Пт, 2024-04-26, 01:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 10 » "Найзбитковіші" фірми України. Не обійшлося без Межигір'я
09:47
"Найзбитковіші" фірми України. Не обійшлося без Межигір'я
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У цих компаній немає сайтів, імена їх господарів ні про що нікому не говорять, не цілком зрозуміла їх діяльність. При цьому - стрімке зростання обороту (в одному з випадків у 190 разів) з виходом на "гросмейстерський" рівень більше мільярда гривень виручки за минулий рік. З такими показниками - пряма дорога в список 200 найбільших українських компаній. Але у цих фірм є ще одна спільна риса: вони не люблять світитися.

Сімферопольська оптова компанія "Ельбрус" вказує у своїй фінансовій звітності, що заробляє на поставках овочів і фруктів. За рік вона збільшила виручку в 10 разів - до 1,5 млрд гривень. Але овочі і фрукти тут ні при чому, пише Forbes.ua.

Насправді компанія продає стартові пакети та картки поповнення (скетч-картки) мобільного оператора "Київстар". "Ельбрус" - наш офіційний дистриб'ютор, який працює за передоплатою ", - уточнює директор з корпоративних зв'язків мобільного оператора Жанна Пархоменко.

Про свій бізнес засновник і гендиректор "Ельбруса" Костянтин Резніков говорить неохоче, закритість компанії пояснює небажанням привертати увагу "недружніх інвесторів, близьких до влади". За його словами, "Ельбрус" входить до п'ятірки найбільших українських продавців скретч-карт, що працюють з дрібним оптом. Компанія, зареєстрована в квартирі, поставляє картки дрібним торговцям і має з десяток офісів в регіонах. "Низькорентабельний бізнес", - говорить Рєзников. Фінансова звітність це підтверджує: чистий збиток "Ельбруса" в 2011 році - 100 млн гривень.

Але як компанії вдалося так наростити виручку? Не вдаючись у подробиці, Резніков стверджує: за рахунок правильної стратегії і його менеджерських талантів. Forbes чув і іншу версію. Бізнесмен, який раніше співпрацював з "Київстаром", розповідає, що за допомогою покровителів з силових органів "Ельбрус" отримав від мобільного оператора ексклюзив на поставки скретч-карт в дрібний роздріб.

Свій герой виявлений і на експедиторському ринку. Компанія "Альбіон" - монополіст з експедирування нафтопродуктів в портах "Великої Одеси" - примудрилася за рік збільшити виручку в три рази, до 4,5 млрд гривень. Радник експедиторської компанії "Пласке" Василь Зубков заявляє, що на цьому ринку не може бути таких доходів. "Можливо, через звітність "Альбіону" пройшли гроші вантажовласника", - припускає він. Директор "Альбіону" Олександр Баєв підтверджує, що успіхи його компанії не пов'язані з експедируванням. З чим же тоді? "Комерційна таємниця".

Іноді стрімке зростання виручки показують компанії, які "годуються" від великих промислових підприємств. Ось наочний приклад.

Виручка компанії "Промислова комплектація" з Кременчука зросла за минулий рік в три рази - до 6,2 млрд гривень. Вона фігурує у фінансовій звітності Кременчуцького сталеливарного заводу (КСЗ) як один з основних замовників. "Промислова комплектація" - це торговий дім "Дніпровагонмашу", - додає керівник вагонобудівного підприємства, який просив не згадувати його імені у пресі. КСЗ і "Дніпровагонмаш" входять до групи "ТАС", що належить віце-прем'єру Сергію Тігіпку.

Згідно звітності КСЗ, його виручка в минулому році склала 1,3 млрд гривень. На думку аналітика Concorde Capital Романа Дмитренка, цей показник не відображає реальних доходів заводу. "При реалізації за ринковими цінами їх виручка повинна була б складати 4,5-5 млрд гривень", - підрахував аналітик. Можливо, в цьому і криється відповідь на питання про динаміку показників "Промислової комплектації". Частина недоотриманої виручки (і прибутку) осідає в торговому домі.

Але найуспішнішою компанією в Україні могла б вважатися фірма "Танталіт". Якщо вірити її фінансовій звітності, за 2011 рік виручка компанії підскочила на 19 000% - з 9 млн до 1,7 млрд гривень.

Єдиний відомий проект "Танталіта" - центр здоров'я та відпочинку Green Side площею 1 млн кв. м, розташований на території президентської резиденції "Межигір'я".

Реальним господарем "Танталіта" називає себе бізнесмен з Казахстану Сергій Цимбалов. На запитання, яким чином його фірмі вдалося так вистрілити в минулому році, він відповів ухильно: "У нас є свої маленькі бізнес-секрети".

Нагадаємо, номінальному директору австрійської компанії, якій належить резиденція Віктора Януковича "Межигір'я", , загрожує до 10 років тюрми у Австрії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1281 | Додав: adminA | Теги: Межигір'я, Найзбитковіші фірми України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ