Ср, 2024-04-24, 16:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 15 » Напруженість на Донбасі зростає, сили АТО готові дати відсіч бойовикам. ВІДЕО
17:33
Напруженість на Донбасі зростає, сили АТО готові дати відсіч бойовикам. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Напруженість у зоні проведення антитерористичної операції на сході України продовжує зростати, за останню добу бойовики обстріляли позиції українських військових найбільшу кількість разів за останні півроку. Про це на брифінгу в Києві повідомив прес-секретар Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"У зоні проведення антитерористичної операції напруженість ситуації знову зростає, за минулу добу зафіксовано найбільшу кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань за останні шість місяців", - сказав Лисенко.

При цьому він додав, що попри інтенсивність обстрілу, за минулу добу в зоні АТО не загинув жодний український військовий, але двоє військовослужбовців дістали поранення.

За його словами, бойовики обстрілюють позиції як сил АТО, так і житлові квартали населених пунктів, розташованих неподалік від лінії зіткнення.

Найскладніша ситуація, за інформацією Лисенка, спостерігається на Донецькому напрямку.

"На Донецькому напрямку ситуація продовжує залишатися надзвичайно складною. Противник порушує режим тиші на всій лінії зіткнення. Саме на цій ділянці фронту ворог найчастіше використовує установки "Град", 152-міліметрову артилерію", - наголосив прес-секретар.

Він уточнив, що зокрема, обстріли з важкої артилерії зафіксовані в районі Світлодарського водосховища, Донецького аеропорту і на Маріупольському напрямку.

Водночас Лисенко зазначив, що на Луганському напрямку противник не використовував важкого озброєння, проте в хід ішли міномети калібру 82 міліметри, гранатомети і стрілецька зброя.

Відповідаючи на питання про можливі причини активізації бойовиків на Донбасі, він не виключив, що зростання кількості обстрілів пов`язане з наближенням Дня Незалежності України.

"Нам поки що достеменно невідомі плани бойовиків, але, враховуючи ситуацію, і спостерігаючи за динамікою збільшення інтенсивності, можна передбачати, що саме до Дня Незалежності бойовики хочуть зробити неприємний сюрприз для нас", - сказав Лисенко.

Разом з тим він наголосив, що українські військові дотримуються Мінських угод і відкривають вогонь тільки у відповідь на дії супротивника, однак при цьому відстежують всі переміщення ворога і готові відбити будь-які можливі атаки бойовиків.

Раніше вже повідомлялось, що загалом, упродовж минулої доби – 14 серпня - противник 175 разів порушив режим припинення вогню. 25 разів бойовики застосовували артилерію, 64 – міномети, 19 – реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", 93 – стрілецьку зброю і гранатомети.

Українські сили готові дати відсіч можливому "неприємному сюрпризу" бойовиків напередодні Дня Незалежності - Лисенко

У штабі АТО не виключають "неприємних сюрпризів" з боку бойовиків до Дня Незалежності України, але заявляють про готовність дати гідну відповідь.

"Плани бойовиків нам поки що невідомі. Але, враховуючи ситуацію і спостерігаючи динаміку та зростання їх активності, можна припустити, що саме до Дня Незалежності вони захочуть зробити нам неприємний сюрприз", - сказав спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в суботу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

При цьому він наголосив: "Наші воїни перебувають на рубежах, вони чітко відстежують ситуацію, моніторять усі дії бойовиків, а також їх можливі переміщення, тому непокоїтися про те, що ми нібито будемо відступати або ще що-то, не варто".

"В українських воїнів нині як ніколи сильний дух і бажання відбити всі можливі напади з боку ворога. При цьому ми продовжуємо дотримуватися Мінських угод і відкриваємо вогонь тільки у відповідь на обстріл", - підсумував Лисенко.

Зазначимо, 24 серпня на День Незалежності України у "столиці ДНР " пройде парад військовополонених. Як повідомляє центр збору даних про терористів "Миротворець" на своїй сторінці в Facebook, бойовикам "ДНР" надійшло розпорядження про проведення такого "параду" з Москви.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: донбас, сили АТО, відсіч бойовикам, Напруженість
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ