Пт, 2024-03-29, 03:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 23 » На рух великотоннажних автомобілів на Тернопільщині запровадили обмеження
15:46
На рух великотоннажних автомобілів на Тернопільщині запровадили обмеження
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

З метою збереження дорожнього покриття в теплу пору року на Тернопільщині накладено обмеження на рух великотоннажних автомобілів загальною масою понад 24 тонни у спекотні дні літнього періоду (за температури 28 і вище градусів за Цельсієм) з 10.00 до 22.00 год., передає "Погляд".

"Немає сенсу витрачати кошти на ремонт доріг, якщо вони будуть знищені вантажівками, - наголосив голова ОДА Степан Барна під час відеонаради з головами районних державних адміністрацій. - Думаю, питання контролю у компетенції не тільки органів виконавчої влади. Тут мають брати участь і представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій. Це - спільна відповідальність. Тернопільщина - аграрна область. А в період жнив через рух великотоннажних автомобілів, які перевозять урожай, відбувається значне руйнування доріг", - акцентував увагу очільник краю.

За підрахунками спеціалістів, щорічні збитки, яких завдають дорожньому господарству великовагові транспортні засоби, перевищують 2 млрд гривень.

"Автомобільними дорогами, несна спроможність яких значно менша встановленої норми – 40 тонн, їздять вантажівки повною масою у 60-70 тонн, що призводить до незворотних і катастрофічних руйнувань дорожнього покриття. Під впливом температури повітря більш як 28 градусів дорожнє покриття нагрівається до критичних температурних показників, унаслідок чого конструкція дорожнього одягу під впливом динамічного навантаження різко втрачає несну здатність", - зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.

Законодавством передбачено відповідальність за здійснення перевезень вантажів понад дозволені нормативи та нараховується плата за проїзд автомобільними дорогами, яка розраховується за відповідною формулою. Нормативними документами передбачено здійснення перевезення вантажів із загальною масою (разом з масою транспортного засобу) – не більш як 40 т.

Зазначимо, Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") з 1 червня ввело обмеження на рух великовантажного транспорту українськими автомобільними дорогами загального користування з 10.00 до 22.00 за температурі повітря вище ніж +28С

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: обмеження, Тернопільщина, рух великотоннажних автомобілів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ