Вт, 2024-04-16, 14:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Червень » 23 » Найбільшого у світі виробника титанової руди Україна продає: названо дату аукціону
09:13
Найбільшого у світі виробника титанової руди Україна продає: названо дату аукціону
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна виставила на приватизацію одного із найбільших у світі виробників титанової руди АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК).

Аукціон стартує 31 серпня, а початкова ціна українського титанового гіганта сягне 3,7 млрд гривень, повідомив Фонд держмайна України.  Об’єктом уже зацікавились низка інвесторів, зокрема іноземних. Тому ФДМ розраховує на високу конкуренцію та ринкову ціну продажу підприємства.

Україна виставила на приватизацію одного із найбільших у світі виробників титанової руди АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК).

Аукціон стартує 31 серпня, а початкова ціна українського титанового гіганта сягне 3,7 млрд гривень, повідомив Фонд держмайна України.  Об’єктом уже зацікавились низка інвесторів, зокрема іноземних. Тому ФДМ розраховує на високу конкуренцію та ринкову ціну продажу підприємства.

«Під час підготовки ОГХК до приватизації забезпечено зростання прибутку компанії у 6 разів і розкрито потенційним інвесторам інформацію про сировинні запаси. Вперше в історії України знято гриф ДСК. Ця комплексна робота призвела, зокрема, до збільшення пропозиції стартової ціни з 2,1 до 3,7 млрд грн»

31 серпня відбудеться аукціон з приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (UMCC Titanium) – одного з найбільших видобувачів титанових та цирконових руд у світі. Стартова ціна підприємства, сформована радником з приватизації за результатами комплексного аудиту, 3,7 млрд грн.

Для покупця визначено чіткі зобов’язання щодо інвестицій, соціального пакета для працівників і дотримання вимог природоохоронного законодавства.

«Під час підготовки ОГХК до приватизації забезпечено зростання прибутку компанії у 6 разів і розкрито потенційним інвесторам інформацію про сировинні запаси. Вперше в історії України знято гриф ДСК. Ця комплексна робота призвела, зокрема, до збільшення пропозиції стартової ціни з 2,1 до 3,7 млрд грн.

Попередню зацікавленість в об’єкті висловило широке коло інвесторів, частина з яких – іноземні. Тож розраховуємо на високу конкуренцію та ринкову ціну продажу на прозорому аукціоні», – Голова Фонду держмайна Dmitry Sennychenko.

Нагадаємо, ОГХК стане першим об’єктом Великої приватизації, виставленим на торги з часів «Криворіжсталі».

ОГХК є одним із найбільших у світі виробників титанової сировини і поставляє свою продукцію у 30 країн світу. Він складається із двох комбінатів на Дніпропетровщині (Вільногірський гірничо-металургійний комбінат) та Житомирщині (Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат).

Нагадаємо, віднедавна в Україні розблокована велика приватизація – прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цьогоріч планується виставити на аукціони 7 об’єктів.

Приватизація 6 обленерго, які залишилися у власності держави, та Одеського припортового заводу (ОПЗ) планується на перше півріччя 2022 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 430 | Додав: adminA | Теги: Україна, виробник титанової руди
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ