Чт, 2024-04-25, 21:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 11 » На північному сході Японії новий землетрус магнітудою 7,1. Оголошено загрозу цунамі. ВІДЕО
14:49
На північному сході Японії новий землетрус магнітудою 7,1. Оголошено загрозу цунамі. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Землетрус магнітудою 7,1 стався на північному сході Японії. Про це повідомляє Геологічна служба США. Поштовхи зареєстровано о 14.32 за Гринвічем (11.32 за київським часом) на глибині 49 км від поверхні.

Водночас, за даними японського телеканалу NHK, на який посилається РИА "Новости", підземні поштовхи, які також відчувалися в столиці країни місті Токіо, було зафіксовано о 17.16 за місцевим часом (11.16 за київським).

За відомостями фахівців європейсько-середземноморського сейсмологічного центру, епіцентр нового землетрусу був розташований у 31 км на захід від Івакі, центру префектури Фукусіма, і 11 км на південний схід від Ісікава на глибині 40 км.

А за інформацією японського національного метеорологічного управління, в північній частині Хонсю з невеликими інтервалами в часі відбулася ціла серія повторних землетрусів магнітудою від 7,1 до 4,7, поштовхи в префектурах Ібаракі і Фукуока продовжуються досі. Вогнища залягають на глибині 10 км і менше на території Фукусіми.

Сильні поштовхи відчувалися у всіх префектурах центрального і північного Хонсю і в японській столиці.

Попередження про загрозу виникнення цунамі було оголошене для прибережних районів префектур Фукусіма, Ібаракі, Тіба і Міягі. За деякими даними, приливна хвиля заввишки близько метра досягла узбережжя префектури Ібаракі. Наразі попередження про цунамі скасовано.

Удар стихії призвів до тимчасового припинення роботи системи охолоджування трьох реакторів аварійної японської АЕС "Фукусіма-1". За даними представника компанії, що виступив в прямому ефірі телеканалу NHK, дана подія, викликана відключенням електрокабеля, не загрожує безпеці станції. Згодом робота системи охолоджування було відновлено.

Сильний землетрус, який стався в понеділок у північно-східного побережжя Японії, призвів до пожеж і обвалу в місті Іваки в префектурі Фукусима, повідомляє сайт японського телеканалу NHK з посиланням на місцеве пожежне управління.

На цей момент надійшли повідомлення про як мінімум три пожежі і про один обвал в Івакі. Точної інформації про постраждалих поки не надходило. У результаті землетрусу Івакі виявився знеструмленим.

Після нового землетрусу було оголошено термінову евакуацію співробітників аварійної АЕС "Фукусіма-1", хоча, за інформацією, що є на даний момент, ніяких нових пошкоджень станція не отримала. Національне агентство з атомної і промислової безпеки Японії повідомило, що проблем на АЕС в префектурах Фукусіма і Міягі немає.

В результаті була тимчасово - приблизно на 50 хвилин - припинена подача води в систему охолодження трьох реакторів. Компанія-оператор станції TEPCO завірила, що ця перерва не матиме істотного негативного ефекту, оскільки закачування води в понеділок із самого початку було незначним за об'ємом.

Представник ТЕРСО підтвердив у прямому ефірі NHK, що дана подія, викликана відключенням електрокабеля, не загрожує безпеці АЕС. Воду зараз закачують за допомогою пожежних машин.

Проте у зв'язку з новим землетрусом перенесено перекачування перших 700 тонн украй радіоактивної води з дренажних тунелів у герметичний резервуар пароконденсаторної системи станції ємністю 3 тисячі тонн. Ця операція, небезпечна сама по собі, тепер поставлена під загрозу, передає ИТАР-ТАСС.

Телеканал NHK передав в ефірі записи камер відеоспостереження, встановлених на висотних будівлях. Видно, як в такт поштовхам тремтить картинка. Також показані кадри з офісів, де співробітники намагаються утримати від падіння оргтехніку.

Рівно місяць тому, 11 березня, на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 9,0, що викликав цунамі заввишки більше десяти метрів. Жертвами стихії, за останніми даними, стали більше 13 тисяч людей, більше 14,6 тисяч вважаються зниклими без вісти.

Після землетрусу на АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано серію аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження. Внаслідок інцидентів на АЕС було виявлено декілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС.

Пізніше почала з'являтися інформація про виявлення у ряді районів Японії радіоактивних елементів, зокрема ізотопів йоду і цезію, в повітрі, морській і питній воді, а також у продуктах.

В понеділок влада Японії оголосила про нові рекомендації з евакуації для мешканців районів поза зоною відчуження і не відкинула можливості розширення зони евакуації до 30 кілометрів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 926 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ