Сб, 2024-04-27, 02:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 19 » На Всесвітньому форумі українців Грищенка назвали "московським москалем", а його промову переривали криками "Ганьба Януковичу"
14:44
На Всесвітньому форумі українців Грищенка назвали "московським москалем", а його промову переривали криками "Ганьба Януковичу"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ході виступу на V Всесвітньому форумі українців зачитав вітання учасникам форуму від Президента Віктора Януковича. Виступ переривався криками "Ганьба Януковичу", передає "Інтерфакс-Україна".

- Президент Світового конгресу українців: Влада підриває суверенітет України
- ЗМІ: на Всесвітньому форумі українців заборонили виступ Лук'яненка

Форум збирає представників діаспори зі всього світу. Кабмін виділив більше 3 мільйонів гривен на його підготовку. Очікується участь трьохсот делегатів. Серед них близько сотні чоловік - це представники західної діаспори (США, країни Європи) ще 100 делегатів - від східної діаспори (Росія, СНД). Головною вимогою форуму до уряду України є "створити Комітет у справах закордонного українства".

Відкрити Всесвітній Форум запросили Президента Віктора Януковича. Але привітання від нього на форумі зачитав глава МЗС.

"Робота на цьому напрямі (боротьба з корупцією - ред.) буде продовжена щодо представників будь-яких політичних сил, включаючи, насамперед, провладні і - головне - виключно в рамках законодавства", - заявив Грищенко.

Міністр також закликав учасників форуму вносити свої пропозиції до проекту державної програми співпраці із закордонним українством, розробленої на період до 2015 року.

Під час виступу міністра в залі Національної опери пролунали крики одного з учасників: "Українці! Довго ми будемо слухати цього московського москаля?".

Тут же в залі почулися крики: "Ганьба!". Після втручання головуючого форум продовжився. Однак, коли подібні крики повторилися в залі знову, учасники форуму стали кричати, щоб їм не заважали слухати.

Тим не менше, промова міністра кілька разів переривалася вигуками "Ганьба!". Коли Грищенко зачитував привітання Президента, двоє учасників форуму вийшли на сцену з плакатом: "Бандократію - геть!". Після цього пролунали оплески в залі. Учасники також кричали: "Ганьба президенту України! Ганьба Януковичу!".

У свою чергу, один з членів президії форуму Дмитро Павличко, звертаючись до учасників, зазначив: "Ми вміємо кричати "Ганьба!", але не вміємо об'єднуватися. У цьому наша провина. Не треба кричати "Ганьба!".

Президент Світового конгресу українців: Влада підриває суверенітет України

Чинна влада підриває суверенітет України, вважає президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

"З приходом у 2010 році нової влади в Україні було значно змінено державну політику з багатьох напрямів. Нинішні владні структури підривають суверенітет України і здійснюють наступ на досягнення демократії", - сказав він, виступаючи на V Всесвітньому форумі українців у п'ятницю в Києві.

Чолій навів як підтвердження підписання харківських угод із Російською Федерацією в квітні минулого року, а також "відкрите переслідування політичних опонентів". "Перш за все, колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і дванадцяти чиновників її уряду", - сказав він, назвавши дії влади стосовно Тимошенко політично вмотивованими і "боротьбою з демократією".

Чолій також вважає наступом на демократію ухвалення закону про використання червоного прапора, тиск на ЗМІ, порушення демократичних стандартів під час останніх місцевих виборів, "що ставить під серйозні сумніви демократичність проведення майбутніх парламентських виборів".

Всесвітній форум українців відбувається щоп'ять років у Києві, цього року він триватиме 19-21 серпня. На форум заявлено 300 делегатів із 36 країн.

На форумі член президії Дмитро Павличко повідомив про те, що напередодні заходу звертався до адміністрації президента з проханням включити до привітання глави держави обіцянку звільнити Дмитра Табачника з посади міністра освіти. Він звернувся до міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, який зачитував привітання Віктора Януковича, зі словами, що в привітанні бракує цього абзацу, на що зал відреагував тривалими оплесками.

На порядку денному форуму було заплановано півгодинний виступ президента України Віктора Януковича, однак той не прибув на форум.

ЗМІ: на Всесвітньому форумі українців заборонили виступ Лук'яненка

На п`ятий Всесвітній форум українців, який проходить у Києві, не допустили представників ВО "Тризуб" і ГО "Спільна справа", а також заборонили виступ Левку Лук'яненко. Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Нам голова Української всесвітньої координаційної ради Дмитро Павличко особисто виділив 15 запрошень. Інший член цієї ради Михайло Ратушний нам ці запрошення не дав. Павличко підтвердив, що Ратушний відмовився видати нам запрошення, тому що тут має бути президент. З цих же міркувань заборонили виступати Левку Лук`яненку", - сказав координатор "Спільної справи" Олександр Данилюк.

"Мабуть, ми для них недостатньо українці. Суцільний декаданс", - додав активіст.

Нещодавно Світовий Конгрес Українців закликав міжнародну спільноту посилити тиск на владні структури України та вимагати негайного звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Про це йдеться в листі СКУ до міжнародної спільноти.

"Міжнародна спільнота повинна недвозначно заявити про те, що українські владні структури не можуть головувати в Комітеті міністрів Ради Європи й в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, та відкрито зневажати фундаментальні європейські цінності; інакше критика світового співтовариства буде й далі ігноруватись та розцінюватися лише як риторика", - заявив президент СКУ Евген Чолій.

Зазначимо, що ще у січні українська діаспора закликає міжнародне співтовариство засудити тиск на опозицію в Україні.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ