Вт, 2024-04-23, 16:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 15 » На Прикарпатті заборонили вивішувати "антиконституційні червоні прапори"
17:24
На Прикарпатті заборонили вивішувати "антиконституційні червоні прапори"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Івано-Франківська обласна рада заборонила на території області публічне використання "антиконституційних червоних прапорів". Про це повідомили 15 квітня в апараті Івано-Франківської обласної ради, передає УНІАН.

"Заборонити на території Івано-Франківської області публічне використання, а також вивішування, демонстрування, встановлення у будь-якій формі антиконституційних червоних прапорів (так званих червоних прапорів перемоги) на усіх державних установах області, приміщеннях державної та комунальної форм власності, інших спорудах незалежно від їхніх форм власності та підвідомчої підпорядкованості", - йдеться у рішенні облради.

Також депутати доручили обласній державній адміністрації, районним державним адміністраціям, районним радам, міським головам міст обласного значення, селищним і сільським головам області, керівникам правоохоронних органів та їхнім структурним підрозділам забезпечити неухильне та повне виконання на території області цього рішення в межах, визначених чинним законодавством.

Крім того, облрада схвалила звернення "9 травня – День пам’яті" до Верховної Ради, президента України Віктора Януковича, ієрархів українських традиційних церков, громадськості Прикарпаття, в якому висловилася категорично проти ініціативи народних депутатів з парламентської більшості запровадити масове використання на урочистих заходах та вивішування на офіційних державних установах червоного прапора російсько-більшовицької держави СССР, яка вже не існує.

"Ми розцінюємо таку законодавчу ініціативу як грубе порушення статті 20 Конституції України, вияв цинічного глуму над пам’яттю мільйонів українців, винищених під червоними прапорами радянським режимом, і як прояв лакейського прислужництва перед Кремлем, що оголосив себе спадкоємцем більшовицького СССР", - наголошується у зверненні облради.

"Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, низько схиляємо голови перед десятками мільйонів українських жертв, військових і цивільних, незалежно від того, в якій армії вони загинули чи жертвою якого окупанта стали – нацистського чи більшовицького, – сказано у документі. - Особливу шану віддаємо воякам Української повстанської армії, що єдині в тій війні воювали за інтереси Української нації і за створення Української держави".

Депутати не вважають, що "встановлений совєтським режимом день 9 травня є днем перемоги українського народу".

"Прийшовши на зміну нацистській окупації, він приніс йому безмірні страждання – голод, політичні репресії, знищення мільйонів українських родин, вивезення на Сибір, виселення з прадавніх батьківських земель, втрату українських етнічних територій, денаціоналізацію, руйнування українських церков, культури, традицій, знущання над мовою тощо", - підкреслюється у зверненні.

"Перемогою для нас, українців, є День Незалежності – 24 серпня. Бо саме в цей день у 1991 році постала сучасна Українська держава й звершилася віковічна національна мрія. І саме в цей день реальністю стала ідея, за яку в Другій світовій війні українці поклали на вівтар мільйони життів", - уточнюється у зверненні.

Депутати звернулися до Верховної Ради України та президента України з пропозицією "визнати 9 травня Днем пам’яті за мільйонами безневинно загиблих українців у Другій світовій війні".

"Пропонуємо ієрархам українських традиційних церков у дні 8-9 травня відслужити скорботний молебень за упокій душ тих мільйонів українців, які стали жертвами Другої світової війни й тоталітарних режимів нацистської Німеччини та більшовицького СССР, - йдеться у зверненні. - Закликаємо всіх українців проігнорувати ті блюзнірські "паради" та інші так звані урочистості, що ініціюються комуністичними та іншими україноненависницькими політичними силами, в ці скорботні дні".

Голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Михайло Вишиванюк повідомив на сесії, що на Прикарпатті День Перемоги будуть святкувати тільки з державними прапорами.

Днем раніше вивішування прапорів з радянською символікою заборонила Івано-Франківська міськрада. Таке рішення депутати міської ради вважають першим кроком до заборони Компартії в Україні.

Зауважимо, тиждень тому сесія Тернопільської міської ради заборонила розміщення радянської символіки на державних установах і комунальних підприємствах Тернополя.

Крім того, Львівська обласна рада схвалила заяву "Радянські міфи потрібно знищувати" щодо недопущения вивішування червоних радянських прапорів на всіх адміністративних будівлях 9 травня. Львівська обласна рада також вимагає від центральної влади припинити розповсюдження й увічнення радянських міфів про ВВВ і 9 травня.

Нагадаємо, що раніше депутати місцевого рівня ухвалили рішення про те, що в Житомирській області, в Одесі та в Севастополі на День Перемоги біля адміністративних установ офіційно підніматимуть червоний Прапор Перемоги - прапор СРСР.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 950 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ