Пт, 2024-04-26, 23:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 9 » Найтоксичніші мобільні телефони визначили американські дослідники
16:57
Найтоксичніші мобільні телефони визначили американські дослідники
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Високотехнологічні пристрої, наприклад, мобільні телефони, завжди здаються екологічно чистими і абсолютно безпечними. Люди рідко замислюються про те, що під новеньким корпусом зі скла, пластику й алюмінію приховується ціла низка небезпечних речовин, як-от антипірен, полівінілхлорид (ПВХ), хлор, бром, а також свинець, ртуть, олово, кадмій і деякі інші.

Одне слово, виробництву високотехнологічної електроніки, на зразок мобільних телефонів, ще далеко до звання "екологічно чистого". Деякий час тому низка держав зобов'язала виробників знизити вміст у продуктах масового попиту небезпечних для здоров'я людини та екології речовин, передають Вести.ру.

Щоб провести неупереджену перевірку сумлінності виробників, фахівці з двох американських організацій, iFixit та Центру екології, проаналізували хімічний склад 36 популярних моделей мобільних телефонів, що з'явилися на ринку в останні 5 років.

У тестуванні взяли участь загалом 1105 телефонів від компаній Apple, Hewlett-Packard, HTC Corporation, Huawei Technologies, LG Electronics, Motorola, Nokia Corporation, Palm, Research in Motion і Samsung Electronics. Аналізувалися апарати різних цінових категорій і ступеня популярності у масового споживача.

Методом рентгенівської флуоресценції всі складові пристроїв були перевірені на наявність в них 35 різних хімічних сполук і елементів. Потім дослідники оцінили рівень "забрудненості" пристроїв за п'ятибальною шкалою.

Виявилося, що абсолютно всі моделі містять небезпечні речовини. Але найменшу їхню кількість виявлено в телефоні Motorola Citrus, якому наступають на п'яти iPhone 4S і LG Remarq.

Новенький iPhone 5 посідає в цьому списку п'яте місце, а його прямий конкурент Samsung Galaxy S III лише дев'яте. А ось найтоксичнішим з-поміж протестованих пристроїв виявився телефон iPhone 2G.

Варто додати, що шкідливі речовини нікуди не зникають, коли споживачі викидають мобільний телефон. Наприклад, у США люди відмовляються від 130 мільйонів пристроїв щороку. І лише 8% з них утилізуються належним чином, повідомляють дослідники.

Телефони та інша електроніка, що потрапили на звалище або сміттєспалювальний завод, передають свій отруйний запас воді і повітрю. Часто так звана переробка у недобросовісних компаній ще більш небезпечна, ніж самі відходи, і поєднана з високим ризиком отруєння співробітників.

"Навіть "найчистіший" за нашими результатами телефон містить у собі небезпечні речовини, а вміст їх у ґрунті на території переробних заводів у Китаї перевищує норми у 10-100 разів, - розповідає один з керівників Центру екології Джеф Герхарт. - Нам потрібні заходи щодо регулювання обігу токсичних речовин в електронній промисловості на федеральному рівні. Необхідним є створення стимулів для розробки безпечної "зеленої" електроніки".

Однак результати дослідження дають надію на "світле майбутнє". Вони свідчать про те, що з 2007 року якість продуктів покращилася на 33%. Дослідники висловлюють надію, що публікація списку відносної безпеки телефонів змусить виробників ще більше уваги зосереджувати на якості продукції.

Вже зараз повним ходом йде розробка альтернативних безпечних технологій. Провідні виробники, зокрема Apple, Sony, Samsung та інші, почали переходити на більш екологічно чисті матеріали. Зокрема відбувається відмова від використання ПВХ в кабельній системі, від ртуті в ЖК-дисплеях, від миш'яку в склі, а також від брому і хлору при виробництві друкованих плат і багато чого іншого.

Проте, незважаючи на всі позитивні тенденції в технології виробництва споживчої електроніки, екологи попереджають про необхідність приділяти належну увагу утилізації застарілої техніки, поки не стало надто пізно.

А от британське агентство з охорони здоров'я 27 квітня опублікувало чергову доповідь, в якій зазначається, що доказів про шкоду мобільних телефонів для здоров'я людини досі не отримано.

Проте експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) 1 червня 2011 року вперше заявили про можливий зв'язок використання мобільного телефону з розвитком раку мозку. Ймовірно, ризик виникнення злоякісної пухлини збільшується від використання стільникових телефонів, визнали вони, вивчивши дослідження на цю тему.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1185 | Додав: adminA | Теги: найтоксичніші мобільні телефони, американські дослідники
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ