Чт, 2024-03-28, 12:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 22 » На Софійській площі у Києві в День Соборності відбувся мітинг опозиції
19:27
На Софійській площі у Києві в День Соборності відбувся мітинг опозиції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На Софійській площі в центрі Києва почалася акція опозиційних сил, присвячена Дню соборності України, повідомляє Інтерфакс-Україна  з посиланням на столичний главк міліції.

Площа заповнена учасниками акції.

За даними МВС, на Софійській площі зібралися 3 тис осіб, жодних інцидентів, порушень громадського спокою не зафіксовано. Разом з тим, за інформацією прес-служби партії "Фронт змін" на захід зібралося близько 20 тис осіб.

На заході представлені ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", партії "Фронт змін", "Реформи і порядок", Українська соціал-демократична партія, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "УДАР" Віталія Кличка, Народний рух України, "Наша Україна". Активісти з'їхалися зі всіх регіонів, про що свідчать розтяжки з назвами областей.

Перед початком мітингу на сцені виступили народні колективи.

В даний час проходить молебень за участю представників духовенства Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви і євангелістських об'єднань.

В рамках заходу запланований мітинг об'єднаних опозиційних сил України, на якому буде оголошено угоду про спільні дії об'єднаної опозиції країни.

Українська опозиція має намір конституційним шляхом усунути чинну владу

Опозиційні партії України, що підписали Угоду про сумісні дії, мають намір отримати владу конституційним шляхом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Повноцінна реалізація політичних і соціальних прав громадян України неможлива без усунення правлячого режиму Януковича. Вибори у Верховну Раду в жовтні 2012 року дають нам реальну можливість зробити це конституційним шляхом", - мовиться в Угоді про спільні дії об'єднаної опозиції.

Як повідомлялося, про підписання Угоди було оголошено в День Соборності України  на мітингу опозиції, який пройшов на Софійській площі в Києві.

В Україні опозиційні партії домовилися сформувати єдиний список по мажоритарних округах на виборах-2012

Основні опозиційні політичні сили України домовилися сформувати єдиний список кандидатів народні депутати по мажоритарних округах на парламентських виборах 2012 року, передає Інтерфакс-Україна.

"Опозиційні сили формують єдиний список кандидатів в народні депутати, які балотуватимуться в мажоритарних округах, за принципом "один округ - один кандидат" від об'єднаної опозиції", - мовиться в Угоді про спільні дії об'єднаної опозиції України, яке було зачитано на мітингу в неділю, 22 січня, на Софійській площі Києва.

Опозиціонери заявили, що після перемоги на парламентських виборах 2012 року вони сформують більшість у Верховній Раді. "Лідери політичних партій - учасників угоди зобов'язуються забезпечити його безумовне виконання. Ми підкреслюємо, що єдиним опонентом для об'єднаної опозиції є чинний режим, і ті політичні сили, які його втілюють", - мовиться в угоді.

Опозиційні партії оголосили, що відмовляються від публічної взаємної критики, декларують принцип взаємної пошани і відмови від боротьби між собою.

Як повідомив журналістів лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, в Угоді визначені загальні принципи діяльності опозиції і зафіксовано положення про створення коаліції в майбутньому парламенті.

Під час зачитування Угоди на Софійській площі не було оголошено, хто його підписав.

За попередньою інформацією, Угоду підписали всі учасники Комітету опору диктатурі і партія "УДАР" Віталія Кличка. Під час підходу до преси до Віталія Кличка підійшов лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк і розкрив перед ним теку з текстом документа, звернувшись при цьому: "Віталій Кличко, підписуйте".

Яценюк дав Кличку ручку. У свою чергу лідер "УДАР" сказав: "Із задоволенням підпишу, але із зауваженнями" і підписав текст угоди.

Нагадаємо, 8 серпня 2011 року після арешту лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко представники опозиційних партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі. До нього увійшли партії "Батьківщина", "Громадянська позиція", Європейська партія, "За Україну!", "Народна самооборона", "Наша Україна", Народний Рух України, партія "Реформи і порядок", Партія захисників вітчизни, ВО "Свобода", Українська соціал-демократична партія, "Фронт змін".

Після голосування за закон про вибори народних депутатів політрада партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка 22 листопада 2011 року ухвалила рішення про вихід партії з Комітету.
 
Як повідомлялося, після прийняття нового законку про вибори народних депутатів 17 листопада 2011 року, 50% народних депутатів будуть обранi по мажоритарних округах і 50% - за партійними списками. У виборах не можуть брати участь блоки, прохідний бар'єр підвищений з 3% до 5%.

Вибори у Верховну Раду повинні пройти в жовтні 2012 року.

Яценюк: на вибори в Раду мають бути сформовані три партійні списки від "Фронту змін", ВО "Свобода" і ВО "Батьківщина"

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк вважає, що на парламентські вибори мають бути сформовані три партійні списки - "Фронт змін", ВО "Свобода" і "Батьківщина", а по мажоритарних округах має бути єдиний список від всіх опозиційних сил, передає Інтерфакс-Україна.

"Зараз ми бачимо те, що по пропорційній системі повинні йти принаймні три партії, а по мажоритарній - виключно один єдиний об'єднаний опозиційний список. І це власне предмет нашої угоди", - сказав журналістам Яценюк в неділю, 22 січня, на Софійській площі, де проходить мітинг об'єднаної опозиції.

При цьому він відзначив, що партійних списків може бути і 25, "але в суспільній свідомості виборча кампанія 2012 року буде наступною - об'єднана опозиція і влада".

Політик назвав три політичні сили, які, на його думку, повинні сформувати свої партійні списки - "Батьківщина", партія "Фронт змін" і ВО "Свобода".

Парламентські вибори в Україні повинні пройти в жовтні цього року.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1221 | Додав: abel
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ