Чт, 2024-03-28, 19:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 9 » На Сумщині відкрили пам'ятник Героям Небесної Сотні. ВІДЕО
22:28
На Сумщині відкрили пам'ятник Героям Небесної Сотні. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У райцентрі Буринь Сумської області урочисто відкрили пам'ятник Героям Небесної Сотні і полеглим за незалежність України землякам. Як повідомили в прес-службі Сумської облдержадміністрації, пам'ятник був виготовлений на кошти керівника фермерського господарства села Слобода Віктора Ладухи за проектом художника з с. Успенка Миколи Бондаренка.

Меморіальна композиція складається з 6 стел сірого і чорного граніту, на яких прикріплені малий Герб України - Тризуб, а також фігурка янгола, злітаючого в небо.

Тут же на гранітній плиті написано: "Героям Небесної Сотні і полеглим землякам за незалежність України", а також слова Тараса Шевченка "Борітеся - поборете!". Біля підніжжя пам'ятника висічені імена загиблих під час проведення антитерористичної операції уродженців Буринського району. Це - бортінженер Володимир Михайлик зі Слободи, старший лейтенант Олексій Коробенков з с. Олександрівка, капітан Юрій Лавошнік з Бурині, старшина Олексій Городецький з с. Ігорівка, рядовий Микола Колот з с. Миколаївка і рядовий Олексій Федорченко.

Біля пам'ятника встановили стенд з фотографіями загиблих героїв Майдану, біля підніжжя - гвоздики, перевиті синьо-жовтою і чорною стрічками, свічку, вишитий рушник, ікону Божої Матері, військові каски, бруківку з Майдану, гільзу від кулі і захисний металевий жилет.

На урочистому мітингу були присутні батьки загиблих воїнів і учасники АТО, керівники району, ветерани Другої світової війни, школярі, громадські діячі, представники духовенства, місцеві жителі. Право відкрити пам'ятник під фонограму пісні "Плине кача" було надано ініціаторам встановлення пам'ятника - Бондаренку і Ладусі, а також голові Буринської районної державної адміністрації Євгену Рябоконю і бійцеві АТО.

"Тепер у жителів Бурині і Буринського району з'явилася можливість вшановувати своїх героїв-земляків та Героїв Небесної Сотні, які ціною власного життя зберегли Волю і Свободу для українців. Низько вклоняємося матерям, діти яких поклали свої життя на вівтар свободи, в ім'я демократичної, європейської держави, матерям, чиї сини на сході України гідно несуть бойову варту, захищаючи її цілісність і недоторканність. Бажаємо всім мирного, світлого неба в нашій Україні! Пам'ятайте: Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!", - зазначали виступаючі.

Освячення пам'ятника і літургійну панахиду за загиблими жертвами на території України та за її межами здійснив Благочинний Буринського округу Української Православної церкви Київського Патріархату отець Тарасій.

Присутні на церемонії вшанували хвилиною мовчання жертв кривавих подій на Майдані, пам'ять полеглих бійців на сході України і солдатів, загиблих на фронтах в роки Другої світової війни.

Пам'ятник Героям Небесної Сотні і полеглим землякам за незалежність України в Бурині став першим таким на Сумщині.

Раніше повідомлялося, що депутати Запорізької міської ради перейменували центральну площу Запоріжжя – "Жовтневу" – на Площу Героїв, на честь героїв-майданівців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Сумщині відкрили пам'ятник Героям Н
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ