Пт, 2024-04-19, 20:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 16 » Найближчим часом Україна має намір ратифікувати угоду про ЗВТ в рамках СНД
12:12
Найближчим часом Україна має намір ратифікувати угоду про ЗВТ в рамках СНД
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна має намір найближчим часом ратифікувати Угоду про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Ми будемо, безумовно, розглядати питання підписання Угоди (ратифікації) про ЗВТ. Швидше за все, ми його найближчим часом підпишемо (ратифікуємо)", - сказав Янукович українським журналістам у вівторок в Москві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Росія розраховує на те, що Україна ратифікує угоду про зону вільної торгівлі Співдружності Незалежних Держав.

Про це президент Росії Володимир Путін сказав на зустрічі із Президентом України Віктором Януковичем у Москві.

"Ми домовилися про вільну торгівлю. Упевнений, що потрібно рухатися в напрямі ратифікації. Я знаю, що в нас тут спільна думка, сподіваюся так і буде", - сказав Президент Росії, повідомляють "Українські новини".

При цьому він зазначив, що Росія продовжує виступати за участь України в інших інтеграційних процесах.

"Що стосується інших напрямів, для того щоб нам бути сильнішими за іншими напрямами, я думаю, що ви знаєте мою позицію для того, щоб домагатися більшого ступеня інтеграції... Ну, зрозуміло, це суверенний вибір кожного з наших партнерів", - сказав він.

Путін також вказав на позитивну динаміку розвитку двостороннього товарообороту й висловив надію на збереження цієї динаміки.

Україна як і раніше наполягає на створенні тристороннього газового консорціуму, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Наша мета - створення газотранспортного консорціуму за участю України, Росії та Європи, вона залишається. Ми вважаємо, що ми не в змозі модернізувати цю систему (ГТС) самостійно", - сказав Янукович українським журналістам у вівторок в Москві.

Говорячи про те, що Росія залишається для України головним партнером, він зазначив, що Україна, тим не менш, веде переговори з іншими країнами про диверсифікацію поставок енергоносіїв.

"Переговори переговорами, ми працюємо, наприклад, з Туркменістаном, ми працюємо і з Азербайджаном, ми шукаємо такі можливості. Чому? Тому що нас не влаштовує ціна на російський газ. І це цілком природно", - сказав Янукович.

За його словами, як тільки Україна отримає "нормальну ціну", то не буде необхідності звертатися до інших країн.

"А поки що ситуація, яка заганяє нас в такий кут, я не сказав, що глухий, але ми зобов'язані займатися диверсифікацією. Коли будуть диверсифіковані джерела постачання газу, тоді можна буде вибирати, хто дасть кращу ціну. Але сьогодні ми не відмовляємося від наших партнерів, і вони добре розуміють, в якому стані ми перебуваємо. Ми просто не маємо таких грошей, щоб платити за такий дорогий газ", - сказав Янукович.

Він зазначив, що росіяни також зацікавлені продавати Україні "більше газу".

"Чим більше - тим краще. Тобто, і тут наші інтереси в якійсь точці будуть збігатися", - сказав Янукович.

Президенти Росії та України Володимир Путін і Віктор Янукович дали доручення своїм підлеглим щодо врегулювання ситуації в Азово-Керченській та Чорноморській акваторії, повідомив в.о. міністра закордонних справ РФ Сергій Лавров журналістам після зустрічі двох держав.

Також, за його словами, під час зустрічі лідери домовилися продовжити роботу в сфері енергетики, зокрема, у газовій сфері, і домовилися узгодити дату чергового засідання російсько-української міждержавної комісії.

"Президенти обговорили в принциповому плані завдання по продовженню роботи в сфері енергетики, включаючи співробітництво у газових справах, завдання у сфері врегулювання в Азово-Керченській, Чорноморської акваторії. Дано конкретні доручення", - повідомив глава МЗС РФ.

Також, за його словами, голови держав домовилися про те, що чергове засідання російсько-української міждержавної комісії повинно пройти на українській території.

"З питань, які були обговорені, доручено представити конкретні пропозиції на розгляд міждержкомісії", - сказав Лавров.

Сьогодні в Москві відбулася двостороння зустріч президентів України та Росії.

Нагадаємо, що Україна хоче цивілізовано вирішити торгові питання з РФ, а вільну торгівлю в СНД треба ще доопрацювати.

Україна пропонувала співпрацю з Митним союзом за формулою "3 +1", проте Росія вважає такий формат неприйнятним.

Що стосується "газового питання", то Україна давно і безуспішно намагається домогтися зниження вартості поставленого їй російського газу. За даними ЗМІ, напередодні Нового року текст нової угоди з питань газу був готовий, проте його підписання не відбулося через невдоволення української сторони новими умовами.

Засідання українсько-російської міждержавної комісії на рівні президентів відбудеться в середині липня

Засідання українсько-російської міждержавної комісії на рівні президентів відбудеться в середині липня, повідомив президент України Віктор Янукович.

"Ми домовилися, що в середині липня відбудеться міждержавна комісія. До цього часу у нас є можливість на рівнях підкомісій з усіх напрямків можна побачити і підготувати питання для ухвалення низки рішень", - сказав Янукович українським журналістам у вівторок в Москві.

Янукович збирається шукати модель співпраці з МС і продовжує вивчати ситуацію з ЄврАзЕС

Україна буде шукати модель співпраці з Митним союзом, заявив президент України Віктор Янукович по закінченню двосторонніх переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним під вівторок в Москві.

"Ми домовилися, що ми будемо активізувати нашу співпрацю. Всі питання, які стосуються інтеграції, залишаються сьогодні для нас такими питаннями, які ми вивчаємо. Ми будемо шукати сьогодні модель співпраці з Митним союзом", - сказав Янукович українським журналістам.

Відповідаючи на питання про ставлення України до можливого вступу в ЄврАзЕС, він зазначив, що позиція України не змінилася.

"Поки що нічого не змінилося. Ми продовжуємо залишатися спостерігачами в ЄврАзЕС, як і інші країни. Ми сьогодні вивчаємо існуючу ситуацію", - підкреслив Янукович.

Водночас український президент сказав, що його колеги з країн-учасниць ЄврАзЕС кажуть, що позитиву в рамках цієї організації більше. "І у нас немає підстав їм не вірити. Але ви знаєте менталітет український, що треба побачити, руками помацати. Тому ми так підходимо до цих питань, тому що вони непрості", - заявив він.

Україна і Росія також наблизилися до вирішення проблеми розмежування акваторії Керченської протоки, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Ми наблизилися впритул до ухвалення рішення щодо Керч-Єнікальського каналу, по розмежуванню кордонів", - сказав Янукович українським журналістам у вівторок в Москві.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1082 | Додав: adminA | Теги: Україна, угоду, СНД, ЗВТ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ