Ср, 2024-04-24, 12:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 15 » На затонулому лайнері було 45 українців. Деякі вийшли на зв'язок
11:25
На затонулому лайнері було 45 українців. Деякі вийшли на зв'язок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Серед громадян України, які перебували на борту круїзного лайнера Costa Concordia, що сів на мілину біля берегів Італії, постраждалих немає, з вісімнадцятьма з них встановлено контакт, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"За попередніми даними, на борту судна могли перебувати до 30 громадян  України. З вісімнадцятьма українцями вже встановлено контакт. За наявною інформацією, громадян України серед постраждалих немає", - повідомив журналістам прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

За інформацією посольства України в Італії, врятованих пасажирів і членів екіпажу судна доставили на острів Джил. Судновласник і агентські компанії вирішують питання щодо перевезення врятованих пасажирів на материк та їх подальшого відправлення до портів, з яких вони мають повернутися до своїх країн, передає "Інтерфакс-Україна". 

Дикусаров також повідомив, що посольство України в Італії встановило контакт з представниками місцевої берегової охорони, рятувальних служб та агентських компаній стосовно обміну інформацією про громадян України, надання їм необхідної допомоги і сприяння у поверненні на батьківщину.

Справа перебуває на контролі посольства України в Італії та департаменті консульської служби МЗС України.

За даними посольства України в Італії, на борту судна було 3200 пасажирів (більшість - громадяни Італії, Німеччини та Франції).

За даними Департаменту цивільного захисту Італії, в ніч з 13 на 14 січня близько острова Джиліо сів на мілину і одержав тріщину круїзний лайнер Costa Concordia.

На борту лайнера було близько 45 українців, уточнили в МЗС

На борту круїзного лайнера Costa Concordia, що сів на мілину біля берегів Італії, згідно з останніми даними, було близько 45 громадян України, постраждалих серед них немає, повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Згідно з оновленою інформацією посольства України в Італії, на борту круїзного лайнера було близько 45 громадян України. Ніхто з них не постраждав внаслідок інциденту", - повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

За його словами, більшість громадян України перебувають у готелі поблизу аеропорту Рима. Ще одна група направляється до іншого готелю біля Риму. До цих готелів вже прибули віце-консули українського посольства.

"Підтримується постійний зв'язок із нашими громадянами. Тим із них, хто був на судні, в Італії рекомендується звертатися до посольства України в Римі або до консула України в Італії Горяйнова Романа В'ячеславовича за тел.: +39 348-725-40-30", – повідомив Дикусаров.

Він також додав: "Ми і надалі дуже уважно відстежуватимемо цю ситуацію, підтримуватимемо постійний контакт із береговою охороною Італії, з відповідними компетентними органами і надаватимемо максимальне сприяння нашим громадянам, що були на лайнері".

Українські і російські туристи залишилися без паспортів після катастрофи круїзного лайнера

Туристи, що опинилися на борту затонулого лайнера Costa Concordia, на початку круїзу здали свої паспорти компанії на зберігання на ресепшн лайнера, внаслідок більшість з них зараз знаходяться за кордоном без документів, передає УНІАН. 

"За правилами, прийнятими на цьому круїзі, всі російські і всі українські туристи зобов`язані здати на ресепшн лайнера свої закордонні паспорти, які їм повертаються після того, як круїз закінчується. У зв`язку з тим, що сталася аварія, більшість туристів, які зараз знаходяться в готелях при аеропортах Мілана, Рима і Ніцци, опинилися не тільки без речей, а й без документів", - сказала прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна.

За її словами, представники туроператорських компаній направляють зараз їм копії паспортів для оформлення всіх необхідних документів.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1167 | Додав: adminA | Теги: затонулому лайнері було 45 українці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ