Ср, 2024-04-24, 12:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 15 » На святі ветерани-"афганці" повернулись до президента задом
14:32
На святі ветерани-"афганці" повернулись до президента задом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Скандалом обернулася церемонія покладання вінків президентом Віктором Януковичем до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам, яка проходила 15 лютого в Києві з нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Ветерани тієї війни, що представляють організацію "Ніхто крім нас", демонстративно розвернулися при появі президента до нього спиною, передає "Новий Регіон".

Ветерани-"афганці" ще з 8-ї ранку почали збиратися з квітами в бойовій формі з нагородами біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам, що розташований поруч з Києво-Печерською лаврою. Проте підійти до монумента їм не вдавалося - шлях перегородила металева огорожа і співробітники охорони Януковича.

В результаті "афганцям" довелося близько півтори години стояти на морозі, чекаючи появи глави держави, який затримувався.

Ветерани, тим часом, вишикувалися приблизно за 50 метрів від пам'ятника. Коли нарешті з'явився Янукович в оточенні челяді і журналістів, "афганці" по команді командирів розвернулися до президента задом.

Заграв гімн України, але ніхто з ветеранів при цьому не зняв головних уборів. "Афганці" так і простояли весь час, поки біля пам'ятника перебував Янукович. "Президент перший повернувся до нас спиною, ми у відповідь повернулись жопою", - сказав один з військових. Ветерани змогли покласти квіти до пам'ятника тільки після від'їзду президента.

До слова, мабуть, пам'ятаючи осінній штурм Верховної Ради "афганцями", сьогодні на прилеглі вулиці до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам було стягнуто десятки автобусів з бійцями "Беркута".

Прикметно, що єдиною з чиновників до ветеранів підійшла радниця президента Ганна Герман, яка вибачилася.

Заступник голови правління ВГО "Ніхто крім нас" Володимир Сердюк пояснив, що "афганці" таким чином висловили власне ставлення до системи, яка позбавляє їх пільг. За його словами, з року в рік вони приходять покласти квіти до пам’ятника загиблим на війні. Проте цього разу міліція не підпустила "афганців" до постаменту, повідомивши, що їх "нема у списку".

"Є така черга. Спочатку йдуть чиновники, які позбавляють нас компенсацій та пільг. Стояти, чекати, поки тебе підпустять до пам’ятника покласти квіти – це якось не дуже здорово", - зазначив Сердюк.

Як повідомив представник організації, усього в акції взяли участь близько 200 осіб у формі, а також учасники бойових дій, що прийшли у цивільному.

Зазначимо, ще під час осінніх протестів "афганці" і "чорнобильці" неодноразово заявляли, що вони прагнуть розігнати парламент, тому що влада не задовольняє їхніх вимог. Пізніше "афганці" вирішили створити політичну партію для участі у виборах.

Однак масові торішні протести мало допомогли пільговим категоріям населення України: Кабмін залишив за собою право змінювати розмір соцвиплат, а українці не вірять, що уряд скористається цим правом для підвищення виплат населенню. Крім того, Конституційний суд дозволив Пенсійному фонду не здійснювати соцвиплати за рішенням судів, якщо грошей немає.

Янукович подякував "афганцям" за подвиг

Сам Янукович у зверненні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав привітав українських ветеранів-інтернаціоналістів.

"З глибокою повагою звертаюся до ветеранів бойових дій на території інших держав. Ваші ратні і трудові досягнення, активна громадянська позиція стали складовою розвитку нашої країни, зміцнення її обороноздатності, збереження миру і стабільності в світі. Переконаний, що ви завжди будете служити яскравим прикладом для молодого покоління", - йдеться в привітанні голови держави, оприлюдненому на його офіційному сайті.

"Професіоналізм цих мужніх людей, їхня доблесть і толерантне ставлення до цивільного населення визнані багатьма державами та Організацією Об'єднаних Націй", - зазначив президент.

"Висловлюю вам глибоку подяку за подвиг служіння нашому народові. Бажаю всім міцного здоров'я, щастя і благополуччя", - йдеться в привітанні Януковича.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1141 | Додав: adminA | Теги: ми у відповідь повернулись жопою
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ