Ср, 2024-05-08, 11:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Січень » 20 » Над реформуванням Фонду військової допомоги Україні ЄС працює - Bloomberg
11:37
Над реформуванням Фонду військової допомоги Україні ЄС працює - Bloomberg
Інші останні Анонси. Повідомлення. Прес-релізи на сайті holosUA.com/

Зовнішньополітичне відомство Європейського Союзу представило державам-членам пропозицію щодо реформування Фонду військової допомоги Україні, діяльність якого вже неодноразового обговорювалась урядами країн ЄС, проте ніяк не була узгоджена. Про це йдеться у документі Європейської служби зовнішніх справ, з яким ознайомилося агентство Bloomberg.

Зазначається, що річний бюджет фонду становитиме близько 5 мільярдів євро (5,4 мільярда доларів). Розмір фонду кілька разів збільшувався, адже рішення про виділення та виплату коштів потребує одностайної підтримки.

Країни ЄС також сперечалися щодо розміру відшкодування і використання фонду для компенсації закупівель. Дипломатичні представники кількох країн, зокрема Німеччини, висловили припущення, що ЄФМ в його нинішньому вигляді стає менш ефективним, оскільки більша частина майбутніх поставок буде здійснюватися за рахунок нових закупівель озброєнь, а не з наявних запасів.

У рамках нинішнього механізму фінансування, відомого як Європейський фонд миру (ЄФМ), країни-члени ЄС отримують відшкодування за зброю, яку вони надсилають Україні.

Пропозиція Європейської служби зовнішніх справ (EEAS) спрямована на узгодження різних позицій шляхом зміни управління фондом, фіксацію розміру відшкодування та надання більш високого бонусу за спільні ініціативи між європейською та українською промисловістю. Відшкодування за поставки зі складів та односторонні закупівлі будуть поступово скасовані, йдеться у проєкті.

Фонд матиме два основних "стовпи", які підтримуватимуться через ЄФМ: надання летальної та нелетальної підтримки Україні шляхом спільних закупівель через європейську промисловість, а також продовження тренувань та оснащення українських військ.

EEAS передбачає, що фонд буде використовуватися для задоволення найбільш нагальних потреб України в артилерії, боєприпасах, безпілотниках та засобах ППО, а також в розмінуванні, військово-медичному забезпеченні та кібербезпеці.

"Необхідно якнайшвидше досягти політичної згоди щодо запропонованої мети - збільшити загальну фінансову стелю ЄФМ на 5 мільярдів євро, спеціально призначених для України", - йдеться в документі. Подальші співставні щорічні збільшення можуть бути передбачені до 2027 року, виходячи з потреб України та за умови політичного керівництва з боку держав-членів, додається в документі.

З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну майже два роки тому було схвалено сім пакетів на загальну суму 3,5 млрд євро, а також 2 млрд євро на постачання боєприпасів.

Як повідомляли ЗМІ, ситуація в Україні і продовження фінансової та військової допомоги в її боротьбі проти російської агресії буде першим питанням порядку денного Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка відбудеться у Брюсселі 22 січня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Анонси. Повідомлення. Прес-релізи | Переглядів: 337 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ