Вт, 2024-04-23, 19:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Червень » 14 » Найекономічніше авто в світі запущено в серійне виробництво - 0,9 л на 100 км
13:21
Найекономічніше авто в світі запущено в серійне виробництво - 0,9 л на 100 км
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Днями відбулося урочисте вручення ключів від автомобіля першому і поки що єдиному власникові досить футуристичного дизельного гібрида Volkswagen XL1, що відрізняється вкрай низьким споживанням пального.

Керівництво німецької компанії планує зібрати і виставити на продаж 250 таких автомобілів, хоча спочатку у плани "народного виробника" не входила комерційна реалізація автомобіля, повідомляє 3Dnews.

Модель XL1 із системою "plug-in hybrid", оснащена дизельним двигуном, орієнтувалася на те, щоб стати наочним зразком досягнень інженерів Volkswagen у галузістворення суперекономічних автомобілів.

Якщо виключити схвальні епітети автомобілю і перейти до заявлених характеристик, то виявиться, що виходячи із середньої витрати Volkswagen XL1 є на сьогодні найбільш економічним автомобілем у світі, що серійно випускається (нехай навіть і такий невеликою партією). Працюючи виключно на електротязі, він може подолати відстань до 50 км. У середньому ж витрата дизельного палива на 100 км шляху становитиме 0,9 л, що здається дійсно вражаючим показником.

Домогтися такого результату конструкторам допомогли і застосовані в конструкції сучасні матеріали на зразок вуглеволокна, що дозволило знизити загальну масу автомобіля до 795 кг (у салоні передбачені місця лише для водія та одного пасажира).

Також окрема увага приділялася обтічності повітряним потоком: коефіцієнт аеродинамічного опору нової гібридної моделі від Volkswagen дорівнює 0,189 (для Bentley Continental GT 2011 аналогічний показник складає 0,32, для Porsche 911 Carrera S (2012) - 0,29, для Toyota Prius (+2004) - 0,26, для VW Golf R mk6 (2012) - 0,34, для Лада Пріора - 0,32). Важливу роль зіграв і гранично низький центр ваги транспортного засобу, висота якого не перевищує 1,15 м.

Що стосується інших технічних характеристик Volkswagen XL1, то інженери автомобільного гіганта із Вольфсбурга оснастили гібрид двоциліндровим турбодизельним двигуном із потужністю 48 к. с. та електромотором, на який припадають додаткові 27 к. с.

Автомобіль комплектуватиметься фірмовою 7-ступінчастою роботизованою коробкою передач DSG із подвійним зчепленням. Розгін до 100 км/год за 11,6 с здається не дуже швидким і навіть досить віддаленим від показників сучасних бензинових гібридів, однак XL1 не орієнтований на спортивну їзду, а переслідує зовсім інші цілі. Гранична швидкість обмежена електронікою гібрида на позначці 160 км/год.

Але економія на паливі і турбота про довкілля (викид СО2 у змішаному режимі їзди складає приблизно 21 г на 1 км) коштувала першому власникові досить дорого. Автомобіль був проданий за €110 тис.

Очікується, що Volkswagen підготує і "заряджену" версію XL1, без системи "plug-in hybrid", оснащену єдиним бензиновим мотором, що дозволяє набирати 100 км/год за 4,6 с, але витрачати водночас у середньому близько 4 л на 100 км пройденого маршруту.

Раніше повідомлялося, що укологічний надлегкий гібрид Volkswagen XL1 стане найдорожчою машиною марки. Так, за даними бізнес-видання Wirtschaftswoche, цей автомобіль буде коштувати в Німеччині 110 тисяч євро (145 тисяч доларів). У перерахунку на кілограм ваги XL1 і зовсім може стати найдорожчим серійним автомобілем сучасності.


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1141 | Додав: adminA | Теги: 9 л, 100 км, світі, найекономічніше авто, серійне виробництво
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ