Вт, 2024-04-23, 16:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 19 » На Світлодарській дузі знищили десятки бойовиків. ВІДЕО
21:59
На Світлодарській дузі знищили десятки бойовиків. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

П'ять українських військовослужбовців загинули, 16 зазнали поранень, контузій і травм у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загинули п'ять наших військових. Шість військовослужбовців отримали поранення, десять контужені і травмовані", - сказав він на брифінгу в понеділок, 19 грудня, у Києві.

Лисенко уточнив, що всіх втрат сили АТО зазнали внаслідок обстрілу з важкого озброєння на Світлодарській дузі.

"Це найважчі наші втрати за останні 5 місяців", - підкреслив Лисенко.

Спікер Міноборони України зазначив, що крім Світлодарської дуги в Донецькій області, російсько-окупаційні війська за минулу добу відкривали вогонь у районі Авдіївської промзони, де зафіксовано три перестрілки загальною тривалістю 5 годин.

За минулу добу в зоні АТО українські військові знищили і поранили близько 50 бойовиків, повідомив Лисенко, пише УНІАН.

"Втрати противника налічують близько 50 поранених і загиблих окупантів. Госпіталі прифронтових міст Горлівка, Єнакієве, Вуглегірськ і Дебальцеве переповнені бойовиками", - сказав Лисенко.

За минулу добу по позиціях українських військових в зоні АТО поблизу Луганського було випущено понад 700 снарядів різного калібру, повідомив Лисенко. За його словами, вчора, 18 грудня, різко загострилася ситуація на Світлодарській дузі.

"Задум противника передбачав проведення масованої артилерійської підготовки всупереч Мінським домовленостями, а після цього - атаку й захоплення двох наших опорних пунктів поблизу населеного пункту Луганське", - сказав Лисенко.

Реалізація цього плану, підкреслив він, загрожувала послабити щільність оборони українських військових з прикриття Бахмутського району. Близько 6 години ранку ворог почав артилерійський і мінометний обстріл позицій сил АТО, вогонь вівся безпосередньо з житлових кварталів окупованих міст і сіл, прилеглих до цього району.

"Згодом піхота супротивника пішла в наступ, бій тривав 6 годин, ворожа атака захлинулася. Через дві години противник перегрупувався, підтягнув підкріплення і здійснив нову спробу наступу, що також супроводжувалася масованим артилерійським обстрілом. Другий бій тривав 3,5 години. В результаті після 17 години ворог знову пішов у наступ із залученням додаткових сил", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що за потужністю вогневого нальоту третя хвиля перевищила дві попередні в 5 разів.

"Всього під час вчорашніх боїв під Луганським по наших позиціях було випущено кілька десятків артилерійських снарядів і майже 700 мін різного калібру", - повідомив Лисенко.

За його словами, скориставшись вигідним географічним розташуванням, грамотно побудувавши оборону, сили АТО успішно витримали натиск бойовиків, в результаті чого ворог був змушений відкотитися назад, на південь.

Як зазначив Лисенко, наступальних дій українські війська не проводили.

"В результаті агресивних дій окупантів у Світлодарську, Миронівському, Луганському пошкоджено електромережі і частково - газопровід", - зазначив Лисенко.

Начальник Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Сірський заявляє, що вчора під час атаки на Світлодарській дузі російсько-окупаційні війська вели артилерійський і мінометний обстріл з населених пунктів, що заборонено Мінськими домовленостями. Про це він сказав на брифінгу, повідомляючи про поточну ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

"Всього було здійснено три вогневих нальоти тривалістю від трьох до шести годин кожен. У цілому за цей період по наших підрозділах було випущено 34 снаряди калібром 122 мм, 694 міни калібром 120 мм і 82 мм", - заявив Сірський.

Також він звернув увагу, що артилерійський вогонь противника вівся з населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве. За його словами, це "не давало українським військовим можливості адекватно реагувати у відповідь з метою недопущення втрат серед мирного населення". Сірський зазначив, що бойові дії велися в районі, розташованому на відстані 36 км від лінії розмежування, яка закріплена Мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року.

"Зазначена територія разом з населеними пунктами Дебальцеве, Вуглегірськ та іншими повинна бути звільнена російськими окупаційними військами, про це неодноразово говорилося на зустрічах Тристоронньої контактної групи в Мінську", - сказав він.

Сірський повідомив, що ситуація на Світлодарській дузі в даний час більш -менш спокійна, але додав, що вона може динамічно змінюватися. Він запевнив, що ситуація - під контролем українських військових. Кажучи про російсько-окупаційні війська, Сірський зауважив, що в нападі були задіяні підрозділи "7-ї бригади" і деякі підрозділи спеціального призначення.

"Ці позиції мають стратегічне значення для супротивника. Я хочу нагадати, що два роки тому там відбувалися ті події, які нам всім відомі. Тому противник намагається таким чином відновити своє становище, намагаючись просунутися вперед, зайняти більш вигідне становище, оскільки деякі об'єкти мають для нього важливе стратегічне значення", - сказав Сірський.

Таким чином, по його словами, російсько-окупаційні війська намагалися досягти певних "тактичних успіхів".

Як повідомлялося, вчора, 18 грудня, в районі Світлодарської дуги близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська почали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії.

Українською стороною Спільного центру контролю і координації припинення вогню негайно був зроблений запит на введення "режиму тиші". Втім, противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів Збройних сил України в районі населеного пункту Луганське з метою вибити передові підрозділи сил АТО з займаних позицій і змінити лінію розмежування сторін.

Українські військові прийняли бій, в ході якого перехопили ініціативу, відкинули противника і здійснили контратаку у фланг противника. Ворог був змушений відступити, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: знищено десятки бойовиків, Світлодарська дуга
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ