зупинці лежать 13 трупів. З будівлі спаленого Будинку профспілок лунають постріли. Протестуючі захищають тіла своїх загиблих побратимів щитами.

11:40. З вулиці Грушевського зняли кордон солдатів внутрішніх військ. Протестувальники підійшли до Національного художнього музею України. Частина бійців внутрішніх військ та "Беркуту" зайшла до приміщення Кабінету міністрів, частина відійшла до Верховної Ради.

У даний час декілька активістів та священики спілкуються з командирами підрозділів внутрішніх військ біля Будинку уряду. Від стадіону "Динамо" у напрямку Кабінету міністрів учасники Самооборони Майдану з метою запобігання провокацій нікого не пропускають.

11:20. На Майдані Незалежності закликають людей залишатися в периметрі і не виходити за межі барикад після того, як вдалося відтіснити Беркут. Про це оголошується зі сцени.

"Сотники, заберіть людей, організуйте відступ. Повертайтеся в периметр", - оголошується зі сцени.

"Беркут стягує важку техніку до ВР. Повертаємося до барикад, за барикади не виходимо", - закликав він.

11:00. Після ранкового штурму Майдану загинули як мінімум 5 мітингувальників. Телеканал "Еспресо.ТВ" показав тіла 7-х мітингувальників, які склали біля кафе навпроти готелю "Козацький" на Майдані Незалежності.

10:40. Готель "Україна" зараз повністю контролюють мітингарі. Про це пише "Комсомольская правда в Украине". "Готель "Україна" зараз повністю контролюють мітингарі. Співробітників міліції там немає", - повідомили газеті у прес-службі ГУ МВС України у Києві.

Зі сцени на Майдані людей закликають будувати барикади, не виходити на Хрещатик, не йти до Українського дому, який "нам не потрібний на даному етапі". Закликають брати в руки лопати і збирати каміння, землю в мішки для будівництва барикад.

Від Жовтневого палацу несуть десятки поранених. У готель "Україна" просять приносити медикаменти і знеболювальне.

10:35. Співробітників апарату Кабінету міністрів України попросили покинути будівлю, повідомило джерело в уряді. "Всіх співробітників попросили покинути будівлю", - сказав співрозмовник агентства.

10:30. У кутовому будинку на вулиці Прорізній відкрили шпиталь для поранених мітингувальників. Про це оголосили зі сцени Майдану. У цьому будинку всі постраждалі можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу, до вулиці Прорізної можуть оперативно дістатися карети швидкої медичної допомоги.

10:20. Активістів на Майдані обстріляли з вогнепальної зброї. Про це повідомили в прес-службі ВО "Батьківщина" з посиланням на Штаб національного опору. Як наголошується, "в людей стріляли прямою наводкою з даху консерваторії". Обстріл припинився після того, як активісти піднялися на дах будівлі. Подробиці з'ясовуються.

10:15. Близько 20 солдатів строкової служби внутрішніх військ МВС здалися активістам на Майдані Незалежності.

10:10. Мітингувальники встановлюють барикаду на Володимирському узвозі. Також мітингувальники перекривають рух транспорту по Володимирському спуску, біля філармонії.

10:00. Протестувальники знову захопили Український дім і відновлюють барикади біля центрального входу в нього. Частина мітингувальників переслідує силовиків, які вибігли з Українського дому.

9:50. Мітингувальники повернулися на вулицю Грушевського і відновлюють барикади. Їх близько 1,5 тисяч. Міліція вишикувалася біля стадіону "Динамо". Також раніше на Грушевського внутрішні війська встановили залізобетонну конструкцію. Крім того, мітингувальники відновлюють барикади на вулиці Хрещатик з боку Європейської площі.

Також група протестуючих наблизилася до "Українського дому". Частина мітингувальників встановлюють барикади на вулиці Трьохсвятительській.

9:45. Мітингувальники знову зайняли Жовтневий палац і зміцнюються на барикадах на Майдані Незалежності в Києві. Тільки що людину з кульовим пораненням віднесли в готель " Україна " .

Зі сцени Майдану оголошують , що потрібні медики на вулицю Інститутську і Європейську площу . Зараз активні дії припинилися.

9:40. У "Беркуту", який перебуває під Верховною Радою України, - паніка, спецпризначенці відходять в сторону метро "Арсенальна". Вони кричать, що у мітингнувальніків, - бойові патрони. Журналісти, які були біля парламенту, також пересуваються в сторону "Арсенальної". У Маріїнському парку залишаються прихильники Антимайдану.

9:35. Біля Верховної Ради України на Грушевського, 5 - скупчення автомобілів "швидкої допомоги". У деяких з них були поранені силовики. Частина "швидких" поїхала в бік Європейської площі. Також в бік Європейської площі біжать зі щитами "беркутівці".

Одночасно біля парламенту почався мітинг Антимайдан. На мітингу перед сценою знаходиться близько 200 осіб, але ще частина знаходиться в Маріїнському парку, біля наметів. Також в бік Європейської площі поїхали кілька пожежних машин.

9:30. По військовослужбовцям і "беркутівцям" в центрі Києва стріляє снайпер. Про це повідомили в прес-службі МВС. "Уже поранено більше 20 силовиків. Встановлено, що мітингувальники на Майдані Незалежності, можливо, з будівлі консерваторії, відкрито застосували вогнепальну зброю щодо військовослужбовців та працівників "Беркута", - йдеться в повідомленні. Тепер потерпілим надається долікарська медична допомога.

9:20. Мітингувальники відтісняють внутрішні війська біля Будинку профспілок у бік Європейської площі. Тепер весь Майдан Незалежності оповитий чорної пеленою диму від палаючих покришок. Тому розглянути, куди мітингувальники відтіснили "Беркут" , неможливо. Однак видно, як мітингувальники підійшли до готелю "Хрещатик", і продовжують активні дії.

9:15. Правоохоронні органи в урядовому кварталі приведені в повну бойову готовність. По всьому периметру урядового кварталу посилюється охорона, шикуються кордоном внутрішні війська і "Беркут". Активізація почалася після того, як мітингувальники на Майдані Незалежності відвоювали стелу Незалежності, повідомляє УНІАН.

9:00. На Майдані Незалежності в Києві в четвер вранці поновилися зіткнення між протестуючими і силовиками. З обох сторін летять вибухові пакети , світлошумові гранати і фаєри, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ході сутичок вже постраждали щонайменше дві людини: медична служба Майдану робила непрямий масаж серця одному з постраждалих активістів, а також " самооборонівці" завели в бік Штабу постраждалого силовика, попутно зірвавши з нього погони.

Тим часом, учасники протестів продовжують зміцнювати металевими щитами та іншими підручними засобами барикаду біля пам'ятника Засновникам Києва. Крім того триває підготовка засобів оборони, серед яких "коктейлі Молотова", а також бруківка, яку витягнута по всьому периметру навколо Головпоштамту .

У бік Майдану рухаються автомобілі "швидкої допомоги", над Майданом стоїть густий дим від спалюваних покришок.

Разом з тим, на Майдан продовжують прибувати люди з регіонів України, про що повідомляють зі сцени. Також своїм ходом підходять жителі міста. На прилеглих до Майдану вулицях виставлені пости ДАІ, які не пропускають автомобілі до центру протистояння.

Нагадаємо, 18 лютого в результаті "мирного наступу" Майдану до Ради загострився конфлікт між протестуючими і силовиками. Вуличні бої влада використала як привід для зачистки Хрещатика і прилеглих вулиць ввечері того ж дня. Трагічний підсумок: десятки загиблих, сотні постраждалих.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1916 | Додав: adminA | Теги: На Майдані поновилися бої
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ