Сб, 2024-04-27, 06:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » На українських посадовців через Тимошенко чекають реальні санкції від ЄС
11:25
На українських посадовців через Тимошенко чекають реальні санкції від ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Європейському Союзі ніхто не вірив у можливість такого вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко, заявив керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланґе в ефірі телеканалу ТВі.

"До останнього моменту в Європейському Союзі ми не думали, що дійсно можливо, що буде такий вирок у цій справі. Цей вирок - великий шок", - підкреслив він.

Коментуючи різне трактування заяв європейських політиків представниками української влади і опозиції, Ланґе порадив перевіряти, чи є справжньою інформація про заяви, що поширюються в українському інформаційному просторі стосовно реакції Європарламенту, Венеціанської комісії, інших європейських інституцій.

"Я раджу перевіряти напряму", - підкреслив він.

На запитання, чи можливі санкції на адресу окремих українських посадовців та бізнесменів, пов'язаних з урядом, Ланґе заявив: "Це не просто риторика, а реальні ідеї, які зараз обговорюються в німецькому парламенті, в європейському парламенті і загалом у європейському політикумі".

"Що стосується Євро-2012, я думаю, що це була емоційна реакція… Я не знаю, як політики можуть впливати на УЄФА. Що стосується візи в дипломатичному паспорті, то це реально обговорюване питання. Це вперше, відколи я працюю в Україні, я чую такі заяви від німецьких політиків", - зазначив він.

Нагадаємо, що Євросоюз виступає за забезпечення максимально швидкого процесу оскарження вироку колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, щоб вона могла брати участь у парламентських виборах у 2012 році. Брюссель також назвав умову підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Нагадаємо, що в Європейському парламенті існувала думка, що візит президента України Віктора Януковича, який запланований на 20 жовтня в Брюссель, має бути скасований. Таку думку висловили деякі депутати ЄП, реагуючи на винесений Юлії Тимошенко судовий вирок (7 років ув’язнення).

Після того депутат Європейського парламенту Марек Сівець (група соціалістів, Польща) висловився категорично проти можливого скасування візиту президента Віктора Януковича до Брюсселя і наполягав на тому, щоб глава української держави приїхав до столиці ЄС.

Але разом з тим лідери ЄС вирішили зустрітися з президентом України Віктором Януковичем 20 жовтня у Брюсселі, проте змінять теми для обговорення.

"Регіонали" вважають, що Європа не має єдиної думки щодо вироку Тимошенко

У Європи немає єдиної думки щодо вироку суду у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, заявила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі "5 каналу".

"Європі, за рахунок цього газового контракту, в якому чітко зафіксована дуже і дуже низька ціна на транзит газу через українську територію, їй теж вигідно. Вона себе фактично убезпечила від підвищення ціни на транзит газу через українську територію на роки вперед", - зазначила вона.

"Звичайно, їм вигідно. Їм же платити менше. Тут абсолютно сходяться інтереси, і Європи... Вони теж абсолютно фінансово зацікавлені в збереженні ось цього контракту і ось такого статусу", - додала політик.

"Тут, на жаль, Європа не може бути об'єктивною, тому що вона зацікавлена тут ціною, вона зацікавлена особистими грошима", - вважає Бондаренко.

"Фактично, Європа свої фінансові проблеми вирішила за рахунок України", - уточнила депутат.

"У Європи зараз взагалі немає єдиної думки. Європа, якщо брати її цілком, вона не має єдиної думки", - зазначила "регіоналка".

"Наприклад, що сказала Естонія, що сказала Польща? Вони сказали, що вони поважають рішення українського суду, і в жодному разі не стане справа Тимошенко предметом для переривання переговорів з Україною про асоційоване членство", - заявила Бондаренко.

"Дуже стримано висловилася також Великобританія. Канада, Штати, вони не належать сюди, але вони теж дуже обережно висловлювалися", - додала вона.

"У Європи немає єдиної думки щодо процесу над Тимошенко", - підсумувала депутат.

Також Олена Бондаренко вважає, що декриміналізація деяких статей Кримінального законодавства абсолютно не означає амністію.

Я б хотіла попередити, що деякі у нас розуміють декриміналізацію деяких кримінальних статей, на нинішній момент, дуже своєрідно. Декриміналізація - це абсолютно не амністія, це гуманізація покарання.

В даному випадку це стосується не тільки Тимошенко, і не тільки її однієї. Це стосується будь-яких інших економічних злочинів, внаслідок яких було завдано якийсь збиток. І той, хто в цьому винен, або повинен повністю відшкодувати ці збитки, або, якщо це неможливо, тоді він відбуває судовий термін. Але це ніяка не амністія", - заявила Бондаренко.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович перебуваючи в Кам'янці-Подільському, заявив, що він виступає за декриміналізацію статті вироку прем'єр-міністру Юлії Тимошенко




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 784 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ