Ср, 2024-04-24, 16:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 10 » На швидке звільнення Тимошенко сподівається Гельсінська комісія США
21:10
На швидке звільнення Тимошенко сподівається Гельсінська комісія США
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Гельсінській комісії при Конгресі США сподіваються, що рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-прем’єра України Юлії Тимошенко стане додатковим імпульсом для її звільнення. Про це заявив голова Гельсінкської комісії сенатор Бенджамін Кардін на слуханнях у Вашингтоні на тему "Головування України в ОБСЄ", повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Я вітаю нещодавнє помилування Юрія Луценка і вважаю, що це є хорошим першим кроком. Сподіваюся, що ви будете виконувати свою обіцянку у проведенні судової та виборчої реформ. Ми також сподіваємося, що рішення Європейського суду про порушення прав Юлії Тимошенко і її незаконний арешт стане додатковим імпульсом для її звільнення", - сказав Бенджамін Кардін, звертаючись до міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

Сенатор підкреслив, що Україна під час головування в ОБСЄ має виконати серйозні завдання з керівництва цією багатосторонньою організацією, яка працює на основі консенсусу і включає 57 країн. "Головуюча країна повинна сама демонструвати міцну демократію, якщо вона хоче домогтися успіху в заохоченні інших країн дотримуватися зобов’язань ОБСЄ. Завдання України - подавати приклад у відстоюванні прав людини та дотриманні законності", - зазначив Бенджамін Кардін.

У свою чергу співголова Гельсінської комісії, конгресмен-республіканець Крістофер Сміт (штат Нью Джерсі) додав, що в Україні головним символом проблем дотримання прав людини, верховенства закону та демократії є ув’язнення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Це серйозна несправедливість, і це має бути виправлено президентом Януковичем. Я наполегливо закликаю уряд України для зміцнення свого головування в ОБСЄ звільнити Юлію Тимошенко", - заявив Крістофер Сміт.

Як відомо, Гельсінська комісія США 8 травня провела слухання Головування України в ОБСЄ за участю міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

Леонід Кожара заявив у Вашингтоні, що президент Віктор Янукович не може втручатися у справу екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

У свою чергу позаштатний радник президента, депутат від ПР Ганна Герман заявила, що Віктор Янукович за першої ж можливості скористається своїм правом на помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1008 | Додав: adminA | Теги: Гельсінська комісія США, швидке звільнення Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ