Чт, 2024-04-25, 04:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 22 » На виборах у Японії перемогли ліберали
10:02
На виборах у Японії перемогли ліберали
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Правляча коаліція, до якої входять Ліберально-демократична партія (ЛДП) Японії і партія "Нова Комейто", здобула впевнену перемогу на минулих в неділю, 21 липня, виборах у верхню палату парламенту країни.

За даними центральної виборчої комісії, ЛДП отримує 65 місць, а Нова Комейто - 11 місць зі 121 мандата, за які змагалися на виборах, передає ІТАР-ТАСС.

Прем'єр-міністр Японії і за сумісництвом глава провладної ЛДП Сіндзо Абе зазначив, що результати виборів стали "голосом підтримки економічного курсу" його партії і пообіцяв "з усією відповідальністю продовжувати його".

Також японський прем'єр вказав, що хоче "триматися політичного діалогу в спокійній обстановці", підкресливши, що політична система в країні "стабілізувалася".

Слідом за урядовою коаліцією, з 17 мандатами йде Демократична партія Японії (ДПЯ), яка в грудні минулого року зазнала нищівної поразки на загальних виборах і поступилася владі в країні ліберал-демократам. Однак, незважаючи на другу позицію в загальному заліку, це найнижчий в історії ДПЯ результат на виборах у верхню палату парламенту.

Глава демократів Банрі Каіеда, однак, зазначив, що це "тільки середина шляху", і висловив готовність продовжувати боротьбу.

За демократами йде Партія реставрації Японії, що отримала вісім місць. Незважаючи на досить непоганий результат, один з лідерів партії мер міста Осака Тору Хасімото заявив, що "це не перемога" і підкреслив, що у виборців "не було впевненості" в ньому.

Найімовірніше, Хасімото мав на увазі нещодавню низку скандалів, спровокованих його власними недоречними висловлюваннями, які серйозно зіпсували репутацію амбітного молодого політика.

Решта місць поділили між собою: Партія всіх - вісім мандатів; Комуністична партія Японії (КПЯ) - вісім мандатів; і Соціал-демократична партія Японії (СДПЯ) - один мандат.

Партія народного життя і партія "Зелений вітер" залишилися без місць за підсумками цих виборів. Решта три мандата відійшли безпартійним кандидатам.

Верхня палата японського парламенту (Палата радників) складається з 242 місць. Термін повноважень депутатів становить шість років з умовою, що половина переобирається що три роки. З 121 депутата 73 обираються від округів у 47 префектурах країни, а решта 48 - від загальнонаціональних округів за пропорційною системою.

Таким чином, враховуючи ті місця, що не оскаржувалися на виборах цього року, новий розклад сил у верхній палаті японського парламенту є таким: ЛДП - 115 місць, Нова Комейто - 20 місць, ДПЯ - 59 місць, Партія реставрації Японії - 9 місць, Партія всіх - 18 місць, КПЯ - 11 місць, СДПЯ - 3 місця, Партія народного життя - 2 місця, безпартійні - 5 місць.

"Зелений вітер" - єдина партія, яка на сьогодні не представлена у верхній палаті парламенту країни.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: виборах, Японії перемогли ліберали
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ