Пт, 2024-03-29, 10:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 10 » На "темники" на митниці скаржаться імпортери. У відомстві все заперечують
14:19
На "темники" на митниці скаржаться імпортери. У відомстві все заперечують
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Імпортери скаржаться, що в березні митна вартість товарів збільшилася на 200-300%, а на регіональних митницях, зокрема в Одесі, з'явилися списки з рекомендованою вартістю товарів. Так звані темники мають неофіційний характер, пише "Дело".

На митниці згодні з існуванням таких списків, проте, заперечують їхню причетність до Держмитслужби. Як заявив перший заступник голови Державної митної служби Олександр Дороховський, хтось із декларантів або брокерів склав подібне задля своєї зручності.

"Я не знаю, що це за темники. Видно, хтось для зручності своєї, в тій-таки Одесі, з брокерів або декларантів щось подібне для себе склав, але це не є витвором Митної служби України", - сказав Дороховський.

"Для мене це теж була велика новина. Слово таке підібрали хороше - "темники". Подібного плану темників немає і не було. Я зацікавився і розшукав подібну інформацію в Інтернеті, роздрукував і до великого свого задоволення зрозумів, що це не з митниці виходить", - пояснив митник.

"Це порушує весь основний принцип визначення, як митної вартості, так і оподаткування. Там, в цих, як ви кажете, темниках, йдеться про якусь вартість за якусь одиницю, чи то контейнер, чи то машина, я вже точно не пам'ятаю. Це нелогічно за своєю природою. У нас завжди йшла оцінка по товару, по товару за одиницю, за вимірювання, наприклад, за кілограм, за штуку, але ніяк не абстрактно. Як можна абстрактно говорити про вартість якогось товару, розміщеного в транспортному засобі? Мінімізувати його або об'єднувати ці всі поняття - це просто нереально", - вважає Дороховський.

Раніше стало відомо, що після 1 березня всі митниці країни перейшли на інший формат роботи. Замість "модних" і "блатних" фірм, які брали за свої послуги чималі гроші, митниці почали працювати за спеціальними таблицями з новою, в рази завищеною вартістю вантажів, за так званими темниками.

"Вартість, платежі піднялися не на 30%, а на 200-300%, щоб бути не голослівною, в середньому це становить 30% колишньої вартості "модних" фірм. Ні для кого не секрет, що в Одесі на Південній митниці існує таблиця з рекомендованими платежами. Якщо ви захочете пройти митне очищення в Південній митниці, і у вас платежі по прямому контракту складатимуть по першому методу менше, ніж сума в таблиці, ви в житті не пройдете митне очищення", - каже член профкому організації суб'єктів підприємницької діяльності вантажних перевізників одеського регіону Галина Вдовіна.

Імпортери кажуть, що агресивна поведінка митниці викликана необхідністю зібрати кошти до бюджету. Річний план Держмитниці було збільшено на 7 млрд гривень. Як розповів Дороховський, щодня митниця перераховує в держскарбницю від 450 до 550 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів планує збільшити надходження до бюджету за рахунок скасування пільг на імпорт різних товарів. Джерела в Кабміні повідомили, в яких галузях уряд планує збільшити додаткові надходження до бюджету. Зростання очікується за 18% тарифних ставках, що діяли в 2011 році.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1055 | Додав: adminA | Теги: Темники, митниці, імпортери
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ