Пн, 2024-04-29, 00:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 2 » На сайти влади вже націлилися західні хакери. МВС поверне сайт EX.UA
16:38
На сайти влади вже націлилися західні хакери. МВС поверне сайт EX.UA
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Слідство відкликало вимогу про блокування домену EX.UA, згідно з яким 31 січня реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену, через що файлообмінний ресурс став недоступним. Про це агентству AIN розповів керуючий партнер юридичної фірми "Юскутум" Артем Афян, який представляє інтереси EX.UA.

Він також додав, що справа була порушена за фактом розміщення на порталі п'ятьма невстановленими особами контрафактної продукції компанії Adobe. Суму збитку позивач оцінив у 180 тис грн.
"Слідство розібралося, що факт розміщення на порталі неліцензійних продуктів не може стати причиною для блокування домену, тому вимога була відкликана.Тепер домен знову може бути включений, проте сервери порталу все ще у міліції. Їх вилучення ніяк не сприяє встановленню особистостей п'яти осіб, які розмістили контрафактний контент. Більше того, після блокування домену встановити особи порушників стало неможливо", - розповів Афян.
Сервери були вилучені під приводом того, що на них можуть бути копії розміщених порушниками продуктів Adobe.
Раніше реєстратор домену файлообмінного ресурсу EX.UA, компанія IMENA.UA, підтвердила призупинення роботи домену ресурсу за приписом правоохоронних органів.
Нагадаємо, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу EX.UA і порушила справу за порушення прав інтелектуальної власності. За повідомленням МВС, було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більше 6000 терабайт.
На закриття найбільшого українського файлообмінника інтернет-громадськість відреагувала негайно. У той же день через DDoS-атаки перестав працювати офіційний сайт МВС, який урядові фахівці не можуть "підняти" по цей день. Пізніше в результаті атак перестали працювати офіційні сайти президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Нацбанку, а також Партії регіонів. З перемінним успіхом роботу цих сайтів відновили. "Регіонали" відреагували на хакерські атаки скаргами в СБУ і Генпрокуратуру.
Крім того, прихильники закритого файлообмінника EХ.UA провели акцію протесту під стінами МВС.
У міліції були здивовані резонансом навколо закриття файлообмінника EX.UA і розповіли, хто "настукав" на обмінник. Ресурс входить в 25 найбільших піратських сайтів світу, але, виявилося, справу порушили на підставі звернень "від Державного інституту інтелектуальної власності, від Кабінету міністрів, від представництва Adobe в Україні, Graphisoft, від телеканалу "1+1". Варто зазначити, що сайт телеканалу після цього теж потрапив в немилість хакерів.
"Валити" сайти влади українським хакерам допоможуть відомі міжнародні колеги
Українські хакери почали співпрацю з міжнародною хакерською мережею The Anonymous, яка раніше займалася атаками на сайти ФБР, Європарламенту, шведського уряду, платіжних систем Mastercard і Visa.
Про це "Українській правді" повідомив один з координаторів хакерських атак на сайти державних органів влади.
"Ми зараз чекаємо на велику допомогу від наших товаришів у США. Ми також ведемо переговори з хаккерською групою Anonymous. Поки вони зайняті "роботами" у Польщі і, наскільки мені відомо, зараз "мочать" систему PayPal. Але сподіваємося, що зможуть підключитися і до нас. Також сподіваємося на підтримку колег з Туреччини", - написав він.
"Наша мета - показати суспільству, що влада не така вже й страшна. Її можна "валити". У нас, наприклад, лідерів немає. Просто у кожного своє маленьке завдання: хтось рулить скрипти, хто пише проги, реєструє хости і мейли, а хтось думає про захист і т.п. Просто об'єднуватися треба не навколо якихось політичних груп, а для конкретної мети", - розповів співрозмовник.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1029 | Додав: abel | Теги: домен Ex.ua, хакери
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ