Чт, 2024-04-25, 01:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 12 » На Слов'янському напрямку окупанти готують наступ
13:15
На Слов'янському напрямку окупанти готують наступ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 За минулу добу в зоні проведення АТО двоє українських військовослужбовців загинули, четверо отримали поранення внаслідок бойових дій.

Про це у вівторок 12 липня заявив на брифінгу в Києві речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє "Укрінформ".

"За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військових загинуло і четверо бійців отримали поранення. Ми висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів", - сказав Лисенко.

Він також зазначив, що Збройні Сили України зазнали втрат на передових позиціях у Донецькій області.

"Двоє загиблих під час підриву на міні МОН-50 у населеному пункті Славне Мар'їнського району. Поранення сталися: у Зайцевому - одного бійця, позиція шахта "Бутівка" - один поранений, і двоє бійців були поранені під Авдіївкою", - поінформував Лисенко.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу в районі проведення Антитерористичної операції російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по підрозділах cил АТО. Зокрема - 23 рази на Донецькому, 25 на Маріупольському та 8 на Луганському напрямках.

Впродовж 11 липня незаконні збройні формування 21 раз порушували режим припинення вогню на Донбасі. На Луганщині із заборонених Мінськими домовленостями 122-мм гармат та мінометів калібру 120 мм окупанти відкривали вогонь по підрозділах сил АТО в Новоолександрівці. На Донецькому напрямку ворожа диверсійна група намагалася пробратися в тил опорних пунктів сил АТО під Троїцьким, та з втратами відступила.

По захисниках Авдіївки противник бив з 82-мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів, а по укріпленнях біля шахти "Бутівка" – з ручних протитанкових гранатометів. На маріупольському напрямку під вогонь з 82-мм мінометів потрапили українські воїни у Славному, Красногорівці та Павлополі.

10 липня російсько-терористичні війська значно активізувалися по всій лінії розмежування: бойовики 94 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил антитерористичної операції. Найбільше, 48 обстрілів, було зафіксовано на Донецькому напрямку. З забороненої Мінськими угодами 152-мм артилерії противник бив по наших укріпленнях у Новгородському, а з 122-мм самохідних установок - в Миколаївці Другій. 120-мм міномети окупантів накривали позиції наших бійців у Майорську, Пісках, Авдіївці, Новгородському і Троїцькому.

Бойовики готуються до активних дій на Слов'янському напрямку з 14 липня, - розвідка

Серед бойовиків поширюється інформація про активізацію з 14 липня бойових дій на Слов'янському напрямку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУР Міноборони у вівторок 12 липня.

"Серед особового складу бригади поширюється інформація про активізацію з 14 липня ц.р. бойових дій на слов'янському напрямку", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що противник підтримує боєготовність військ, проводить посилення і заміну передових підрозділів, поповнення боєкомплекту і палива, а також удосконалює фортифікаційна обладнання позицій.

Так, в напрямку н.п. Попасна передові підрозділи 6 окремого механізованого полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ в районі н.п.Калинове посилені двома мотострілецької ротами і вогневим взводом зі складу гаубичного артилерійського дивізіону полку. Проведено ротацію передових підрозділів 4 окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК.

Окрім того, в ГУР повідомляють, що в районі Горлівки проведено ротацюя підрозділів 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ і заходи з інженерного обладнання переднього краю: "Триває поповнення боєприпасами передових підрозділів 11 окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК, а також мотострілецького батальйону, гаубичного артилерійського і гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 3 окремої мотострілкової бригади".

У Волноваському районі з н.п. Оленівка до Докучаєвського переміщено механізований взвод і вогневої взвод гаубичної артилерійської батареї зі складу 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) 1 АК і три паливозаправника.

Також, до н.п.Красноармійське переміщено вогневий взвод гаубичної артилерійської батареї зі складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК та три паливозаправники.

"Триває ведення розвідки з метою уточнення змін у бойових порядках на передньому краї і в тактичній глибині оборони сил АТО. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано задіяння семи безпілотних літальних апаратів на слов'янському, донецькому і маріупольському напрямках", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим наголошується, що противник не припиняє спроб дискредитувати сили АТО, в т.ч. шляхом провокування українських підрозділів на відкриття вогню у відповідь під час перебування на передньому краї представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ: "Володіючи достовірною інформацією про переміщення співробітників місії, за 40-60 хвилин до їх приїзду противником здійснюються провокаційні обстріли наших позицій, щоб викликати у відповідь вогонь".

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1116 | Додав: adminA | Теги: окупанти, Слов'янський напрямок, наступ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ