Вт, 2024-04-23, 10:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 9 » Набули чинності нові правила дорожнього руху з бальною системою покарань
18:19
Набули чинності нові правила дорожнього руху з бальною системою покарань
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

У зв'язку з прийняттям Закону України "Про національну поліцію" були оновлені вже існуючі акти законодавства, що стосуються відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху. Новими нормами вводиться система відеофіксації порушень правил дорожнього руху, система штрафних балів, а відповідальність за порушення ПДР закон покладає на власника автомобіля, йдеться в документі.

Так, у листопаді на дороги повинна повернутися фото- і відеорегістрація порушень. Де і коли будуть встановлені камери, ще невідомо.

Разом з тим, при фото- і відеореєстрації власника автомобіля автоматично визнаватимуть винним. Тобто, не важливо, хто саме сидів за кермом у момент порушення. Відповідати буде власник автомобіля. Якщо ви не згодні з рішенням системи, вам доведеться оскаржувати його в суді. Інших варіантів не передбачено. Після того, як камера зафіксує правопорушення, власникові автомобіля відправлять повідомлення про те, що його оштрафували, а також посилання на сторінку в Інтернеті, де він може подивитися відео або фото порушення. Штраф можна сплатити протягом 30 днів. Або оскаржити протягом 10 днів.

Крім того, в листопаді також почне діяти бальна система покарань. Наприклад, якщо водій перевищить швидкість - це автоматично зафіксує камера спостереження за дорожнім рухом. Потім система відправить дані співробітнику поліції, який у свою чергу повинен визначити власника автомобіля і протягом трьох днів вислати йому інформацію про те, що з нього зняли бали за порушення правил дорожнього руху.

Якщо ж водій порушував правила занадто часто, і балів у нього не залишилося, то співробітник МВС повинен виписати грошовий штраф і теж відправити повідомлення.

Разом з тим, балами можна буде розплатитися тільки, якщо порушення зафіксоване фото- і відеоприладу. У випадку, якщо порушника зупиняє поліцейський, балами розрахуватися можна.

У законі є перелік порушень, на які поширюється бальна система. За кожне з них зніматимуть за 50 балів. Якщо врахувати, що в рік обіцяють давати 150 балів, виходить, що їх вистачить рівно на три порушення.

Список порушень, за які можна розплатитися балами, виглядає так:

Як повідомлялося, сьогодні набув чинності закон про національної поліції України, згідно з яким в країні замість міліції буде працювати поліція.

Відзначимо, Міністерство інфраструктури не планує повертати техогляд автомобілів в тому вигляді, в якому він був раніше.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: чинності, бальна система покарань, нові правила дорожнього руху
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ