Сб, 2024-04-20, 14:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 30 » На таїнства київські церкви підвищили розцінки: вінчання - 1000 грн, хрестини – 750 грн
16:53
На таїнства київські церкви підвищили розцінки: вінчання - 1000 грн, хрестини – 750 грн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У столичних церквах вінчання коштує 1000 грн, а хрестини - 750 грн, хоча ще торік це обходилося на кількасот гривень дешевше. Навіть звичайні воскові свічки, які в 2011 році можна було купити по гривні, тепер продають по дві, пише "Сегодня". 

Доплачувати по 50-100 грн тепер просять і за заїзд на територію храму на машині, фото- і відеозйомку, хоча раніше багато де за це взагалі не брали грошей. У церквах кажуть, що прейскурант зріс, тому що життя в столиці загалом подорожчало.

У Володимирському соборі навіть говорити про ціни на таїнства не стали, вказавши на складений прейскурант на стіні. На кількох аркушах формату А1 докладно розписано, що за хрещення потрібно заплатити 200 грн, за вінчання 600, ну а якщо при цьому захочете фотографувати або знімати на камеру дійство, потрібно доплачувати 50 і 100 грн відповідно.

Схожий прейскурант дістали з-під лавки зі свічками та іконками у церкві "Живоносне Джерело" на території Лаври. Там було написано: "Хрещення однієї дитини - 750 грн, вінчання з хором - 1000 грн".

Додатково потрібно купувати вино "Кагор", свічки, ну і обов'язково не забути про пожертву за сповідь. Ще одна цікава послуга, яку запропонували охоронці на в'їзді в Лавру, - проїзд до храмів на машині. За одне авто потрібно заплатити 100 грн.

"Кожен храм встановлює свої розцінки на таїнства, але лише щоб люди не питали, скільки пожертвувати. Ці розцінки - лише підказки. А ось те, що в'їзд на територію Лаври коштує 100 грн, - це побори якісь. Туди на машині взагалі не можна", - сказав прес-секретар УПЦ Василь Анісімов.

За його словами, в Лаврі підняли ціни через те, що життя подорожчало, опалення дороге, та й територія, яку потрібно утримувати, велика. В УПЦ КП пояснюють подорожчання церковних послуг зростанням тарифів на газ і необхідністю зробити ремонти в храмах.

Зазначимо, тарифи на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення для релігійних організацій, а також на природний газ для вироблення такого тепла знижено до рівня тарифів для населення. Відповідну постанову №1199 Кабінет міністрів ухвалив 17 жовтня 2011 року та оприлюднив 29 листопада.

Уряд також доручив Мінфіну під час підготовки проекту держбюджету-2012 передбачити кошти на компенсацію НАК "Нафтогаз України", тепло- та водопостачальним компаніям втрат від постачання релігійним організаціям послуг за цінами, встановленими для населення.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: таїнства київські церкви підвищили
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ