Вт, 2024-04-23, 15:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 2 » Намагаючись змінити владу, єгиптяни гвалтують журналісток
15:53
Намагаючись змінити владу, єгиптяни гвалтують журналісток
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Черговий випадок сексуального насильства до зарубіжних представниць ЗМІ стався в Єгипті. Цього разу нападу зазнала журналістка з Нідерландів, на яку напали учасники протестних акцій, які другий тиждень не вщухають у Каїрі, передає NEWSru.com.

"Голландську журналістку було зґвалтовано на Тахрір якимись особами, що називають себе революціонерами. Її стан тяжкий, вона госпіталізована", - цитує ізраїльське видання Ynetnews.com повідомлення, що з'явилося в блозі журналістки одного з єгипетських телеканалів. Ім'я постраждалої не називається з етичних міркувань.

У лікарні, куди доставлено іноземку, уточнили, що інцидент стався кілька днів тому, зазначає Ynetnews.com. Постраждала, за словами медиків, стала жертвою групового зґвалтування з боку п'яти чоловіків. У лікарні вона перенесла операцію і на цей момент виписана.

Цю інформацію вже підтвердили в посольстві Нідерландів у Каїрі: "Постраждалу репатрійовано в супроводі родичів". У дипломатичному відомстві уточнили, що жертвою стала 22-річна дівчина. Посилаючись на дотримання інтересів журналістки, дипломати не розкривають інших деталей і особи потерпілої.

Місцева влада у свою чергу ініціювала розслідування за фактом нападу. За наявними даними, справу взяв на контроль генеральний прокурор Єгипту.

Революція в Єгипті 2011 року та наступні спроби контрреволюції з боку супротивників президента Мохаммеда Мурсі погіршили криміногенну обстановку в країні, зокрема в Каїрі. Що стосується сексуального насильства, то цей вид злочинів для площі Тахрір став жахливою "нормою". Як раніше повідомляли в ООН, тільки за кілька днів протестів у січні 2013 року на цій площі були зґвалтовано щонайменше 25 жінок.

Крім того, влітку 2012 року молода британка Наташа Сміт зазнала жорстокого нападу під час роботи над репортажем у столиці Єгипту Каїрі.

У листопаді 2011 року журналістку французького телеканалу France-3 Каролін Сінз, що готувала репортаж про виступи в Каїрі, також намагалися зґвалтувати маніфестанти. Їм це не вдалося, проте дівчина і її оператор Салех Аграбі були побиті.

У лютому 2011 року при підготовці репортажу про мітинги на площі Тахрір була зґвалтована і побита репортер американської телекомпанії CBS Лара Логан.

В даний час на Тахрірі панує святкова атмосфера - противники Мурсі з учорашнього вечора відзначають заяву армійського командування, що висунуло президентові ультиматум: протягом 48 годин виконати вимоги народу, або військові запропонують свою "дорожню карту" виходу з кризи.

Аналогічні вимоги прозвучали і від лідерів опозиції, які дали Мурсі часу до вечора вівторка на оформлення своєї відставки. У зв'язку з цим найбільших містах країни напередодні настало відносне затишшя (якщо не вважати погромів в офісах і будинках лідерів "Братів-мусульман"). Однак можна припустити, що акції незабаром відновляться знову - у вівторок вдень Мурсі відповів на ультиматум армії відмовою.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: журналістку, Єгипті, площі Тахрір зґвалтували
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ