Чт, 2024-04-25, 23:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 19 » На проведення "громадського аудиту" виборів опозиція Венесуели погодилася
13:16
На проведення "громадського аудиту" виборів опозиція Венесуели погодилася
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Національна виборча рада (НВР) Венесуели відмовила опозиції в перерахунку голосів виборців, отриманих на виборах президент, що минули в країні в неділю, 14 квітня, на яких переміг наступник колишнього глави держави Уго Чавеса - Ніколас Мадуро.

Замість цього НВР ухвалила рішення провести "громадський аудит" всіх виборчих скриньок, які не були перевірені в день виборів, повідомила в четвер, 18 квітня, глава Ради Тібісай Лусена, передає РІА "Новости".

Згідно з венесуельським законодавством, голосування автоматизоване, а 54% виборчих скриньок з квитанціями проходять аудиторську перевірку у день голосування. Згідно з ухваленим рішенням НВР, тепер аудит пройдуть 46% виборчих скриньок, що залищилися.

При цьому Лусена підкреслила, що аудит не означає перерахунку голосів вручну. Опонент Мадуро, що програв на виборах, - Енріке Капрілес погодився з рішенням НВР з приводу аудиту, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на Reuters.

За даними НВР, на недільних виборах за Мадуро проголосували 50,7% виборців, тоді як за Капрілеса - 48,9%. Тоді опозиція відмовилася визнати результати виборів і стала вимагати перерахунку голосів.

У столиці Венесуели пройшли демонстрації опозиції, які вилилися в сутички з поліцією. Незважаючи на це, була проведена офіційна церемонія, на якій Мадуро було проголошено президентом і він отримав відповідне посвідчення.

Інавгурацію призначено на п'ятницю, 19 квітня. Як повідомляють місцеві дипломатичні джерела, на неї в Каракас вже прибули глави і представники керівництва понад 20 держав, з-поміж них глава Ірану Махмуд Ахмадінежад. Російську делегацію очолює голова Держдуми Сергій Наришкін.

Коментуючи обрання Мадуро, Наришкін заявив, що народ Венесуели зробив вибір на користь самостійного розвитку і продовження курсу Уго Чавеса. "Я привітав мого колегу і весь народ Венесуели з обранням нового президента Ніколаса Мадуро. Це самостійний вибір народу Венесуели на користь самостійного розвитку - народ підтримав Ніколаса Мадуро, який буде послідовно здійснювати курс, закладений команданте Уго Чавесом", - сказав російський представник журналістам після прибуття в аеропорт Каракаса.

Наришкін підкреслив, що РФ зацікавлена ​​в подальшому розвитку російсько-венесуельських відносин в усіх напрямках, їхньої спадкоємності. "Ми високо оцінюємо рівень політичного діалогу, динаміку економічного співробітництва", - зазначив він, виокремивши такі сектори, як енергетика, транспорт, машинобудування. Наришкін сказав, що Росія зацікавлена ​​у взаємодії у цих галузях економіки.

Він нагадав, що нещодавно відбулося чергове засідання міжурядової комісії високого рівня. Це, за його словами, ефективний інструмент у розвитку двосторонніх відносин в економічній сфері. "І, по-моєму, обидві сторони задоволені, як йдуть справи", - додав він.

Незважаючи на заяви російського дипломата, багато спостерігачів вважають, що у Росії є привід турбуватися з приводу наступника Чавеса. Мадуро пообіцяв венесуельцям за рік майже удвічі підвищити зарплати. Гроші брати нема звідки, так що економіку доведеться перебудовувати.

У зв'язку з цим під загрозою опиняються російські нафтові проекти та військові контракти. Про повний розрив відносин з Росією мови не йде. Але від Мадуро цілком можна чекати корекції курсу, заявив Bfm.ru професор кафедри дипломатії Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ), фахівець з Латинської Америки Микола Леонов.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: опозиція Венесуели, проведення громадського аудиту вибо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ