Пт, 2024-03-29, 17:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Грудень » 13 » Найбільшу підтримку мають дві партії - грудневий рейтинг
14:42
Найбільшу підтримку мають дві партії - грудневий рейтинг
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На початку грудня у рейтингу політичних партій перші два рядки зайняли фракції «Європейська солідарність» та «Слуга народу». Різниця у підтримці цих партій перебуває у межах статистичної похибки.

Про це свідчить соціологічне опитування КМІС, проведене 3-11 грудня.

"Станом на 3–11 грудня найбільшу підтримку мають партії «Європейська солідарність», яку підтримали 13,7% серед усіх респондентів і 19,8% серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором, а також «Слуга народу». , яку підтримують 12,7% серед усіх респондентів і 18,4% серед тих, хто визначився з вибором", – йдеться в повідомленні.

Формально, за результатами поточного опитування, лідируючі партії з приблизно однаковою підтримкою «ділять» перше або друге місце.

Далі йдуть партії «Батьківщина» (відповідно, 6,2% серед усіх респондентів і 9,1% серед тих, хто визначився з вибором) і «Опозиційна платформа — За життя!» (6,2% і 9%).

5%-прохідний бар’єр також формально долають «Сила і честь» (4,8% і 7%), Радикальна партія (3,6% і 5,2%) та «Українська стратегія Гройсмана» (3,5% і 5 , 1%).

Трохи менше прохідного бар’єру отримали «Розумна політика» (3,3% і 4,8%), «Наші» (3,1% і 4,4%) та «Партія Шарія» (2,8% і 4%). Інші партії мають нижчу підтримку.

Порівняно з груднем 2020 року рейтинг таких топ-партій як «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Батьківщина», «Сила та честь», «Українська стратегія Гройсмана» статистично значуще не змінився.

У той же час найбільш значну динаміку демонструє рейтинг партії «ОПЗЖ», чия підтримка серед тих, хто визначився, знизилася з 17,4% до 9%.

За рік знизилася підтримка партій «Голос» (з 3,5% до 1,7%) та «За майбутнє» (з 3,2% до 1,3%). Формально зросла підтримка лише радикальної партії – з 3,2% до 5,2%. У грудні 2020 року в списках не було партій «Наші» та «Розумна політика», тому для них неможливо оцінити динаміку за останній рік.

Опитування було проведено в період 3–11 грудня з використанням комп’ютерних телефонних інтерв’ю (CATI) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів.

Опитано 2000 респондентів у віці від 18 років, які проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим), за винятком територій, тимчасово неконтрольованих владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Похибка вибірки не перевищує: 2,4% – для показників, близьких до 50%, 2,1% – для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників показників, близьких до 5%.

Раніше повідомлялося, що якби вибори президента України відбулися на початку грудня 2021 року, то в першому турі найбільше набрав Володимир Зеленський — 23,5% серед тих, хто голосує і визначився з вибором. Порівняно із серединою листопада (23,1%) рейтинг чинного президента не змінився.

За даними опитування Соцгрупи «Рейтинг», Володимира Зеленського на нових президентських виборах підтримали б 21,8% українців, Порошенка – 14,5%, Бойка – 11%.

Якби вибори президента України відбулися в середині листопада 2021 року, то у першому турі більше набрав би Володимир Зеленський із результатом 23,1%. Порівняно з кінцем жовтня рейтинг чинного президента знизився.

Також Зеленський уперше після президентських виборів 2019 року очолив антирейтинг українських політиків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 473 | Додав: adminA | Теги: грудневий рейтинг, підтримка, дві партії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ