Нд, 2024-04-28, 11:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 11 » Наміри підвищити зарплати і пенсії Януковичу доведеться пояснювати перед МВФ
17:29
Наміри підвищити зарплати і пенсії Януковичу доведеться пояснювати перед МВФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Озвучені президентом Віктором Януковичем обіцянки підвищити соціальні стандарти створять проблеми для співпраці України з Міжнародним валютним фондом, оскільки МВФ вимагає від країн-боржників дотримуватися режиму суворої економії.

Про це виданню "Дзеркалу тижня. Україна" розповів керівник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

За його словами, в Україну при підвищенні тих чи інших соціальних стандартів, треба мати на увазі чотири основні моменти.

"Перший полягає в тому, що досвід української економіки, економічної політики підказує - просте підвищення тих чи інших соціальних стандартів, якщо це не пов'язано з іншими аспектами економічної та фінансової політики держави, як правило, призводить до традиційного відриву наших бажань від наших можливостей", - зазначив експерт.

Другий момент, на думку Бураковського, полягає в тому, що на сьогодні ще не реалізовані попередні обіцянки президента. "Мова йде про жорсткий і дуже серйозний аудит і системи соціальної допомоги, і різних пільг, які безпосередньо виплачуються українському населенню. А без наявності конкретного бачення, що і де ми маємо на сьогоднішній день, в тому числі за джерелами фінансування, будь-які зміни, щонайменше, можуть мати лише короткостроковий ефект", - підкреслив він.

"Третій момент. Якщо мова йде про соціальні пільги і т д, то зрозуміло, що одночасно з цим ще потрібно вирішувати велику кількість інших завдань. Якщо ми, з одного боку, підвищуємо соціальні стандарти, а з іншого - залишаємо систему неефективного використання державних коштів (мова йде про державні закупівлі, інвестиції тощо - про все, що пов'язано з економічною діяльністю держави), то ясно, що ми (нехай і з благородних міркувань) створюємо додаткові проблеми для української економіки", - розповів Бураковський.

"Четвертий момент. Якщо ми так будемо рухатися й далі, це створює додаткові проблеми у співпраці між Україною та Міжнародним валютним фондом. Адже якщо сьогодні для того, щоб стабілізувати систему державних фінансів і уникнути серйозних потрясінь, всім країнам прописується економія в тих чи інших вимірах , то зрозуміло, що така поведінка України, щонайменше, потребує додаткових і дуже непростих поясненнях для МВФ ", - зазначив експерт.

Нагадаємо, 7 березня президент Янукович представив свою програму соціальних реформ, яка покликана відновити довіру до влади. Глава держави доручив підвищити пенсії та виплатити знецінені вклади Ощадбанку СРСР.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: зарплати, пенсії, МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ