Ср, 2024-05-01, 23:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 6 » На стрічках Мельниченка розпізнано голоси Кучми і Литвина
15:29
На стрічках Мельниченка розпізнано голоси Кучми і Литвина
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Після фоноскопічної експертизи записів Миколи Мельниченка встановлено голоси Леоніда Кучми, Юрія Кравченка, Володимира Литвина та Леоніда Деркача. Про це заявив в інтерв’ю "Фокусу" перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, який підписав постанову про порушення кримінальної справи проти Кучми.

Кузьмін підтвердив, що перед тим, як використовувати плівки Мельниченка в якості речового доказу, їх піддали додатковій експертизі.

"Більш якісні дослідження було проведено саме восени 2010 року. За висновком додаткових судово-фоноскопічних експертиз, голоси осіб, причетних до вбивства Гонгадзе, зафіксовано на плівках Мельниченка, належать Кучмі та Кравченку", - сказав Кузьмін.

"Ми підтвердили відсутність монтажу зокрема. З цієї причини плівки було покладено в основу звинувачення Кучми", - заявив він.

Пояснив заступник генпрокурора і те, як установлювалася справжність голосу покійного екс-голови МВС Кравченка: "Це слідча робота. Ось ми зараз із вами розмовляємо. А якийсь сержант Іванов із диктофоном сидить у шафі. Сержант Іванов же знає наші прізвища. Ми спілкуємося, називаємо один одного на ім’я. Ідентифікуємо себе самі. Плюс сержант у шафі теж це бачить і чує. Та ще й фоноскопічна експертиза ідентифікує наші голоси. Аналогія, сподіваюся, зрозуміла?" - сказав Кузьмін.

Він підтвердив, що на плівках зафіксовані голоси нинішнього спікера парламенту Литвина й екс-голови СБУ Деркача саме в контексті обговорення журналіста Георгія Гонгадзе. Цих людей також планується перевірити на причетність до вбивства Гонгадзе.

Нагадаємо, що кримінальну справу щодо Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Його звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень, яке призвело згодом до вбивства журналіста Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

Крім того, плівки майора управління Держохорони Мельниченка визнано речовими доказами у справі.

У свою чергу багато експертів та політиків вважають, що, беручи до уваги плівки Мельниченка, на яких чути голоси багатьох колишніх і теперішніх урядовців, варто притягнути до відповідальності багатьох політиків. Так, зокрема віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко зазначив, що "якщо записи є автентичними, то треба посадити половину уряду, половину голів обласних адміністрацій, велику команду Адміністрації президента".

У той же час, у рамках справи зі звинувачення другого президента країни Кучми до ГПУ вже викликали екс-секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Євгена Марчука та екс-голову Адміністрації президента України Віктора Медведчука (2002-2005).

Раніше у ЗМІ також повідомляли, що крім Медведчука та Марчука, Генпрокуратура допитає екс-главу СБУ Деркача. Водночас у ЗМІ з'явилась інформація, що у справі Кучми до Генпрокуратури викликали екс-голову СБУ Ігоря Смєшка.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 893 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ