Сб, 2024-04-20, 06:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 6 » На НТВ вийшов сюжет про вербування Андерса Брейвіка КДБ Бєларусі. ВІДЕО
12:23
На НТВ вийшов сюжет про вербування Андерса Брейвіка КДБ Бєларусі. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Російський телеканал НТВ показав сюжет про зв'язки норвезького терориста Андерса Брейвіка з Бєларуссю. У випуску "Програми максимум", який вийшов в ефір увечері 4 лютого, зокрема, обговорюється версія, згідно з якою Брейвік був агентом бєларуського КДБ, повідомляє Lenta.ru.

Сюжет, на початку програми анонсований як "світова сенсація", підготував кореспондент НТВ Андрій Суханов. На сайті телеканалу запис передачі викладено під заголовком "Брейвіка завербувала красуня в погонах".

На початку сюжету автор нагадує про нещодавнє визнання Брейвіка: терорист заявив, що в березні 2005 року він побував у Бєларусі. Вивчаючи "бєларуський слід" у цій справі, НТВ поставив перед собою завдання з'ясувати, навіщо терорист відвідав країну.

Кореспондент телеканалу взяв інтерв'ю у археолога Андрія Войцеховича, який припустив, що Брейвік вивчав у Бєларусі "спадщину предків". Потім розглядається версія місцевих реконструкторів про те, що норвежець шукав у Східній Європі могили вікінгів. "Якщо ти в Норвегії і норвезький нацист, то гріх не захоплюватися вікінгами", - заявив співрозмовник НТВ. Проте зрештою і археолог, і реконструктори доходять висновку, що "Брейвік приїжджав до жінки".

Телеканал наводить слова прокурора Крістіана Хатлі, який веде справу Брейвіка. Він заявив, що Брейвік їздив до Мінська до жінки на ім'я Наташа. "Опальний бєларуський опозиціонер" Михайло Решетніков, що живе в еміграції, втім, стверджує, що майбутнього терориста завербувала дівчина Марина, яка працювала на бєларуські спецслужби. "У бєларуському КДБ у нього була оперативна кличка "Вікінг", - заявив Решетніков.

Далі опозиціонер порівнює історію Брейвіка з долею Лі Харві Освальда, вбивці президента США Джона Кеннеді. На думку Решетникова, невипадково, що за кілька років до замаху Освальд, який попросив політичного притулку в СРСР, був направлений до Мінська. Там він нібито перебував під постійним наглядом КДБ, але завербувати американця радянським спецслужбам так і не вдалося. Після цього Освальд повернувся в США з дівчиною, яку теж звали Марина.

Брейвік, як стверджує Решетніков, також безпосередньо контактував з КДБ під час візиту до Мінська: він нібито проходив вогневу підготовку в місцевому тирі. Втім, журналісти НТВ не знайшли стрільбища за вказаною опозиціонером адресою.

На закінчення голос за кадром повідомляє, що телеканалу вдалося знайти "дівчину Брейвіка" з Бєларусі і взяти у неї інтерв'ю. Про обставини її знайомства з майбутнім терористом автори "Програми максимум" пообіцяли розповісти в наступному випуску.

Зазначимо, що ще 19 січня "бєларуська дівчина Брейвіка" на ім'я Наташа дала інтерв'ю норвезькій газеті Dagsbladet. Вона розповіла, що познайомилася з норвежцем на сайті знайомств. Брейвік справді відвідав Наташу в Мінську в березні 2005 року, але їхні стосунки не склалися.

Як відомо, 22 липня 2011 року прихильник ультраправих поглядів Андерс Брейвік скоїв вибухи в центрі Осло, а потім відкрив стрілянину по молоді в політичному таборі на острові Утойя.

Жертвами подвійного теракту 22 липня 2011 року в Норвегії стали 77 осіб. Спочатку біля комплексу урядових будівель в центрі Осло, де розташована канцелярія прем'єр-міністра, стався вибух, внаслідок якого загинули вісім осіб.

За кілька годин злочинець влаштував стрілянину в молодіжному таборі правлячої Норвезької робітничої партії на острові Утойя недалеко від столиці Норвегії, там було убито 69 осіб. Брейвік відразу ж після перших допитів зізнався у скоєнні терактів, проте винним себе не вважає.

Хоча психіатри і визнали Брейвіка неосудним, але фахівці, що стежать за поведінкою норвезького вбивці у в'язниці, вважають, що він цілком нормальний.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 994 | Додав: admin | Теги: Андерс Брейвік, агент бєларуський КДБ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ