Пт, 2024-04-26, 12:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 15 » На Сумщині створили "піраміду" для купівлі голосів на виборах. ВІДЕО
15:44
На Сумщині створили "піраміду" для купівлі голосів на виборах. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Українські журналісти розслідували факти масового скуповування голосів на виборах до місцевих органів влади за технологією мережевого маркетингу. За даними розслідування, ця система, що стимулює за гроші агітувати людей, щоб ті голосувати за партію влади, успішно працює на Сумщині, передає "Радіо Свобода".

Бюро журналістських розслідувань "Свідомо" та журналісти сумської газети "Панорама" виявили схему, за якою працюють "мережеві агітатори" в області. За словами головного редактора "Панорами" Євгена Положія, для проведення розслідування систему вивчали "зсередини".

"Ми користались такими джерелами, як сайт mnmagitator.com, який є системним утворенням цієї "піраміди", а також ми спиралися на свідчення людей, задіяних у цій системі, – каже він. – Це типова система мережевого маркетингу, яка застосовується при продажі харчових добавок або косметики. У нас вона застосована для агітації на виборах з використанням адмінресурсу. Людина, яка організувала це все, – це Нікіта Громико, він народився у Росії, якийсь час жив в Україні, а зараз, за даними його особистої інтернет-сторінки, він мешкає у Лос-Анжелесі".

Громико вважається "зіркою" мережевого маркетингу, який підготував сотні тренерів (чи то пак інструкторів). Так, на Сумщині ключовими агітаторами стали інструктори мережевого маркетингу. За даними газети "Панорама", щотижня вони організовують десятки агітаційних зустрічей по усій області. За кожну людину, яка тричі відвідує так звані "клуби виборців", той, хто привів цю людину, отримує комісійні. Бонус також отримує людина, яка організувала п’ятірку агітаторів. Працюючи за такою схемою, організатори системи обіцяють понад 600 тисяч гривень заробітку тим, хто зможе створити найпотужніші "гілки" агітаторів.

Журналіст із бюро "Свідомо" Єгор Соболєв додає: "Мова іде про те, що люди, які агітують голосувати, і далі агітувати за Партію регіонів, отримають за це гроші за принципом "піраміди" мережевого маркетингу. Що більше у тебе прихильників, то більше ти отримаєш".

Але, як зауважують сумські журналісти, 60 відсотків суми буде сплачено після місцевих виборів за умови, якщо Партія регіонів візьме по області понад 60 відсотків голосів. Якщо ж цього не станеться, "мережевий агітатор" отримає не більше 40 відсотків від названої вище суми.

З’ясувати думку керівника Сумщини – представника Партії регіонів Юрія Чмиря - не вдалося: у приймальні обласної держадміністрації сказали, що він у ці дні зустрічається з виборцями поза Сумами, їздить по області. А прес-секретар обласного штабу Партії регіонів Наталя (прізвища не назвала) зазначила, що виборча кампанія проходить у рамках чинного законодавства.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1002 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ