Пт, 2024-04-26, 05:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 4 » Наливайченко вимагає заборонити комуністичну ідеологію, як це зробили у світі
11:06
Наливайченко вимагає заборонити комуністичну ідеологію, як це зробили у світі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова політичної ради "Нашої України" Валентин Наливайченко переконаний, що комуністична ідеологія як ідеологія людиноненависництва має бути засуджена суспільством. Також він додав, що народні депутати України, за прикладом інших цивілізованих країн пострадянського простору, мають прийняти закон, яким і ідеологія, і символіка, і головне – злочинні методи комуністів - були б заборонені назавжди, повідомляє ТСН.

За його словами, слід продовжити розслідування злочинів проти людяності, скоєних на території України у період з 1917 до 1991 року.

"Проведення національного розслідування і отримання вироку українського суду в прецедентній для Української Держави кримінальній справі щодо Голодомору чітко засвідчило, що ми на нашій території здатні провести розслідування і засудити організаторів злочину проти людяності", - підкреслив Наливайченко.

Він також зауважив, що таким чином наша держава застосувала і повністю виконала свої міжнародні зобов'язання за Конвенцією ООН як 1948-го, так і 1968 року. Наливайченко наголосив на важливості наукового вивчення, а головне - правового реагування на ті злочини, які до цього часу залишилися непокараними.

"Така робота має бути продовжена. Ми маємо обов'язково розслідувати злочини примусового відокремлення дітей від батьків, що почалися з 20-х років минулого століття, а також створення концтаборів, які з'явилися на нашій території за декретом Калініна 1919 року. Такі злочини мають бути розслідувані і покарані", - сказав голова політради "Нашої України".

Він підкреслив, що "це потрібно для того, щоб каральні органи не могли діяти проти людей, які здатні думати, щоб жоден концтабір більше не з'явився у моїй державі".

Раніше Наливайченко вже висловлював думку, що Компартію треба заборонити. "Український суд визнав, що Голодомор був і є геноцидом. Назвав організаторів цього страшного злочину проти українців", - нагадав він і додав, що "далі має бути суд над комунізмом і над комуністичною партією. Перше і найголовніше, що є в нашій державі тепер, - це співпраця з злочинцями, які організували геноцид".

"Після цього обов'язково має бути законодавче положення, коли в законі або судом хоч раз буде визнано, що КДБ було злочинною організацією", - зазначив він.

А незадовго до цього заступник голови Української народної партії Ярослав Джоджик запропонував доповнити законопроект "Про захист суспільної моралі" нормою про заборону пропаганди аморальної комуністичної ідеології.

Тим часом Парламентська асамблея ОБСЄ 01.07.2009 року виступила із резолюцією "Возз'єднання розділеної Європи", в якій не лише прирівняла сталінізм до нацизму, а й закликала до засудження цих двох тоталітарних режимів на міжнародному рівні.

Також міністри закордонних справ Болгарії, Чехії, Угорщини, Латвії, Литви та Румунії закликали Єврокомісію дати оцінку злочинам тоталітарних режимів. "Принцип правосуддя має забезпечити справедливе ставлення до жертв усіх тоталітарних режимів", - зазначили вони.

У свою чергу, угорський парламент прирівняв злочини комуністів до Голокосту і заборонив заперечувати їх під загрозою ув'язнення. З подібною ініціативою виступила і Молдова, де хотіли запропонувати депутатам оголосити Партію комуністів поза законом.

Водночас у квітні минулого року Верховна Рада відмовилась ввести кримінальну відповідальність за пропаганду фашизму, нацизму, шовінізму, комунізму, інших тоталітарних політичних течій. А 5 травня 2010 року у Запоріжжі відкрили пам'ятник Йосипу Сталіну. Це - перший монумент радянському вождю, який з'явився в Україні після розпаду СРСР.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 819 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ