Чт, 2024-04-25, 15:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Нардепи не проголосували за вибори мера Києва та депутатів Київради
19:03
Нардепи не проголосували за вибори мера Києва та депутатів Київради
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України не змогла у вівторок призначити чергові вибори київського міського голови і депутатів Київської міської ради на 2 червня. За цей проект постанови у другому читанні і в цілому проголосувало 209 народних депутатів (необхідно 226).

Фракція Партії регіонів дала 3 голоси, "Батьківщина" - 91, "УДАР" - 41, "Свобода" - 36, КПУ - 21 і позафракційні - 17 голосів. При обговоренні проекту постанови лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк запропонував перед голосуванням за проект постанови в цілому провести сигнальне голосування, однак голова Верховної Ради Володимир Рибак з такою пропозицією не погодився.

За словами представника фракції Партії регіонів Володимира Олійника, вибори до Київради та київського мера призначати треба, але вони повинні пройти "в конституційний спосіб, щоб після виборів не ставили під сумнів їхніх результатів". На його думку, перш ніж призначати вибори у Києві, треба внести зміни до закону про столицю. "Якщо ми не внесемо зміни до закону про столицю, ми оберемо віртуального міського голову".

Раніше голова комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія (фракція Партії регіонів) повідомив народним депутатам, що комітет рекомендує ухвалити постанову про вибори в Київраду і мера Києва в цілому.

У той же час, народний депутат Віталій Журавський (фракція Партії регіонів) запропонував проект постанови визнати за основу, а потім дочекатися рішення Конституційного суду (КС), і тільки після його вердикту проголосувати в цілому.

Журавський нагадав, що депутати звернулися до КС з проханням дати тлумачення, чи можуть чергові вибори в органи місцевого самоврядування проводитися в різні часові проміжки. Він зазначив, що в трьох редакціях Основного закону - різні терміни повноважень органів місцевого самоврядування.

За його словами, коли вибори до Київради проводилися 2010 року, то вони призначалися відповідно до Конституції 2004 року, а проводилися вони вже після поновлення Основного закону 1996 року. В даний час діє Конституція в редакції від 1 лютого 2011 року.

21 березня Верховна Рада взяла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 року виборiв мера Києва й депутатiв Київради. За таке рiшення проголосували 293 депутати з 365 зареєстрованих у залi.

29 березня КС відкрив провадження у справі про вибори в Києві.

Як повідомлялося, Леонід Черновецький 1 червня 2012 написав заяву про відставку з посади мера столиці. 12 липня Київська міська рада 110 голосами взяла до відома факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово здійснює повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

19 липня 2012 року Герега звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 864 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ