Пт, 2024-04-26, 12:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 20 » Найбільше арт-пограбування в історії: вкрадено картин на 615 млн дол
19:59
Найбільше арт-пограбування в історії: вкрадено картин на 615 млн дол
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


У Парижі невідомі викрали п'ять картин Пабло Пікассо, Анрі Матісса та інших відомих художників на суму 500 млн євро (615 млн доларів). Зазначається, що це може стати найбільшим пограбуванням в історії.
Роботи були викрадені в ніч проти четверга, 20 травня, з паризького Національного музею сучасного мистецтва, передає NEWSru.com.

Грабіжники зламали замок залізної огорожі і вирізали скло в Національному музеї сучасного мистецтва. Адміністрація виявила пропажу близько 07.00 (08.00 за київським часом).

Були вкрадені такі роботи: "Голуб із зеленим горошком" Пікассо (Le pigeon aux petits pois), "Пастораль" Матісса (Le pastorale), "Олива поблизу Естака" Жоржа Брака (L'olivier pres de l'Estaque), "Жінка з віялом" Модільяні (La femme a l'eventail) і "Натюрморт з підсвічниками" Леже (Nature morte aux chandeliers).

Якщо інформація про крадіжку і вартості картин буде офіційно підтверджена, пограбування паризького музею сучасного мистецтва може стати найбільшим в історії.

Вважається, що найбільша крадіжка предметів мистецтва була здійснена 18 березня 1990 в Бостоні: тоді з Музею Ізабелли Стюарт Гарднер було вкрадено 13 картин (у тому числі роботи Вермеєра, Мане, Дега і Рембрандта) загальною вартістю близько 500 млн доларів.

Розслідування проводить бригада по боротьбі з організованою злочинністю.

- Пограбування паризького музею здійснив злодій-одинак на суму 90-100 млн євро

Паризький Музей сучасного мистецтва обікрав злодій-одинак. При цьому злочинець вкрав роботи на суму 90-100 млн євро, а не 500 млн., як раніше повідомляли неофіційні джерела. Про це заявили на прес-конференції представники влади, передає Lenta.ru.

Як саме поліцейські зрозуміли, що злодій працював один, не повідомляється.

Влада також повідомила, що викрадені твори всі разом оцінені в 90-100 млн. євро, а не 500 млн., як раніше повідомляли неофіційні джерела.

Нагадаємо, що в січні 2010 року на півдні Франції були викрадені 30 картин загальною вартістю близько 1,4 млн доларів, з-поміж викраденого - роботи Пікассо та Руссо.

Варто зазначити, що іспанський живописець Пабло Пікассо очолив список художників, чиї полотна мають найбільшу популярність у злодіїв.

Резонансне арт-пограбування відбулося в 2008 році. Тоді зловмисники викрали з музею в швейцарському Цюриху полотна знаменитих художників-імпресіоністів на загальну суму близько 66 мільйонів євро. Викрадені картини таких майстрів, як Поль Сезанн, Едгар Дега, Вінсент ван Гог, Едуард Мане, Клод Моне і Жорж Сера.

Не менш резонансні пограбування відбуваються й в Україні. Зокрема, 31 липня 2008 року з одеського Музею західного і східного мистецтва було викрадено картину італійського живописця Караваджо "Взяття Христа під варту". За версією міліції, "злочинці пробралися до музею вночі, розбивши вікно на другому поверсі, де знаходилося полотно". Картина дотепер не знайдена.

Шедевр одного з найзнаменитіших італійських художників XVI-XVII століть був єдиним полотном великого майстра в Україні. Вітчизняні фахівці, спираючись на страхові оцінки закордонних колег, стверджували, що приблизна вартість картини могла сягати 100 мільйонів доларів.







За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1126 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ