Вт, 2024-04-23, 19:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 1 » Наймасовіша акція протесту проти циганів організовується у Софії. ВІДЕО
14:31
Наймасовіша акція протесту проти циганів організовується у Софії. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Софійські цигани не покидатимуть місця свого компактного мешкання в місті під час масової акції протесту проти циганського населення в суботу, повідомив лідер циганського співтовариства в Болгарії, голова циганської партії "Євророму" Цветелін Кинчев, передає РИА "Новости".

"Я не дозволю їм (циганам) взагалі виходити з кварталу. Я говорю їм так:: "Ми не маємо права нападати ні на кого, але якщо на нас нападуть, то у нас є право, яке нам дають Бог і Конституція Болгарії, - право захищатися", - сказав Кинчев.

Він повідомив, що особисто знаходитиметься під час акції в кафе в циганському кварталі "Факультет", де знаходитиметься штаб циганів.

При цьому він повідомив, що в районі "Червона поляна" (квартал "Факультет") проживають цигани-ерлії чисельністю 55 тисяч.

"Це хребет "Евророми", це найсерйозніші цигани, вірні партії, непідкупні, ті, які не продають свої голоси на виборах", - сказав Кинчев.

Він нагадав, що цигани-ерлії - колишні мусульмани, які відмовилися від ісламу в кінці XIX століття, а саме в 1871 році за шість років до приходу Росії до Болгарії тільки тому, що турецький Махмуд-паша обдурив їх, сказавши, що побудує спеціально для них мечеть в Софії, але не дотримався обіцянки.

У болгарській столиці увечері в суботу заплановано проведення наймасовішої за останній тиждень анти циганської акції протесту, в якій повинні взяти участь декілька тисяч осіб, зокрема украй праві радикали, байкери і футбольні фанати.

Хвиля анти циганських виступів почалася в Болгарії після інциденту в селі Катуниця поблизу Пловдива, де 23 вересня мікроавтобус, який належить сім'ї циганського барона Кіріла Рашкова, збив на смерть 19-річного місцевого жителя Ангела Петрова.

Після цього анти циганські виступи прокотилися низкою болгарських міст. Зокрема, в акціях протесту в Пловдиві взяло участь близько трьох тисяч осіб, ще майже тисяча вийшла на вулиці Варни і столиці країни Софії.

За даними правоохоронних органів, в Пловдиві, Плевені, Варні, Бургасі і Софії протестувальники, серед яких були футбольні фанати і праворадикали, намагалися скоїти напади на місця компактного проживання циган і вступали в сутички з поліцією і жандармерією.

За порушення порядку поліція затримала сотні осіб, у яких вилучили ножі, бити, палиці. Також поліція затримала циганського барона Кіріла Рашкова на прізвисько Цар Кіро.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 732 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ