Пт, 2024-04-19, 11:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 26 » На місцеві вибори махнули рукою: паралельного підрахунку голосів не буде
16:10
На місцеві вибори махнули рукою: паралельного підрахунку голосів не буде
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Фонд "Демократичні ініціативи" скасував проведення національного екзит-полу під час місцевих виборів в Одесі, Львові, Харкові та Дніпропетровську. На такий крок довелося піти через брак фінансування. Про це повідомила соціолог, науковий керівник фонду Ірина Бекешкіна, повідомляє ProUA.

Фонд "Демократичні ініціативи" спільно з КМІС та Українським центром економічних і політичних досліджень ім. О. Разумкова планували провести спільний екзит-пол на місцевих виборах і подали заявку не в одну міжнародну організацію, зокрема, міжнародний фонд "Відродження" на фінансування цього проекту. Однак жодна з них не захотіла профінансувати проведення опитування.

За словами Бекешкіної, це рішення ще раз підтверджує те, що міжнародне співтовариство втрачає інтерес до України.

Відзначимо, фонд "Демократичні ініціативи", Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень ім. О. Разумкова планували провести національний екзит-пол під час місцевих виборів 31 жовтня в Одесі, Львові, Харкові та Дніпропетровську. Раніше фонд "Демократичні ініціативи" проводив опитування на всіх виборах, починаючи з 1998 року.

Нагадаємо, що з 20 жовтня в Україну розпочала роботу група експертів Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, яка буде здійснювати аналіз ситуації під час виборів депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад, сільських, селищних і міських голів Україні, які відбудуться 31 жовтня. Група експертів у складі чотирьох осіб перебуватиме в Україні до 3 листопада. До складу групи експертів входять громадяни Вірменії, Латвії, США.

Вже на початковому етапі вибори відзначилися численними порушеннями. Нагадаємо, що партія "Батьківщина" мала намір просити виборців бойкотувати вибори у Київській та Львівській областях після того як керівництво "Батьківщини" не змогло довести в Київському апеляційному адміністративному суді (КААС) нелегітимність визнаного Мін'юстом керівництва Київської та Львівської обласних парторганізацій.

КААС визнав законною реєстрацію ЦВК представників партії "Батьківщина" у територіальних виборчих комісіях Київської та Львівської областей, кандидатури яких були подані депутатом Київської облради Володимиром Майбоженком і народним депутатом Іваном Деньковичем відповідно.

Майбоженка і Деньковича було позбавлено посад голів відповідно Київської і Львівської обласних організацій "Батьківщини" і виключено з партії. Пізніше в судовому порядку їх відновили в партії і на посадах. Однак до того часу в "Батьківщині" вже назвали нових керівників: Київської обласної організації - народного депутата Костянтина Бондарєва та Львівської облорганізації - заступника голови місцевої облради Романа Ілика.

Проте 20 жовтня Печерський районний суд Києва скасував ухвали, які сприяли рейдерському захопленню Львівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина" та перешкоджали участі партії у виборах до Львівської обласної та міської рад.

"Рішення Печерського суду м. Києва підтвердило наші переконання про те, що відбулося рейдерське захоплення обласного осередку партії, мета якого – не допустити "Батьківщину" до виборів у Львівську обласну та міську раду", - сказав Роман Ілик.

Тимчасом голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов покладає відповідальність за появу виборчих списків-двійників деяких опозиційних партій на лідерів цих політичних сил, "які не змогли впоратися з внутрішньопартійними конфліктами".

Як приклади політик навів Київську та Львівську обласні організації партії "Батьківщина", де виникли конфлікти ще до створення списків-двійників кандидатів у депутати "внаслідок постійних з’ясувань, хто в них більш легітимний керівник у місцевих партійних організаціях".

При цьому "регіонал" закликав опозиційні політичні сили, "які посіяли конфлікти у своїх місцевих партійних організаціях", припинити внутрішні чвари "при підготовці списків кандидатів у депутати на місцеві вибори".

Виникнення проблемних ситуацій з питання реєстрації політсил пов'язано перш за все з прийдешніми місцевими виборами. Аби не допустити "неугодних" політпартій, використовувалася технологія "двійників", коли відсторонені керівники місцевих осередків стали працювати з тервиборчкомами або вишукувалися формальні зачіпки для відмови.

Найрезонанснішими стали факти відмови в реєстрації місцевим осередками партії "Батьківщина" чи реєстрація кандидатів від нелегітимних, на думку лідерів цієї партії, місцевих організацій. "Багато в чому дана ситуація була спровокована внутрішніми конфліктами всередині цієї політичної сили та статутними вадами партії, які були використані їхніми політичними опонентами", - вважають у Комітеті виборців України.

Водночас, за даними організації, територіальні управління юстиції використовували "процесуальні формальні зачіпки для затягування процесів перереєстрації, через що центральне керівництво партії "Батьківщина" втратило контроль над кандидатами у дві обласні ради та кілька місцевих рад".

У свою чергу, прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міністру юстиції Олександру Лавриновичу вивчити випадки відмов організаціям політичних партій в реєстрації в управліннях юстиції.

"Ми робимо все, щоб не допустити жодних відхилень від закону і демократичних норм (під час виборів до органів місцевого самоврядування). Але окремі політичні сили виступають з критичними заявами про те, що партійним організаціям не надано документів про юридичну підтвердження свого статусу та відмовлено в реєстрації. Це суто юридичне питання", - сказав прем'єр.

Також раніше Донецьку біля будівлі обласної державної адміністрації проходив мітинг представників КПУ проти фальсифікації місцевих виборів і на знак протесту проти тиску з боку Партії регіонів.

Мітингувальники тримали гасла: "Голосуючи, подумай, кому ти віддаси свій дорогоцінний голос" і "Сьогодні ти живеш так, як голосував учора".

Виступаючи на мітингу, перший секретар обкому КПУ в Донецькій області Микола Кравченко заявив, що на кандидатів до місцевих рад від КПУ чинить тиск, погрожує і шантажує місцева влада Донецької області.

"Цинічно, нахабно, як катком, продовжують наїжджати на народ. Ми звертатимемося до Парламентської Асамблеї Ради Європи, до ОБСЄ, доводитимемо до відома світової громадськості, що в Донецькій області як було беззаконня, так і залишилося. В Партії регіонів сьогодні рейтинг 23%, а їм потрібно зробити його 80%", - зазначив Кравченко.

У Донецькій організації КПУ заявляють, що ПР намагається "вибити" комуністів з виборчого процесу. Раніше повідомлялося, що комуністи планують звезти людей з усієї Донецької області і розташувати наметове містечко перед будівлею Донецької облдержадміністрації на знак протесту проти дій Партії регіонів.

Дійшло до того, що Комуністична партія України після місцевих виборів планує розглянути питання про подальше перебування у складі більшості.

Крім того, голова партії "Сильна Україна", віце-прем'єр Сергій Тігіпко також заявляє про тиск на партію на сході України.

За його словами, "Сильній Україні" відмовили у реєстрації в одному з районів Харківської області. Тігіпко називає це "чистим адмінресурсом" і сподівається на позитивний результат після проведеної розмови із головою Харківської облдержадмінстрації Михайлом Добкіним.

Крім того, за словами Тігіпка, Донецький апеляційний суд відмовив у перереєстрації назви "Сильної України" в Луганській області.

"У Луганську ще гірше. Буквально сьогодні я дізнався, що у нас не перереєстрували партію. Зараз ми програли Донецький апеляційний суд, і "Сильна Україна" в обласну раду зараз не йде. Ми ще спробуємо судитися. Але нас практично зняли з виборів в обласну раду", - сказав Тігіпко він.

А ось лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк і очільник Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін виступали із заявами щодо політики черкаських "регіоналів".

Так, Арсеній Яценюк висловив думку, що Партія регіонів не зможе здобути 70% голосів виборців Черкащини, як на це сподівається голова обласної організації ПР Сергій Тулуб.

"Це з серії політичних анекдотів, – сказав Яценюк. – Для "регіоналів" було б добре набрати хоча б 25%".

У свою чергу Кармазін скаржиться на "регіоналів" зі свого рідного міста Звенигородка. Як йому повідомили знайомі, перед приїздом Тулуба тут "дали команду здирати біг-борд Партії захисників Вітчизни". Кармазін стверджує, що замість знятих плакатів розвішували символіку ПР.

Раніше заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявляла, що через використання владою адміністративного ресурсу у процесі підготовки та проведення виборів до місцевих органів самоврядування фактично заблоковано участь політичних партій, які опонують владі.

Що п'ятий українець ще й досі не визначився, за яку з політичних сил голосуватиме на місцевих виборах

Кожен п'ятий українець (20,4%) ще не визначився, за яку з політичних сил буде голосувати на місцевих виборах, запланованих на 31 жовтня. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Якби найближчої неділі відбулися вибори місцевих органів влади за партійними списками, за Партію регіонів проголосували б 27,7% громадян України. При цьому в Західному регіоні цю політсилу готові підтримати 10,3% виборців, у Східному - 46,4%.

За всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" готові віддати свій голос 8,3% українців. У Східному регіоні підтримка цієї політичної сили на місцевих виборах становила б 1,1%, у Західному - 14,2%.

Підтримати політичну партію "Сильна Україна" виявили бажання 6,6% виборців, за "Фронт змін" планують проголосувати 4,3%. За даними соціологів, 3,4% респондентів підтримали б Компартію Україні, 2,8% - ВО "Свобода", 2,5% - політичну партію "УДАР".

9,5% виборців висловили впевненість у тому, що не прийдуть на вибори, а 8,6% - упевнені, що проголосують проти всіх.

Опитування було проведено Київським міжнародним інститутом соціології 8-17 жовтня. Методом інтерв'ю опитано 2038 респондентів, що мешкають в усіх областях України (і в місті Києві) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старшого за 18 років.

В опитуванні розподіл відповідей подано без виборців Києва. Західний регіон - Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська і Чернівецька області (24% виборців). Центральний регіон - Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області (без міста Києва - 25% виборців). Південний регіон - Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області і Крим (28% виборців); Східний регіон - Харківська, Донецька і Луганська області (23% виборців).

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 2,3% для показників, близьких до 50%; 2,0% - для показників, близьких до 25%; 1,4% - для показників, близьких до 10%, 1,0% - для показників, близьких до 5%.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1050 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ