Пт, 2024-04-19, 04:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Червень » 1 » На Майдані проходить Віче, обговорюють майбутнє країни
17:51
На Майдані проходить Віче, обговорюють майбутнє країни
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

1 червня о 12:00 на Майдані Незалежності в Києві почалося Віче, повідомляє Українська правда. Рішення про його проведення було прийнято підписантами Маніфесту спільнот Майдану, таким чином більше 50 громадських організацій та ініціатив Майданів України оголосили про Віче, на якому закликають до обговорення змін і майбутнього Майдану.

На порядок денний віча поставлені питання про прийняття присяги новообраним мером Києва Віталієм Кличком за козацькими традиціями, реформування законодавчої системи і система контролю та звітності влади.

Під час віча представниками різних громадських рухів буде запропоновано спільне бачення подальшого формату Майдану і його фізичного реформатування.

Киян запрошують приєднатися до вшанування пам'яті загиблих під час трагічних подій у країні.

Як передає "Інтерфакс-Україна", на захід прийшли кілька тисяч киян і гостей столиці. У багатьох присутніх в руках державні прапори України, а також низки громадських організацій, різних сотень Самооборони Майдану.

Віче традиційно розпочалося з молитви, яку зачитали представники різних церков.

Зі сцени перед присутніми виступали сотники, громадські діячі. Також перед людьми виступив лідер партії "УДАР", нардеп однойменної парламентської фракції Віталій Кличко, який на виборах мера столиці попередньо набирає більше 50% голосів киян.

Основною темою віча є подальша доля Майдану, який стоїть у центрі міста вже більше півроку. За результатами віче буде прийнято рішення про подальшу долю наметового містечка.

Крім того, виступаючі закликали уряд прозвітувати про 100 днів роботи на Майдані наступної неділі.

Офіційна частина віче завершилася виконанням гімну України.

Як відомо, 31 травня в центрі Києва Самооборона Майдану мала намір провести "суботник" і прибрати територію до Дня міста, прибрати непотрібні намети і деякі барикади. Проте в день суботника активісти на Майдані почали палити шини біля барикади під КМДА на знак протесту проти планів столичної влади прибрати намети активістів.

Учасники віча освистали Кличка. Він запевнив, що "зміни в Україні почнуться з Києва"

Учасники народного віча на Майдані освистали переможця виборів мера Києва Віталія Кличка, повідомляє УНІАН. Свій виступ Кличко почав з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих в ході протестів у Києві та військовослужбовців, які загинули під час АТО на сході.

Також Кличко сказав, що Майдан повернув демократію в Україні і країні потрібна повне перезавантаження влади. Після цих слів мітингувальники почали вигукувати "Ганьба" і освистали Кличка. Однак він продовжив свій виступ.

Активісти зі сцени Майдану запросили Кличка прийняти присягу мера перед киянами за старим козацьким звичаєм прямо на головній площі столиці. На що Кличко відповів згодою.

"Після того, як ЦВК оголосить результати виборів, я готовий перед киянами, як киянин, прийняти присягу на Майдані", - сказав він. Присутні відреагували на ці слова оплесками.

Після цього Кличко вручили текст Маніфесту від різних організацій Майдану. Сам текст Маніфесту не був озвучений зі сцени. Однак було заявлено про створення робочої групи з киян та представників Майдану для обговорення з майбутньою владою Києва ключових питань життєдіяльності міста та самого Майдану. При цьому Кличко зазначив, що, на його переконання, активісти Майдану повинні бути присутніми і в мерії.

Також політик нагадав, що нинішні вибори до Київради та мера міста є достроковими, у зв'язку з чим нова команда буде працювати 500 днів. За цей час, за словами Кличка, потрібно реалізувати велику кількість реформ: боротьба з корупцією, реформування комунальної та інших сфер життя киян.

"Сьогодні ми повинні об'єднатися незважаючи на регіони і погляди - щоб реформи здійснилися", - підкреслив він і додав, що "зміни в Україні почнуться з Києва". Кличко також висловився за проведення дострокових виборів до Верховної Ради України.

"Ми повинні в Києві показати, як працює влада", - зазначив політик.

На завершення свого виступу Кличко підтримав ініціативу перейменування вулиці Інститутської на вулицю Небесної Сотні, а також пообіцяв, що на річницю трагічних подій у Києві буде встановлено меморіал героям Небесної Сотні. На що Майдан також відреагував позитивно.

Після виступу Кличка на вічі були озвучені питання, які будуть обговорюватися. Серед них: в якому форматі повинен надалі існувати Майдан, а також як він може впливати на майбутні зміни системи влади в Україні.

На Майдані знову введуть "сухий закон" і заборонять аніматорів

На території Майдану відновлять дію "сухого закону", а також заборонять перебування там костюмованих персонажів, з якими фотографуються перехожі, заявив сотник 4-ї сотні Майдану Микола Бондар.

Виступаючи зі сцени на народному вічі, він повідомив, що у зв'язку з постійними скаргами на п'яних учасників наметового містечка, на його території буде введена жорстка дисципліна.

Зокрема, на території Майдану буде заборонена торгівля алкогольними напоями, а намети будуть перевірятися на наявність нетверезих кожен вечір і ранок.

Як відомо, під час масових акцій протесту, які почалися більше півроку тому, на Майдані вже був введений "сухий закон", проте після завершення революційних подій в місті і початку кризи на сході України, за дотриманням даного правила фактично перестали стежити.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1547 | Додав: adminA | Теги: віче, майдані, майбутнє країни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ